Η Κεντρική ομιλία του Ηλία Τσιμπουκάκη “Λαϊκή Συσπείρωση”(VD)

.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ηλίας Τσιμπουκάκης ξεκίνησε την ομιλία λέγοντας: «Απέναντι  στο σύνολο των υπόλοιπων Παρατάξεων στην Αγία Παρασκευή που επιχειρούν να συγκαλύψουν την προέλευσή τους και την πολιτική τους ταυτότητα, μόνο εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ να κρύψουμε την πολιτική μας ταυτότητα…. είμαστε η παράταξη του ΚΚΕ» τόνισε «τα μέλη, οι φίλες και οι φίλοι του, όσες και όσοι κάναν την επιλογή να στρατευτούν μαζί μας στο δρόμο, στους αγώνες στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές. Γι’ αυτό και μπορούμε να απευθυνόμαστε με αυτοπεποίθηση σε όλες και όλους που ζουν απ’ τη δουλειά τους, που οι ζωές τους, οι ζωές μας βρίσκονται στο στόχαστρο της αντιλαϊκής πολιτικής»

Ενώ σε σχέση με το χαρακτήρα των εκλογών ανέφερε: «Δήμος και Περιφέρεια είναι κομμάτι αυτού του εχθρικού κράτους που αντιμετωπίζει την προστασία και τις ανάγκες του λαού σαν κόστος και τα κέρδη των ομίλων σαν όφελος, γι’ αυτό πρέπει την επόμενη μέρα των εκλογών να έχουμε τη δυνατότητα από καλύτερες θέσεις να αντιπαλέψουμε την κλιμάκωση της επίθεσης, γι’ αυτό στις 8 του Οκτώβρη ψηφίζουμε πολιτικά ψηφίζουμε για όλα…»

Κάλεσε όλους να αναρωτηθούν εάν θα επιλέξουν στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Το σημερινό «πολύχρωμο θίασο» των πρόθυμων να υλοποιούν με συνέπεια και προσήλωση την πολιτική του εχθρικού για εμάς κράτους είτε απ’ τη θέση της  αντιλαϊκής Δημοτικής Αρχής είτε είτε απ’ τη θέση της συστημικής αντιλαϊκής αντιπολίτευσης στο Δήμο, ή «θα εκλέξουνπερισσότερους δοκιμασμένους αγωνιστές Δημοτικούς Συμβούλους, της παράταξης του ΚΚΕ, της Λαϊκής Συσπείρωσης, που θα ‘ναι στήριγμα στον αγώνα για τις ανάγκες τους, που θα ‘ναι πάντα μπροστά σε κάθε κινητοποίηση και διεκδίκηση που αφορά τα δικαιώματά τους.»

Αναφέρθηκε στις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής και των υπόλοιπων συστημικών παρατάξεων ΝΔ –ΣΥΡΙΖΑ -ΠΑΣΟΚ, για τις ελλείψεις στη σχολική στέγη, τους ανύπαρκτους προσεισμικούς ελέγχους στατικής και λειτουργικής επάρκειας στα σχολεία.

Για την προσωρινή εργασία των εργαζόμενων στους Παιδικούς Σταθμούς, την υποστελέχωση του Δήμου, τις συνθήκες εργασίας και την ασφάλεια στην εργασία στην Καθαριότητα.

Για την τσιμεντοποίηση και κούρεμα του Λόφου του Τσακού, για τη δασοκτόνα πολιτική που μετατρέπει τον Υμηττό από προστατευόμενο δασικό ορεινό όγκο σε «ορεινό τουριστικό περίπατο» της επένδυσης στο Ελληνικό. Για τους φράχτες που χωρίζουν την Πόλη απ’ τον Υμηττό σε αμερικάνικο Κολλέγιο, Δημόκριτο, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, το Νεκροταφείο;

Ενώ μίλησε για τη στήριξη των παρατάξεων ΝΔ –ΣΥΡΙΖΑ –ΠΑΣΟΚ στην ολοένα μεγαλύτερη εμπλοκή των επιχειρηματικών συμφερόντων που θέλουν να βάλουν στο χέρι στους τελευταίους ελεύθερους χώρους, τις αθλητικές υποδομές, συνολικά την Πολιτιστική Δημιουργία στο Δήμο. Με χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Την προετοιμασία του σημερινού δημάρχου της ΝΔ Ζορμπά για παραχώρηση της χρήσης του Ιόλα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Ίδρυμα Ωνάση και σε άλλα μεγάλα ιδρύματα πολιτισμού με έδρα στις ΗΠΑ. Την πρόταση του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ Μυλωνάκηγια παράδοση του Κτήματος Ιόλα στο Αμερικάνικο Deree και το Γαλλικό Κολλέγιο, την αντίστοιχη πρόταση του να παραχωρηθούν με ΣΔΙΤ 23 στρέμματα στα Πευκάκια προκειμένου να αποκτήσει η πόλη Αθλητικό Κέντρο.

Κάλεσε τους εργαζόμενους «να μην επιτρέψουν με την αποχή τους στις δυνάμεις του συστήματος να πανηγυρίσουν την επόμενη μέρα, να επικαλεστούν τα αποτελέσματα των εκλογών ως επιβράβευση για να κλιμακώσουν την επίθεση.»

Αλλά «να επιλέξουν και με την ψήφο τους η οργή τους να δυναμώσει και να γίνει ρεύμα αμφισβήτησης, να στείλουν ένα εκκωφαντικό μήνυμα ότι μπορούμε και «πρέπει να πάμε αλλιώς», να συμπορευθούν με το ΚΚΕ για την ανατρεπτική διέξοδο που προτείνει»

Ο Χρήστος Κασίμης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στον Βόρειο Τομέα με την “Λαϊκή Συσπείρωση” ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας:

«Οι εκλογές της 8ης Οκτωβρίου είναι μια αμιγώς πολιτική μάχη. Συμπλήρωσε ότι αυτό είναι φανερό και από τις δηλώσεις Μητσοτάκη μετά το πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο ότι θέλει να εκλεγούν δήματρχοι και περιφερειάρχες που να συμμερίζονται τις κυβερνητικές πολιτικές στοχεύσεις, ενώ θύμησε ότι όταν έδωσε το χρίσμα στους δημάρχους στους μεγάλους δήμους και τις περιφέρειες τόνιζε ότι όλη η Ελλάδα θα πρέπει να γίνει μπλε.

Έθεσε το ερώτημα: «γιατί στον δεύτερο γύρο να μην αναμετρηθούν όλες εκείνες οι δοκιμασμένες λύσεις στην περιφέρεια με τις καταστροφικές συνέπειες για τις ζωές του εργαζόμενου Λαού με τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ, τα ψηφοδελτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στους δήμους και τις Περιφέρειες όλης της χώρας;»

Αναφέρθηκε αναλυτικά στα αντιλαϊκά πεπραγμένα των υποψηφίων που στηρίζονται από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ (Χαρδαλιά, Ιωακειμίδη, Σγουρό). Έθεσε στη συνέχεια τους βασικούς άξονες της κοινής τους πολιτικής με παραδείγματα:

– Ενίσχυση της υποστελέχωσης στην περιφέρεια Αττικής που οδηγεί σε αποψίλωση των βασικών υπηρεσιών και άρα αφήνει ορθάνοιχτη πόρτα για να δωθούν αναθέσεις πολλών εκατομμυρίων σε εργολάβους

– Έχουν αφήσει χωρίς μηχανήματα την περιφέρεια και δίνουν υπέρογκα ποσά για την ενοικίαση μηχανημάτων που πολλές φορές δεν είναι καν τα κατάλληλα

– Προκρίνουν ως χρηματοδοτικά εργαλεία τα προγράμμτα της ΕΕ που όμως έχουν ως μη επιλέξιμες τις δαπάνες για αντιπλημμυρική, αντισεισμική, αντιπυρική θωράκιση

Θύμησε ότι: «κράτησαν τους χρυσαυγίτες στο περιφερειακό συμβούλιο ως ανεξάρτητους για να ψηφίζουν τις αντεργατικές και αντιλαϊκές τους εισηγήσεις.»

Στη συνέχεια τόνισε ότι: «η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η παράταξη που αναδεικνύει τις αλήθειες που κρύβουν οι άλλοι μέσα στα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια» ενώ αναφέρθηκε διεξοδικά στους αγώνες που έχουν δώσει οι αιρετοί της Λαϊκής Συσπείρωσης δίπλα στον Λαό είτε από  θέσεις διοίκησης είτε από θέσεις αντιπολίτευσης.

«Ο Λαός θα πρέπει να τους στηρίξει ώστε να έχει ένα στήριγμα στα δίκαια αιτήματά του, στους αγώνες του για πιο μια πιο δίκαιη κοινωνία, στους αγώνες κόντρα στον φασισμό αλλά και στους αγώνες για να μην γίνει η Αττική “θεών νταμάρι που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι όπως λέει και το τραγούδι…” όπως τόνισε χαρακτηριστικα.

Τέλος κάλεσε «όλους τους δημοκρατικούς, τίμιους, προοδευτικούς ανθρώπους που μετά τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε αμηχανία να κόψουν τον ομφάλιο λόρο με το ΣΥΡΙΖΑ που έχει κόψει προ πολλού τον ομφάλιο λόρο με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς. Τους κάλεσε, δε, αρχίοντας από αυτήν την εκλογική μάχη να συμπορευτούν – όπως έκανε και ο ίδιος ως πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ με την Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ και δεν το μετάνιωσε – με την ΛΑΣΥ και το ΚΚΕ για να κρατήσουν ψηλά τα διανικά και τις αξίες της Αριστεράς και να βρεθούν με όσους ονειρεύονται τον κόσμο όπως και αυτοί».

Στη συγκέντρωση παρεβρέθηκαν η Αυγερινού Αφροδίτη, νυν περιφερειακή σύμβουλος της Λαικής Συσπείρωσης στο Βόρειο Τομέα της Αττικής και ο Ριτζάκης Θοδωρής, υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι στο Βόρειο Τομέα.

Επίσης παρεβρέθηκαν οι Γκιζιώτης Ανδρέας και Τσιμπουκάκης Γιώργος, εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκ νέου υποψήφιοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Ακολούθησε πρόγραμμα με ρεμπέτικο τραγούδι με το Γιώργο Ζορμπά.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.