Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου στις 5/7

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του, Γ. Δημόπουλου, πρόκειται να συνεδριάσει την Τετάρτη, 05-07-2023 και ώρα 15:30. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη (μεικτή συνεδρίαση), ήτοι για μεν τους συμμετέχοντες με φυσική παρουσία, στο αμφιθέατρο «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών (Ριζάρη 2, Αθήνα), για δε τους συμμετέχοντες με τηλεδιάσκεψη μέσω της υπηρεσίας e: Presence.gov.gr.

Οι αποφάσεις της συγκεκριμένης συνεδρίασης θα αναρτηθούν σταδιακά στον εξής σύνδεσμο:

https://appurl.io/ZVtWlwslYU

Επίσης, οι αποφάσεις όλων των προηγούμενων συνεδριάσεων αναρτώνται σταδιακά στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://appurl.io/09eZCiuByK

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

  1. Επικύρωση πρακτικών της 16ης, 17ης, 18ης,19ης&20ης συνεδρίασης έτους 2022 του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.
  • και δαπάνης για την μεταφορά εξυπηρετούμενου ατόμου του ιδρύματος ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ με δ.τ. «ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΚΤΗ», Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Εγκεφαλική Παράλυση, για τη χρονική περίοδο φοίτησής του,από Σεπτέμβριο 2023 έως και Ιούλιο 2024, συνολικού ποσού 68.299,20 €  (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.)και αναπροσαρμογής του τιμήματος λόγω αλλαγής της τιμής καυσίμου έως 10%, καθώς και δικαιώματος προαίρεσης 25%

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Στ. Μελάς)

  1. έγκρισησύναψης και όρων του σχεδίου προγραμματικής σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης του άρθρου 100 του Ν.3852/2010, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισµού και Αθλητισµού, της Περιφέρεια Αττικής, του ∆ήµου Αθηναίων, της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων και της  Ε.Α.Τ.Α. Α.Ε. για την υλοποίηση του έργου: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΛΟΦΩΝ ΑΡΔΗΤΤΟΥ ΚΑΙ ΑΓΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΖΑΠΠΕΙΟΥ», συνολικού προϋπολογισμού 2.918.860,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.)».   

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Βλάχος

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Λεωτσάκος)

  1. και όρων τροποποίησης-παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Σαρωνικού για το έργο: «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΒΑΡΑ».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αυγερινός)

  • σύναψης και όρων του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πόρου για τη μελέτη με τίτλο: «ΜΕΛΕΤΗ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΠΑΝΤΟΡΟΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ», συνολικού προϋπολογισμού € 575.015,83 (με Φ.Π.Α.).

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στ. Βοϊδονικόλας)

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ι. Κεχρής)

  • σχετικά με την κατάσταση της γέφυρας Βρυούλων κατά μήκος της Εθνικής Οδού που συνδέει τους δήμους Αγίων Αναργύρων-Καματερού και Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας.  

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Α. Κατσιγιάννης)

  • λήψης μέτρων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων λόγω αποκλεισμού των οδών Αθηνών & 25ης Μαρτίου στην Δ.Ε. Βαρνάβα του Δήμου Μαραθώνος, στο πλαίσιο κατασκευής του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΒΑΡΝΑΒΑ ΑΤΤΙΚΗΣ»..

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Α. Κατσιγιάννης)

  • προσωρινών μέτρων ρύθμισης οδικής κυκλοφορίας για εργασίες που θα εκτελεστούν στο πλαίσιο του έργου «ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΣΗΜΑΝΣΗ ΚΟΜΒΩΝ – ΚΑΤΩ ΔΙΑΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ (ΠΡΩΗΝ ΔΕΣΕ) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ», αναδόχου ΕΔΡΑΙΟΣ ΑΤ.

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Α. Κατσιγιάννης)

  • προσωρινών μέτρων ρύθμισης οδικής κυκλοφορίας για εργασίες που θα εκτελεστούν στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση κατεστραμμένων και επέκταση στηθαίων ασφαλείας σε δίκτυα Περιφέρειας Αττικής», συνολικού προϋπολογισμού 4.000.000,00 €, αναδόχου LM CONSTRUCTION AKTE.

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Α. Κατσιγιάννης)

  • προσωρινών μέτρων ρύθμισης της κυκλοφορίας, στο πλαίσιο της εργολαβίας «Τοποθέτηση νέων παροχών και εργασίες δικτύου ύδρευσης της Ε.Υ.Δ.Α.Π. Α.Ε.», εργολαβία: Ε-892: Τμήμα ΙΙ/ Ε-892.2- Περιοχές αρμοδιότητας υπηρεσίας Β΄ Τομέα Πειραιά.

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Α. Κατσιγιάννης)

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Π

  • επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) που εκπονήθηκε στο πλαίσιο της μελέτης «ΕΙΔΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ (ΕΠΣ) ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ Α.Ε.Β.Ε. – NUTRIART Α.Β.Ε.Ε. – Αρτοποιία “Το Μάννα” Ν. Τσατσαρωνάκης Α.Β.Ε.Ε – ΕΠΣ Καθορισμού Βιομηχανικών Μονάδων Χαμηλής Όχλησης στη θέση «Κτυπητό» Αχαρνών, Δήμου Αχαρνών.

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Α. Κατσιγιάννης)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