Σύλλογος Γονέων ΠΑΙΣΔΑΠ: Διεκδικούμε όλα όσα θα κάνουν τα παιδιά μας να ζουν με ασφάλεια

Αγαπητοί γονείς,

έχουν περάσει 2 εβδομάδες από την τραγωδία στα Τέμπη. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, σε όλη την Ελλάδα, ενώνουν την δύναμή τους για να μην ξεχαστεί, να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα, που στέρησε την ζωή σε 57 ανθρώπους, σε δεκάδες νέα παιδιά.

Εμείς, οι γονείς, νιώσαμε οργή, αγανάκτηση αλλά και φόβο, γιατί με τον χειρότερο τρόπο καταλάβαμε πόσο απροστάτευτα μπορεί να είναι σήμερα τα παιδιά μας.

  Γιατί οι αιτίες, που κρύβονται πίσω από τα ΤΕΜΠΗ, βρίσκονται παντού γύρω μας, στην καθημερινότητα μας, μέχρι να προκαλέσουν την επόμενη τραγωδία.

  Γιατί, παντού, τα μέτρα ασφάλειας για τις δικές μας ζωές, αλλά και των παιδιών μας, θεωρούνται κόστος και γι’ αυτό δεν εφαρμόζονται, όπως έγινε και στα ΤΈΜΠΗ.

    Δε θα ζούμε με το φόβο, δεν πρέπει να δεχτούμε ότι όλα αυτά είναι μια κανονικότητα.

Είναι καθαρό για εμάς, ότι πρέπει και μπορούμε να προστατέψουμε τα παιδιά μας, διεκδικώντας όλα αυτά, που μας στερούν, όλα αυτά, που χρειάζονται για να μην πούμε ξανά “έφταιγε η κακιά η ώρα”. 

Πιο αποφασιστικά τώρα, να διεκδικήσουμε:

  • προσλήψεις νοσηλευτών για τους παιδικούς σταθμούς, ώστε, άμεσα, να μπορούν να δοθούν οι πρώτες βοήθειες σε κρίσιμες στιγμές, όπου κάθε λεπτό μετράει και κάθε λάθος χειρισμός μπορεί να στοιχίσει την ζωή ενός παιδιού.
  • προσλήψεις προσωπικού, για να σταματήσει, επιτέλους, η απαράδεκτα επικίνδυνη κατάσταση , μια δασκάλα να βρίσκεται, για ώρες, μόνη της σε ένα τμήμα, με παιδιά 3ων και 4ων χρόνων.
  • να παρθούν μέτρα για πυρασφάλεια, σε όλα τα κτήρια των σταθμών και να γίνουν τώρα, όλοι οι απαραίτητοι αντισεισμικοί  έλεγχοι, πριν να είναι πολύ αργά.

Σας καλούμε την Τετάρτη στις 7μμ στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής μαζί με άλλους  συλλόγους γονέων  και μαζικούς φορείς της πόλης μας, να διαμαρτυρηθούμε για το έγκλημα στα ΤΕΜΠΗ άλλα και να διεκδικήσουμε όλα όσα  θα κάνουν τα παιδιά μας να ζουν με ασφάλεια.–

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων