Ο υποψήφιος δήμαρχος που κάνει τη διαφορά

Γράφει η Λένα Μαρκή

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου πλησιάζουν, αφορούν έντονα την Αγία Παρασκευή, και αναγκάζουν τους υποψηφίους να εντατικοποιήσουν τον αγώνα τους.  

Παρατηρώντας τους υποψηφίους Δημάρχους βλέπουμε τις ομοιότητες και τις διαφορές τους. Κρίνουμε και συγκρίνουμε. Και αν σε ορισμένους απαισιόδοξους όλοι φαντάζουν ίδιοι, οφείλω να διαπιστώσω ότι κάποιος ξεχωρίζει στα σημεία.

Γιατί;

Διότι δεν ασχολείται με παρελθοντολογίες, με λογικές παλαιάς κοπής, με σκελετούς και φαντάσματα από το οποία ο κόσμος κουράστηκε. Δεν αναζητά τον «κακό» προηγούμενο δήμαρχο, αλλά προσπαθεί να γίνει εκείνος καλύτερος. Κοιτάζει το παρόν και σχεδιάζει το μέλλον της πόλης και των ανθρώπων της. Κάνει προτάσεις με αμεσότητα, με τρόπο που μπορούν όλοι να καταλάβουν και να αποδεχτούν. Προτάσεις υλοποιήσιμες για πράγματα «απλά και καθημερινά». Είναι ένας 46χρονος αυτοδιοικητικός που ακολουθεί την εποχή χωρίς παρωπίδες και στερεότυπα.

Διότι εστιάζει σε συγκεκριμένες λέξεις όπως «συμμετέχω», «καθορίζω», «αρμονική συνύπαρξη» … Σύνθημά του είναι η «ανανέωση τώρα»! Γιατί οι καιροί απαιτούν ανανέωση. Απαιτούν τεχνολογική εξέλιξη, μια φρέσκια νοοτροπία με σκοπό τη δημιουργία μιας «έξυπνης πόλης». Έξυπνη πόλη δεν είναι τα νέα καλώδια και οι υπολογιστές, αλλά άνθρωποι με καινοτόμες ιδέες για ριζική αλλαγή στον τρόπο σκέψης και δράσης.

Διότι δεν προσκολλήθηκε σε πολιτικούς κανενός κόμματος και καμιάς απόχρωσης για να τραβήξει το ενδιαφέρον, διατηρώντας έτσι μια εμφανή ανεξαρτησία και μια πολυσυλλεκτικότητα μελών στο συνδυασμό του. Συγκεντρώνει γύρω του αυτοδιοικητικά και μη μέλη που έχουν προσφέρει στην πόλη ο καθένας από τη θέση του, την εργασία του, την δυνατότητά του. Ανθρώπους που έχουν ακόμα να προσφέρουν με διάθεση για ανάπτυξη, βελτίωση της καθημερινότητας, ανάπτυξη της κοινωνικής συνοχής και εφαρμογή εξελιγμένων προγραμμάτων.

Διότι σε μια περίοδο πολιτικών εγγραφών και μετεγγραφών εκείνος συγκεντρώνει δίπλα του δυνατά ονόματα, αναγνωρίσιμα, με ιστορία στην πόλη. Συγκεντρώνει δημοκρατικές δυνάμεις όλων των πολιτικών χώρων, όπως είναι οι οικογένειες Αντώνη Σιδέρη και Λεονάρδου Χατζηανδρέου, δύο πρώην δημάρχων με διαφορετικές πολιτικές ιδεολογίες. Το ότι στέκονται δίπλα του δημόσια αποδεικνύει ότι τον εμπιστεύονται και στηρίζουν το πρόγραμμά του.

Αν δεν καταλάβατε έως τώρα αναφερόμαστε στον υποψήφιο Δήμαρχο Γιάννη Μυλωνάκη, τον επικεφαλής του ανεξάρτητου δημοτικού συνδυασμού «Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή». Παρότι είναι η δεύτερη φορά που κατεβαίνει υποψήφιος για το δημαρχιακό θώκο (με ένα πολύ σημαντικό ποσοστό την πρώτη φορά), τώρα γίνεται πιο δυναμικός, είναι σε εγρήγορση και δρα με πρόγραμμα και οργανωμένα. Κινείται πολύ κοντά στους κατοίκους της πόλης, ζητά τη συμμετοχή τους και πλέον η αναγνωρισιμότητά του βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Βρίσκεται παντού και όχι μόνος του, αλλά συνοδευόμενος από μέλη του συνδυασμού του. Είναι φιλικός, ευχάριστος, συζητήσιμος και ακούει με προσοχή τα παράπονα, αλλά και τις συμβουλές.

Στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου εντύπωση προκάλεσε όχι μόνο η πληθώρα του κόσμου που συγκεντρώθηκε, αλλά η ζωντάνια που υπήρχε, η θετική αύρα που απέπνεε η όλη συγκέντρωση. Πραγματικά η αίσθηση ήταν μιας συγκέντρωσης νίκης!

Ο Γιάννης Μυλωνάκης πρωτοπορεί και το αποδεικνύει καθημερινά. Δεν είναι τυχαίο ότι η επαγγελματική του ασχολία αφορά τη διαχείριση προγραμμάτων ΕΣΠΑ και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε δήμους, επιχειρήσεις και οργανισμούς του δημόσιου τομέα. Ένα ακόμη ατού για την πόλη.

Σε δυο μήνες θα κληθούμε να επιλέξουμε πως θέλουμε την Αγία Παρασκευή τα επόμενα 5 χρόνια. Η απάντηση είναι μονόδρομος: θέλουμε επιτέλους μια σύγχρονη πόλη, λειτουργική, βιώσιμη, που θα ακούει και θα συνεργάζεται με τους κατοίκους, τους συλλόγους και τους εργαζόμενους, που θα βρίσκει χρυσές τομές και που δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από τους γύρω δήμους. Θέλουμε το Γιάννη Μυλωνάκη για δήμαρχο και όχι επανάληψη μιας μίζερης διαχείρισης και λαϊκισμού.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων