Αλεξάνδρα Σκαρτσίλα & Δήμητρα Γαλανού, απαντούν για τη συμμετοχή τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Δυο γυναίκες από τη συνοικία του Τσακού,  η Αλεξάνδρα Σκαρτσίλα και η Δήμητρα Γαλανού, απαντούν σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τη συμμετοχή τους στις επικείμενες εκλογές, τα προβλήματα της πόλης, τις αξιώσεις τους και τους λόγους συμπόρευσης με τον Γιώργο Οικονόμου.

  • Ποιοι λόγοι σας ώθησαν να θέσετε υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές;

Γαλανού Δήμητρα: Ως μητέρα δύο παιδιών και ενεργός πολίτης, έβλεπα καθημερινά τα τελευταία χρόνια το δήμο μας να παρακμάζει. Ειδικά σε υποδομές που έχουν να κάνουν με ό,τι αφορά τα παιδιά μας, είμαστε ουραγοί. Συγκρίνοντας τα σχολεία, τις παιδικές χαρές, τα πεζοδρόμια και εκδηλώσεις με επίκεντρο τους μικρούς μας φίλους με όμορους δήμους, διαπίστωσα μετά λύπης ότι απέχουμε παρασάγγας από μια φιλική και φιλόξενη προς τα παιδιά γειτονιά και πόλη. Για τη βελτίωση της πόλης μας απαιτούνται, λοιπόν, ενεργοί δημότες, με εμπειρία, γνώση και αποφασιστικότητα στη λήψη αποφάσεων αλλά και ενσυναίσθηση στην προτεραιοποίηση αναγκών.

Αλεξάνδρα Σκαρτσίλα: Με κινητοποίησε η συνεχής, άμεση, απτή και διαρκής υποβάθμιση της καθημερινότητάς μας. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές με την επιλογή μας πρέπει να δώσουμε λύση σε πολλά κομβικά ζητήματα της πόλης, μιας πόλης που βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα πραγματικότητα. Το κυκλοφοριακό δείχνει να επιδεινώνεται, η Τοπική αγορά έχει συρρικνωθεί, απουσία απαιτούμενων χώρων στάθμευσης, κακή κατάσταση των υποδομών και πολλά άλλα, οδηγούν σε ένα καθολικό αίτημα: όχι πια γενικόλογα και θεωρητικά αλλά σαφείς, προσδιορισμένους στόχους και ρεαλιστικές δράσεις.

  • Ποιοι οι λόγοι συμπόρευσης και συμπερίληψης της υποψηφιότητάς σας με το ψηφοδέλτιο του κ. Οικονόμου και την δημοτική παράταξη «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή»;

Γαλανού Δήμητρα: Ο κ. Οικονόμου με κέρδισε από την πρώτη μας συνάντηση, πριν 3 περίπου χρόνια, έπειτα από την δημοσίως εκπεφρασμένη δυσαρέσκειά μου, λόγω έλλειψης σχολικής αίθουσας νηπιαγωγείου για το μεγάλο μου γιο. Με έπεισε για τις διαχρονικές ευθύνες των τελευταίων δημοτικών αρχών σχετικά με τις σχολικές υποδομές. Συζητώντας, αισθάνθηκα ότι, όχι μόνο είναι γνώστης πολλών άλλων θεμάτων που ταλανίζουν χρόνια το δήμο μας, και ως εκ τούτου, έχουν συσσωρευτεί πολλά προβλήματα, αλλά έχει δουλέψει σε βάθος τις διαδικασίες, τις εφαρμόσιμες πολιτικές που απαιτούνται για να φύγουμε από αυτό το τέλμα, μαζί με μια ομάδα άριστων συνυποψήφιών μας, εξειδικευμένων και εργασιομανών προσωπικοτήτων. Τέλος, οφείλω να ομολογήσω ότι διαθέτει ενσυναίσθηση και αφουγκράζεται τον παλμό των συνδημοτών του, σε κάθε πρόβλημα.

Αλεξάνδρα Σκαρτσίλα: Ο επικεφαλής της Νέας Αρχής, ο κ. Οικονόμου είναι ένας τεχνοκράτης, πολύ καλός γνώστης του αντικειμένου του που φιλοδοξεί να εργαστεί σκληρά για την ευημερία του Δήμου μας. Αγωνίζεται με ειλικρίνεια για αυτά που πιστεύει ότι μπορούν να γίνουν και με παραδοχή για όσα πολύ δύσκολα μπορούν να αλλάξουν. Με μοντέρνα σημερινή πολιτική και κυρίως με μια ανοιχτή διαδικασία διαλόγου με τους δημότες, ώστε να ακουστούν και τα δικά τους ” θέλω”, οι δικές τους ιδέες και προτάσεις για όσα χρειάζεται η πόλη. Η συμπόρευση μου με την ομάδα του, ήταν για μένα μονόδρομος.

  • Ποια είναι τα προβλήματα της γειτονιάς σας που απαιτούν λύσεις, κατά τη γνώμη σας;

Αλεξάνδρα Σκαρτσίλα: Ο Τσακός αγωνίζεται για την ποιότητα ζωής του, για την καθαριότητα,    τον ηλεκτροφωτισμό, το πράσινο, τη στάθμευση, τα πάρκα και τις πλατείες του που έχουν αποκτήσει πολύ υψηλό βαθμό παραβατικότητας, όπως και στο Λόφο Τσακού και οι αγανακτισμένοι κάτοικοι απαιτούν παρεμβάσεις και λύσεις, τους χώρους άθλησης, τις παιδικές χαρές. Τα πιο απλά, τα καθημερινά, που δυσκολεύουν τη ζωή μας, όπως τα τραπεζοκαθίσματα, τις τρύπες στο οδόστρωμα, τις ξεριζωμένες πέτρες και πλάκες στους δρόμους, που μετατρέπουν μια απλή βόλτα σε δοκιμασία.

Γαλανού Δήμητρα: Είναι πολλά. Θα μας έπαιρνε πολύ ώρα να τα καταθέσουμε όλα. Εν συντομία, θεωρώ ότι ο Τσακός είναι η πιο παραμελημένη γειτονιά, παρακμάζει καθημερινά. Δεν έχουμε καλό φωτισμό, πλατείες και παιδικές χαρές έχουν απογοητευτική εικόνα, για αυτό και πολλοί γονείς ομολογούν πως προτιμούν τη βόλτα τους σε όμορους δήμους. Τα σχολεία μας χρειάζονται εργολαβία, και όχι «μερεμέτια» για να προσδώσουν ένα αίσθημα ασφάλειας. Τέλος, θεωρώ ότι «πάσχουμε» από τα κλειστά δημοτικά ιατρεία, την καθαριότητα, τις κοινωνικές δομές και την έλλειψη παιδικών σταθμών στη γειτονιά μας.

  • Ποια είναι η άποψή σας για τη σημερινή δημοτική Αρχή; Ποια αναγνωρίζετε ως λάθη ή παραλείψεις;

Γαλανού Δήμητρα: Το μεγαλύτερο παράπονο ως ενεργός δημότης είναι η μισαλλοδοξία της παρούσας δημοτικής αρχής. Η απαξίωση δημοτών, συλλόγων, φορέων και προσωπικοτήτων της πόλης με έχει απογοητεύσει βαθιά. Είμαι κι εγώ, όπως πολλοί άλλοι, αποδέκτης αυτής της έλλειψης σεβασμού με κατ’ ιδίαν αλλά και γραπτές μομφές υψίστης επιθετικότητας, τις οποίες απορρίπτω μετά βδελυγμίας. Τα λάθη και η κακοδιαχείριση είναι φανερά, στην καθημερινότητα αλλά και σε κάθε μεγαλεπήβολο έργο που σχεδίασαν ατελέσφορα.

Αλεξάνδρα Σκαρτσίλα: Είναι αλήθεια ότι οι δήμαρχοι εξετάζονται κι εμείς οι δημότες βαθμολογούμε. Η σημερινή δημοτική αρχή όμως δεν τα κατάφερε. Τις τελευταίες μέρες, όλη η Αγία Παρασκευή είναι ένα μεγάλο εργοτάξιο. Είναι σαφές ότι τα συνεργεία ” τρέχουν” για να ολοκληρώσουν ότι δεν έγινε καθ’ όλη τη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας. Θεωρούν δηλ. ότι θα εντυπωθεί στο μυαλό των ψηφοφόρων μόνο η εικόνα των τελευταίων ημερών προτού ανοίξουν οι κάλπες. Η μνήμη όμως δεν «τσιμεντώνεται». Ουραγός επίσης ο Δήμος μας, στον ψηφιακό μετασχηματισμό στην κυκλική οικονομία, στην Πολιτική Προστασία, στα Δημοτικά ιατρεία, στη Δημοτική αστυνομία, στη Δημοτική συγκοινωνία.

  • Πείτε μας, τέλος, λίγα λόγια για τον εαυτό σας και τις αξιώσεις που έχετε από την επόμενη δημοτική Αρχή.

Γαλανού Δήμητρα: Είμαι φιλόλογος, μητέρα δυο παιδιών, γέννημα θρέμμα της περιοχής του Τσακού, κόρη του αείμνηστου δικηγόρου Παρ’ Αρείω Πάγου, Κωνσταντίνου Π. Γαλανού. Έχω την τιμή να με τοποθετήσει ο επικεφαλής μου, κ. Οικονόμου, ως μέλος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής. Επιπλέον, είμαι αναπληρωματικό αλλά ιδιαίτερα ενεργό μέλος του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού. Ως μητέρα και εκπαιδευτικός είμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα παιδείας, σχολικών υποδομών και κοινωνικής πολιτικής. Ευελπιστώ η επόμενη δημοτική αρχή, με δήμαρχο τον Γιώργο Οικονόμου, να δώσει ένα τέλος στα χρόνια προβλήματα της γειτονιάς, αλλά και ολόκληρης της πόλης. Ο δήμος μας είναι ένα προάστιο σε προνομιακή θέση και με σωστούς πολιτικούς χειρισμούς, οικονομική εξυγίανση και προτεραιοποίηση αναγκών (κόντρα στα έργα βιτρίνας) να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει στην καρδιά των συνδημοτών μας.

Αλεξάνδρα Σκαρτσίλα: Γεννήθηκα στην Αγία Παρασκευή και κατοικώ στον Τσακό. Είμαι παντρεμένη και έχω δύο παιδιά. Πήγα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Τσακού και ολοκλήρωσα την δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο 2ο Λύκειο επί της οδού Νεαπόλεως. Είμαι πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Λογίστρια- Φοροτεχνικός Α’ τάξεως. Από το 1991 εργάζομαι στην οικογενειακή επιχείρηση R&S MOTOSPORTS LTD, που δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου, στην οποία είμαι και διαχειρίστρια. Οι όμορφες και οι γκρίζες όψεις της πόλης μας είναι σε όλους γνώριμες. Είναι όμως μια πόλη που αγαπάμε, που μας ταλαιπωρεί, που μας θλίβει αλλά και που μας συγκινεί και μας κάνει να χαμογελάμε. Πιστεύω ότι, θέτοντας την επαγγελματική και επιστημονική εμπειρία μου στην υπηρεσία των δημοτών, μέσα από την παράταξή μας, την ΝΕΑ ΑΡΧΗ, θα συμβάλλω έστω και με ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα ενός Δήμου, αντάξιο των προσδοκιών των Δημοτών του!

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.