Βράβευση Δήμου Αγίας Παρασκευής στα Greek Green Awards 2023 & παρουσίαση της καλής πρακτικής στο Verde. Tec Forum 2023

Όταν η εκπαίδευση συναντά το περιβάλλον, το αποτέλεσμα είναι καλό! Το «Βραβείο Περιβαλλοντικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος σε Σχολεία» στα Greek Green Awards 2023 κέρδισε η υποψηφιότητα του Δήμου Αγίας Παρασκευής με το «Πρόγραμμα εκπαίδευσης μαθητών στην κυκλική οικονομία – Κλείσε τη γραμμή!».

Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του Δήμου Αγίας Παρασκευής η κα. Ελένη Δάβαρη, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος.

Τα Greek Green Awards 2023 πραγματοποιήθηκαν στις 17/3/2023, στο πλαίσιο της 5ης Διεθνούς Έκθεσης Verde.tec, με στόχο να βραβεύσουν οργανισμούς, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και επιχειρήσεις που έθεσαν την επιστημονική γνώση και την τεχνολογική καινοτομία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος. Η επιλογή τους έγινε από εξειδικευμένη επιστημονική επιτροπή.

Το «Πρόγραμμα εκπαίδευσης μαθητών στην κυκλική οικονομία – Κλείσε τη γραμμή!» παρουσιάστηκε την επόμενη ημέρα στο Verde.tec Forum 2023 από την κα. Σοφία Γιαννάκη, μηχανικό περιβάλλοντος και χωροταξίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Διονύσιος Λέκκας.

Στόχος του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει τους μαθητές των σχολείων της Αγίας Παρασκευής, ώστε να είναι σε θέση να κατανοήσουν και να απαντήσουν στα ακόλουθα ερωτήματα: Πώς μπορώ να αποφύγω να δημιουργώ απόβλητα; Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί την κυκλική από τη γραμμική οικονομία; Πώς πρέπει να διαχειριστώ τα απόβλητά μου στην πόλη μου και γιατί;

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από τις υπαλλήλους της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού και Άθλησης του Δήμου κ.κ. Σοφία Γιαννάκη, μηχανικό περιβάλλοντος & χωροταξίας, Ευθυμία Λυμπεροπούλου,  απόφοιτο Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία και Αικατερίνη Τσίγα, Ειδικό Προσχολικής Αγωγής, δραστηριοτήτων, δημιουργίας και έκφρασης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος,  ενώ είχε από τη γένεσή του την έγκριση και υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων