Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αγ. Παρασκευής

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αγ. Παρασκευής με θέμα: «Τα εκμεταλλευτικά και δασοκτόνα σχέδια της «πράσινης» ανάπτυξης στον Υμηττό και σε ολόκληρη τη χώρα».

Ομιλητής ήταν ο Αντώνης Ραλλάτος, υπεύθυνος του τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ. Παρέμβαση πραγματοποίησε ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στη συνέχεια ο Ηλίας Τσιμπουκάκης, υποψήφιος Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής παρουσίασε το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Βόρειο Τομέα, Αφροδίτη Αυγερινού, νυν περιφερειακή σύμβουλος και Θοδωρής Ριτζάκης.

Ανοχύρωτη η Αττική στις πλημμύρες

Στην παρέμβασή του ο Γ. Πρωτούλης (δείτε εδώ βίντεο) αναφέρθηκε στις καταστροφικές πλημμύρες της Θεσσαλίας, τονίζοντας: «Ζούμε το αποτέλεσμα μιας εγκληματικής πολιτικής που εφαρμόζεται από τη σημερινή κυβέρνηση, όμως έχει και μια διαδοχικότητα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, περιφερειακές και δημοτικές διοικήσεις που έχουν στηρίξει αυτή την πολιτική». 

Κατήγγειλε πως ενώ είμαστε στον 21ο αιώνα και η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, μπορεί ν’ αντιμετωπίσει τις συνέπειες, ο λαός είναι στο έλεος της κακοκαιρίας γιατί δεν λαμβάνονται μέτρα πρόληψης από κυβέρνηση, περιφέρειες και δήμους ενώ σοβαρές είναι οι ευθύνες τους και για το γεγονός ότι εδώ και τόσες μέρες, χιλιάδες κόσμου είναι χωρίς νερό και ρεύμα σε πόλεις και χωριά.  

Αναφερόμενος στην περιφέρεια Αττικής, σημείωσε ότι ούτε το Λεκανοπέδιο είναι οχυρωμένο απέναντι στις πλημμύρες, τις πυρκαγιές, όπως το ζούμε άλλωστε κάθε χρόνο. Κατήγγειλε πως με ευθύνη της Διοίκησης της Περιφέρειας, τόσο με πλειοψηφία της ΝΔ όσο και με πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, μόνιμη είναι η υποχρηματοδότηση αυτών των έργων, με αποτέλεσμα τα ΣΧΕΤΙΚΆ Κονδύλια της περιφέρειας να μην ξεπερνούν το 3%, χρήματα μάλιστα, που τελικά καταλήγουν στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Καταλήγοντας, σημείωσε πως «εδώ υπάρχει μια σάπια κατάσταση που χρειάζεται ανατροπή κι ένα ρήγμα μπορεί να γίνει με την ενίσχυση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Αγ. Παρασκευή και σε όλη τη χώρα».

Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Αγία Παρασκευή

Δυναμώνουμε τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Αγ. Παρασκευής και στην Περιφέρεια Αττικής

Στην παρέμβασή του ο Ηλ. Τσιμπουκάκης απηύθυνε κάλεσμα στους εργαζόμενους να μη δείξουν καμία εμπιστοσύνη σε παλιούς και νέους δήθεν σωτήρες που είναι ορκισμένοι στον αντιλαϊκό μονόδρομο, τον πολύχρωμο «θίασο» των δημοτικών παρατάξεων των τεσσάρων που προέρχονται από τη ΝΔ με επικεφαλής αντίστοιχα το σημερινό δήμαρχο και αυτών απ’ το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, ανέφερε μεταξύ άλλων: 

«Ολοι δηλώνουν ”ανεξάρτητοι” και ”αυτοδιοικητικοί” χωρίς κομματικό ”χρίσμα”.

Ωστόσο είναι πλήρως εξαρτημένοι απ’ την πολιτική που αντιμετωπίζει ως κόστος τις ανάγκες μας και σχεδιάζει έργα και υπηρεσίες με γνώμονα τα κέρδη των ομίλων.

Πίσω απ’ την απατηλό ”έντονο” καβγά τους προσπαθούν να κρύψουν την ταύτιση και στήριξη τους στην πολιτική εμπορευματοποίησης των κοινωνικών υπηρεσιών, διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, μετατροπής της Τοπικής Διοίκησης σε «τροχονόμο» επιχειρηματικών συμφερόντων.

Η επίθεση στις ανάγκες και τα δικαιώματά μας δε θα σταματήσει, αν δεν τη σταματήσουμε εμείς, αν δεν οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας. Χωρίς τους αγώνες μας, τα πράγματα θα ήταν σημαντικά χειρότερα σήμερα.

