Η Βίλα Ιόλα παίρνει και πάλι ζωή!

Ιστορική είναι η σημερινή ημέρα (Τετάρτη, 22.03.2023) για την Αγία Παρασκευή καθώς το μεσημέρι  παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα η έναρξη των εργασιών σε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία πολιτισμού που έχουμε την χαρά και την τιμή να έχουμε στην πόλη μας. Τη Βίλα Ιόλα.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλης Ζορμπάς, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στον κήπο της ιστορικής βίλας,  ανακοίνωσε την υπογραφή της σύμβασης του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΙΟΛΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ» και μεταξύ άλλων τόνισε:

«Είμαι πραγματικά πολύ ευτυχισμένος γι αυτή τη στιγμή. Η ανακατασκευή της Βίλας Ιόλα πρόκειται για ένα έργο τεράστιας, ουσιαστικής σημασίας για όλη την πόλη και για όλους τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής. Είναι ένα έργο για το οποίο δούλεψαν πάρα πολλοί άνθρωποι από όλες τις Δημοτικές Αρχές των τελευταίων ετών. Ένας Δήμος πρέπει να έχει συνέχεια. Και το έργο αυτό αποτελεί την καλύτερη απόδειξη. Από το ξεκίνημα του με τον Βασίλη Γιαννακόπουλο, στην απόκτηση του οικήματος στη θητεία του Γιάννη Σταθόπουλου και τώρα στην υπογραφή της σύμβασης ανακατασκευής της βίλας, στη δική μας θητεία. Είναι ένα πολύ μεγάλο έργο το οποίο μόλις ολοκληρωθεί θα κάνει περήφανους όλους τους Αγιοπαρασκευιώτες. Μαζί και με τα υπόλοιπα έργα που υλοποιούμε. Όπως το Δημαρχείο που άρχισε ξανά και ελπίζω να μην παρουσιάσει άλλα προβλήματα, το κολυμβητήριο, τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας για τη δουλειά που έχουν κάνει, το φιλότιμο και τον επαγγελματισμό τους»

Οι κατασκευαστικές εργασίες για τη δημιουργική επανάχρηση της Βίλας Ιόλα αποτελούν ένα ακόμα έργο πνοής που ξεκινάει στην πόλη της Αγίας Παρασκευής και με την ολοκλήρωσή του θα αποτελέσει πνεύμονα πολιτισμού όχι μόνο για την πόλη μας, αλλά για ολόκληρη τη χώρα.

Η Δημοτική Αρχή πιστή στις δεσμεύσεις της και στην αποφασιστικότητά της να δημιουργήσει την Αγία Παρασκευή της νέας εποχής, συνεχίζει να βαδίζει στον δρόμο των έργων και των μεγάλων αλλαγών, με μοναδικό γνώμονα της την ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής.

Το παρών στη σημερινή εκδήλωση έδωσαν:

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Σάρκουλας, Αργυρός, Λέκκας, Ζόμπολας (Υποψήφιος Βουλευτής Ν.Δ. στον βόρειο τομέα Αθηνών), η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κα. Ευπρεπεία Καψοκεφάλου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Μάκης Χάρχαρος και ο πρώην Γενικός Γραμματέας, Δρ. Μιλτιάδης Κύρκος, καθώς και η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών, κα Γατσούλη, καθώς και εκπρόσωποι της κατασκευαστικής εταιρείας.

Η Υφυπουργός Ψυχικής Υγείας κα Ζωή Ράπτη απηύθυνε χαιρετισμό και εκπροσωπήθηκε από την κα Καπαρέλη, ενώ τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη εκπροσώπησαν η Αντιπεριφερειάρχης κα. Κεφαλογιάννη και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννακόπουλος.

Παρόντες επίσης οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου κ.κ. Σταθόπουλος, Οικονόμου, Μουστόγιαννης, Αντωνίου, αλλά και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Κονταξής, Γκόνης και η κα. Γάκη.    

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση και ο Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, κ. Παπασπύρος, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Μπουρλιάσκος, αλλά και η Αντιπρόεδρος, κα. Αναστασιάδου, καθώς και ο Σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα Παιδείας, κ. Καπέλλας, αλλά και ο κ. Γαβράς, ο πρώην Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Θεοδωρίδης και ο κ. Θανάσης Δημακόπουλος.

Παρόντες και οι σύλλογοι και φορείς της πόλης μας:

Ο κ. Σερκεδάκης (εκπρόσωπος συλλόγου Κρητών), η κα. Φροσυνού (Πρόεδρος Λυκείου Ελληνίδων), ο κ. Αβραμίδης (σύλλογος Κοντοπεύκου-Παραδείσου-Πευκακίων), η κα. Λιάκου (μέλος κεντρικής επιτροπής Τ.Ε.Ε.), η κα. Πολίτου (από το σωματείο Μπριτζ), ο κ. Γιώτας (από τον σύλλογο Πευκακίων), ο κ. Πάνου (Πρόεδρος Ολυμπιάδας), ο κ. Λαμπρινάκης (Πρ. Συλλόγου Πευκακίων), ο κ. Κυδωνάκης (Αντιπρόεδρος συλλόγου Κρητών), ο κ. Κούνης (ένωση Γονέων), ο κ. Βασιλείου (σύλλογος τοξοβολίας Αχαιοί) και ο κ. Σερκεδάκης (Πρόεδρος ομίλου Αντισφαίρισης).