“Λαϊκή Συσπείρωση: Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών και το Β’ Γύρο στο Δήμο μας

Απευθύνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό στις συναγωνίστριες και τους συναγωνιστές που δώσαμε μαζί τη μάχη των εκλογών, που συμμετείχαν για πρώτη φορά στο ψηφοδέλτιο μας, αλλά και σε όλες και όλους που με την ψήφο τους ενίσχυσαν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο μας και στο Βόρειο Τομέα της Περιφέρειας Αττικής.

Η ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης σε ποσοστό 7,2% από 6,5% (2019) αποτελεί ένα μικρό αλλά ελπιδοφόρο βήμα σε ένα συσχετισμό δυνάμεων που εξακολουθεί να παραμένει αρνητικός. Σταθεροποιείται και ενισχύεται, ιδιαίτερα στο επίπεδο της Περιφέρειας που οι εκλογές παίρνουν αντικειμενικά περισσότερο πολιτικό χαρακτήρα, ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής με απεγκλωβισμό δυνάμεων από τα αστικά κόμματα, με άνοδο του κύρους και της μαχητικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ.

Το εκλογικό σύστημα όχι μόνο διαμορφώνει πλαστές πλειοψηφίες του 43%, αλλά οδηγεί και σε ένα δεύτερο γύρο νόθευσης τόσο της «βούλησης» του λαού με πλαστά διλήμματα, όσο και του τελικού εκλογικού αποτελέσματος.

Στο Δήμο μας, όποια κι αν είναι, η επόμενη Δημοτική Αρχή δε μπορεί να επικαλεστεί ότι ο λαός συνολικά της Αγίας Παρασκευής της έδωσε «λευκή επιταγή» να υλοποιήσει το αντιλαϊκό της πρόγραμμα την επόμενη πενταετία.

Η κατακόρυφη μείωση της συμμετοχής στις εκλογές από 64,2% το Μάη του 2019 σε 50,4% την περασμένη Κυριακή περιλαμβάνει και τη διαμαρτυρία απέναντι στις προηγούμενες τοπικές αρχές που υλοποίησαν την κυρίαρχη πολιτική, συνολικά απέναντι στο μηχανισμό του Δήμου αλλά και της Περιφέρειας, τον ταξικό αντιλαϊκό τους χαρακτήρα.

Στο επίπεδο της Αγίας Παρασκευής, όπως ευρύτερα της τοπικής διοίκησης, δρούν επιπρόσθετοι μηχανισμοί, χειραγώγησης και εξαγοράς. Τέτοιοι είναι οι μηχανισμοί που συνδέονται με το κράτος, την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα του συστήματος, τον κυβερνητικό –εργοδοτικό συνδικαλισμό. Ιδιαίτερη είναι η επίδραση τοπικών επιχειρηματικών συμφερόντων και ομίλων που στηρίζουν και χρηματοδοτούν ακριβές προεκλογικές εκστρατείες, την παρέμβαση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που γνωρίσαμε καλά όλη αυτή την προεκλογική περίοδο.

Στο δεύτερο γύρο των Δημοτικών Εκλογών στην Αγία Παρασκευή καλούμε το λαό να στείλει μήνυμα καταδίκης με λευκό ή άκυρο για τους συνδυασμούς

τόσο του Γιάννη Μυλωνάκη, που εμφανίζεται ως ανεξάρτητος παρότι προέρχεται και στηρίχτηκε απ’ το ΠΑΣΟΚ

όσο και του Γιάννη Σταθόπουλου που εμφανίζεται ως ανεξάρτητος παρότι προέρχεται και στηρίχτηκε απ’ το ΣΥΡΙΖΑ

Και οι δύο κινούνται στην ίδια γραμμή και υπηρετούν το Δήμο «τοποτηρητή» του κράτους και των κυβερνήσεων, το Δήμο «τροχονόμο» των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Καλούμε το λαό να μην επιλέξει ποιος θα υλοποιήσει την πολιτική που θυσιάζει τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας.

Έχουν τις ίδιες δεσμεύσεις που περιλαμβάνονται στο «κοινό» αντιλαϊκό πρόγραμμα που θα εφαρμόσουν την επόμενη μέρα. Οι δυνάμεις που τους στηρίζουν, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, συνεργάζονται ήδη σε πολλούς άλλους δήμους.

  • Συμφωνούν και ταυτίζονται στην αντιλαϊκή κατεύθυνση που θέλει τους δήμους να υποχρηματοδοτούνται από το κράτος και τα υπόλοιπα να τα πληρώνουμε εμείς με φόρους, τέλη, τροφεία, χαράτσια
  • Συμφωνούν στην όλο και πιο ανταποδοτική λειτουργία του δήμου, στο «ό,τι πληρώνεις… παίρνεις»
  • Συμφωνούν στη διαρκή υποστελέχωση του Δήμου με τους εργαζόμενους σε μόνιμη ομηρία, να δουλεύουν με ολιγόμηνες συμβάσεις, σε διαρκή ανασφάλεια.
  • Συμφωνούν στην ολοένα μεγαλύτερη εμπλοκή των επιχειρηματικών συμφερόντων που θέλουν να βάλουν στο χέρι στους τελευταίους ελεύθερους χώρους για αθλητικές υποδομές και αναψυχή όπως τα 21 στρέμματα στα Πευκάκια και το «Σταύρος Κώτσης», συνολικά τις υποδομές πολιτισμού και την πολιτιστική δημιουργία στην Αγία Παρασκευή όπως το Κτήμα Σιστοβάρη και το Κτήμα Ιόλα. Στην κατεύθυνση αυτή Θα αξιοποιήσουν το «εργαλείιο» των έργων με Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) με τους επιχειρηματικούς ομίλους, που τους στηρίζουν, να αναλαμβάνουν την κερδοφόρα εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων

Γι’ όλους αυτούς τους λόγους θα μας βρουν απέναντι, από θέση πραγματικής αντιπολίτευσης στις αντιλαϊκές επιλογές τους, τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και κυρίως στο δρόμο, να πρωτοστατούμε στην οργάνωση της καθημερινής πάλης.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε πλήρη συναίσθηση ότι μεγαλώνει η ευθύνη μας να συμβάλλουμε πιο αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση, στην ενίσχυση της μαχητικότητας και της μαζικότητας του λαϊκού κινήματος.

  • Για να αποτρέψουμε τη νέα φάση της επίθεσης από την κυβέρνηση της ΝΔ με τη συναίνεση που παρέχουν τα άλλα αστικά κόμματα, αλλά και από τη νέα αντιλαϊκή διοίκηση στο Δήμο μας και στην Περιφέρεια Αττικής
  • Για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των λαϊκών νοικοκυριών, των συνταξιούχων, της νεολαίας, όλων όσων υποφέρουν
  • Για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών
  • Για τη διεκδίκηση έργων και υποδομών που θα υπηρετούν την προστασία του λαού
  • Για να εκφραστεί η αντίθεση στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην περιοχή μας, όπου έχει ανάψει το φιτίλι του πολέμου. Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, των υπόλοιπων αστικών κομμάτων συμμετέχει ενεργά όχι μόνο με την κοινή στήριξή τους στο εγκληματικό κράτος του Ισραήλ αλλά και με την άμεση εμπλοκή του Πολεμικού Ναυτικού σε πρώτη φάση. Καθιστούν το λαό στόχο σε μια πιθανή γενικότερη ανάφλεξη στη Μ. Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο

Συνεχίζουμε αποφασιστικά, για να υπάρχει μια πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, για να ανοίξουμε το δρόμο, με τον λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.