Σε αυτούς τους αγώνες στην Αγία Παρασκευή υπήρξαν στήριγμα και πρωτοστάτησαν οι εκλεγμένοι, οι υποψήφιες/-οι που συγκροτούν το συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης, φέρνοντας σταθερά στο προσκήνιο τις ανάγκες μας. Ηταν η μαχητική αντιπολίτευση απέναντι σε κυβέρνηση, Περιφέρεια και τη Δημοτική Αρχή

Στηρίξαμε τις διεκδικήσεις:

  • Των εργαζόμενων του Δήμου για μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για στελέχωση όλων των υπηρεσιών του Δήμου με μόνιμο προσωπικό.
  • Πρωτοστατώντας στο πλευρό των εργαζόμενων στους Παιδικούς Σταθμούς για την ανανέωση των συμβάσεων τους.
  • των εργαζόμενων στην Καθαριότητα για σύγχρονες ασφαλείς συνθήκες και χώρους εργασίας.
  • Του γονεϊκού κινήματος για το περιεχόμενο της εκπαίδευσης, τις αναγκαίες νέες σχολικές μονάδες (Ο.Τ.119 «Μακρή»), τη χρηματοδότηση της υλικοτεχνικής υποδομής και των Σχολικών Επιτροπών.
  • Των κατοίκων του Τσακού ενάντια στο σχέδιο τσιμεντοποίησης με ”κούρεμα” του λόφου Τσακού.
  • Ενάντια στο δασοκτόνο πλαίσιο που μετατρέπει τον Υμηττό από προστατευόμενο δασικό ορεινό όγκο σε ”Περιφερειακό Πάρκο” με ”αστικό πράσινο” για να ”απελευθερωθούν” ποικίλες χρήσεις προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του χώρου στάθμευσης στη Δουκίσσης Πλακεντίας και τις σοβαρές επιπτώσεις στην περιοχή του Κοντοπεύκου.
  • Ενάντια στην παραχώρηση σε ιδιώτες άμεσα ή με ΣΔΙΤ, για κρατική χρηματοδότηση των υποδομών και της λειτουργίας στο αθλητικό κέντρο ”Σταύρος Κώτσης”, στα 23 στρέμματα στα Πευκάκια, του κτήματος Ιόλα και του ”Σιστοβάρη” που πρέπει να λειτουργήσει σαν Πνευματικό Κέντρο.

Δυναμώνουμε τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Αγίας Παρασκευής και στην Περιφέρεια Αττικής

Για να ενισχύσουμε τη δική μας πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση ενάντια στο ενιαίο μπλοκ των συνδυασμών που υποστηρίζουν ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ -ΠΑΣΟΚ που συνδιοικούν όλα αυτά τα χρόνια Δήμο & Περιφέρεια ως τοποτηρητές της πολιτικής του εχθρικού για μας κράτους των ομίλων, της ΕΕ.

Για να απαιτήσουμε τα δικαιώματά μας για δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες και υποδομές υγείας, παιδικών σταθμών, σύγχρονων ασφαλών σχολείων, αθλητικών -πολιτιστικών δραστηριοτήτων, σε ελεύθερους χώρους πρασίνου και στον Υμηττό

Για να οργανώσουμε από καλύτερες θέσεις την αντεπίθεση μας για την οριστική ανατροπή της πολιτικής που ρημάζει τη ζωή μας στην πόλη: συρρικνώνει μισθούς, εισοδήματα και ελεύθερο χρόνο, καταργεί δικαιώματα, απαγορεύει την κάλυψη σύγχρονων αναγκών, καταστρέφει το περιβάλλον, μας απειλεί άμεσα με βαθύτερη πολεμική εμπλοκή που μετατρέπει όλη τη χώρα σε στρατιωτικό προγεφύρωμα των ΗΠΑ -ΝΑΤΟ ενώ κορυφώνονται τα παζάρια κυριαρχικών δικαιωμάτων με τη νατοϊκή σύμμαχο Τουρκία».

Διαρκές έγκλημα σε βάρος του λαού

Στην παρέμβασή του ο Αντώνης Ραλλάτος κατήγγειλε το διαρκές πολιτικό έγκλημα που οδηγεί σε ανυπολόγιστη καταστροφή λαϊκών περιούσιων, σπιτιών, καλλιεργειών, μελισσιών, κοπαδιών, παραγωγικών μονάδων που έγιναν με κόπους δεκαετιών, του φυσικού πλούτου της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ανέφερε: 

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ … όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε και τα σχετικά βίντεο.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.