Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί σε αγώνα για την υγεία και την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ  ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ  ΜΕ ΑΞΟΝΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής καλούμε το λαό του Δήμου, στον αγώνα για την προστασία της ζωής και της υγείας μας που έρχεται ξανά τραγικά στο προσκήνιο με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα θανατηφόρα περιστατικά λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό και μέσα του ΕΚΑΒ.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που με την απαράδεκτη και επικίνδυνη για τις ανθρώπινες ζωές, Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), επιδιώκει να μπαλώσει τα τεράστια κενά σε οδηγούς ασθενοφόρων και διασώστες στο ΕΚΑΒ με προσωπικό από την Πυροσβεστική, το Στρατό και εργαζόμενους σε Δήμους και Περιφέρειες. Δηλαδή με εργαζόμενους που δεν έχουν καμιά επαγγελματική και επιστημονική σχέση με τη διακομιδή των ασθενών και την παροχή πρώτων βοηθειών.

Βέβαια η απαράδεκτη αυτή ρύθμιση που αφορά νησιωτικούς Δήμους, ορεινούς και την Κρήτη απευθύνεται κυρίως στην κάλυψη των εποχιακών αναγκών εξυπηρέτησης του τουριστικού «προϊόντος» δηλαδή του κεφαλαίου στον κλάδο για την περίοδο αυτή, καθώς δεν υπάρχει καμία αναφορά στις αντίστοιχες ανάγκες στην υπόλοιπη χώρα.

 Η ίδρυση μεικτών πληρωμάτων του ΕΚΑΒ δεν έχει καμία σχέση με την προνοσοκομειακή επείγουσα φροντίδα και την παροχή απαραίτητων υπηρεσιών περίθαλψης στον τόπο του συμβάντος που έχουν ανάγκη οι ασθενείς και ο λαός μας.

Αυτή είναι η κυβερνητική επιλογή στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του εθνικού συστήματος υγείας και η απάντησή τους στο πόσο κοστίζει η ανθρώπινη ζωή. Συνεχίζουν την εφαρμογή της απάνθρωπης πολιτικής που αντιμετωπίζει την υγεία σαν κόστος αντί για την άμεση πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού για την ασφαλή διακομιδή των ασθενών, που θα έχει τη δυνατότητα παροχής των απαραίτητων υπηρεσιών περίθαλψης.

Οι ελλείψεις και ανεπάρκειες του ακριβοπληρωμένου «Δημόσιου» Συστήματος Υγείας-Πρόνοιας, ημέρα με την ημέρα μεγαλώνουν. Περιλαμβάνουν όλες τις βαθμίδες του, την πρόληψη και προαγωγή Υγείας, τη δημόσια υγεία, την επείγουσα βοήθεια, την Υγεία και Ασφάλεια της εργασίας, την έρευνα, κ.α., αλλά και την εξειδικευμένη παροχή υπηρεσιών με βάση το φύλο, την ηλικία, το επάγγελμα, την περιοχή κατοικίας. Αφορούν το προσωπικό, ιατρικό -νοσηλευτκό και τον ιατροτεχνολογικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.

Όσο οι ελλείψεις, οι ανεπάρκειες του δημόσιου συστήματος στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, στα Νοσοκομεία σε όλα τα επίπεδα υγείας αυξάνονται, όσο προχωράει η περαιτέρω εμπορευματοποίηση της υγείας-πρόνοιας, όσο περιορίζεται η κρατική ευθύνη παροχής υπηρεσιών Υγείας τόσο το κράτος εμπλέκει τους Δήμους σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, δημιουργώντας δομές οπως τα ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ που ουσιαστικά μετατρέπουν τον Δήμο μεσάζοντα μεταξύ των δημοτών και των ιδιώτικων κέντρων υγείας βάζοντας οι δημότες χοντρά το χέρι στην τσέπη.

Η ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμο προσωπικό και υποδομές, δεν περιλαμβάνεται στο υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης, που αποτελεί κοινό πρόγραμμα τόσο για την κυβέρνηση της ΝΔ όσο και για ΣΥΡΙΖΑ –ΠΑΣΟΚ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα που στηρίζουν το δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της ΕΕ.

Εχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες ολες οι δημοτικές αρχές όπως και να αυτοπροσδιορίζονται πολιτικά που είχαν την ευθύνη της διοίκησης του Δήμου τα τελευταία 15 χρόνια μέχρι σήμερα που αποδέχτηκαν και δεν αντιπάλεψαν τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που υλοποιούνται στην Δημόσεια Υγεία, Πρόνοια αλλά και σε ολους τούς τομείς της οικονομίας.

Καλούμε τους μαζικούς φορείς της πόλης σε συνεργασία και αγωνιστική δράση με το υπόλοιπο εργατικό λαικό κίνημα να διεκδικήσουμε την

  • Πλήρη, σύγχρονη δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους τους εργαζόμενους, για όλο το λαό.
  • Αμεση  πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων στην υγεια-πρόνοια και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.
  • Άμεση πρόσληψη των πάνω από 2.000  διασώστες που έχουν αποφοιτήσει από τη σχολή του ΕΚΑΒ, έχοντας σπουδάσει δύο χρόνια, και μπορούν άμεσα να ενταχθούν στο δυναμικό μίας από τις πιο νευραλγικές υπηρεσίες Υγείας.
  • Αναβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων όλης της χώρας και των προνοιακών ιδρυμάτων με τις ανάλογες υποδομές, εξοπλισμό και προσωπικό.

Οφείλει σήμερα η Δημοτική αρχή να διεκδικήσει την ουσιαστική ενίσχυση του Κέντρου Υγείας της περιοχής μας με ιατρικό & νοσηλευτικό προσωπικό, όλων των ειδικοτήτων καθώς και τα απαιτούμενα μέσα για την άμεση  εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων