Τα νέα του Γ.Σ.Α.Π.

Τον Σεπτέμβρη ξεκίνησε η νέα αγωνιστική περίοδος 2023-24 για γυναίκες και κορασίδες.

Οι γυναίκες έδωσαν τον πρώτο προκριματικό αγώνα Κυπέλλου στις 20/09 εκτός έδρας και αποκλείστηκαν από την ομάδα του Κρόνου Αγίου Δημητρίου 62-61 στην παράταση, αλλά άφησαν θετικότατες υποσχέσεις για το μέλλον, οι νεάνιδες ξεκίνησαν με νίκη και οι κορασίδες Α έχασαν δύο αγώνες , τον ένα με τον  Παναθηναϊκό και τον άλλο με τον Ανταίο εκτός έδρας , αλλά με σημαντικές απουσίες αθλητριών, ενώ κέρδισαν , με σχεδόν πλήρη ομάδα άνετα τον Μελά. Οι κορασίδες Β ηττήθηκαν στους δύο αγώνες που έδωσαν, αλλά παρουσίασαν μία καλή εικόνα. Να σημειώσουμε ότι τα κορίτσια αυτής της ομάδας ανήκουν σε μικρότερη ηλικιακή κατηγορία, συμμετέχουν όμως στο πρωτάθλημα των κορασίδων Γ κατηγορίας για την αγωνιστική βελτίωσή τους και την απόκτηση εμπειρίας.

Α. ΓΥΝΑΙΚΕΣ(αγώνας Κυπέλου)

ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΓΣΑΠ: 50-50(ΚΑΝ. ΔΙΆΡΚΕΙΑ) 62-61 (παρ.)
Διαιτητές: Κουτίβης-Στραγαλινός
Δεκάλεπτα: 9-14, 7-17, 25-15, 9-4,12-11 (παρ.)

Αποδεκατισμένη εμφανίστηκε στο γήπεδο του ΚΡΌΝΟΥ η ομάδα μας, αφού έλειπαν για λόγους υγείας τρεις από τις καλύτερες αθλήτριές μας. Όμως όσοι είμαστε στο γήπεδο αισθανθήκαμε υπερήφανοι για την ομάδα μας, κυρίως για το πάθος  και την αγωνιστικότητα των αθλητριών μας. Τις «πρόδωσε» η κούραση και η πλήρης απουσία των ψηλών μας, παρόλα αυτά όμως η ομάδα μας το πάλεψε μέχρι το τέλος και αν είχε λίγο την τύχη με το μέρος της θα έφευγε με την νίκη. Συγχαρητήρια και στις αθλήτριες και στον προπονητή μας.

Κρόνος Αγ. Δημ. (Νικολαϊδου): Δερμιτζάκη, Διαμαντοπούλου 6(1), Στολίγκα 12(3), Κλείτσα 9(1), Καμμένου 3, Πετρή, Τζέμη 1, Τσαγκαροπούλου 10, Ανδρέου, Χρυσοστομίδου, Σταθοπούλου 10, Βαν ντερ Λίντεν 11.
ΓΣΑΠ (Ρουμπελάκης): Καραχάλιου 6, Κακοσούρη 3(1), Γρίσπου 20(2), Αραβανή, Σακουλάκη 4, Κεσσέ 16(2), Σπυρίδωνος 2, Κυρκοπούλου, Βούλγαρη 10(2).

Β. ΝΕΑΝΙΔΕΣ

ΓΣΑΠ- ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ : 68-59

Δεκάλεπτα: 14-15,16-7,17-24,21-13

Νίκη για τις νεάνιδες στον πρώτο τους αγώνα εντός έδρας με τον Χαραυγιακό. Λογικό ήταν να έχουν νευρικό ξεκίνημα και να είναι στα μισά του α δεκαλέπτου πίσω στο σκορ(4-11). Στη συνέχεια ανέκαμψαν και στο β’ δεκάλεπτο πέρασαν μπροστά. Στο β ημίχρονο πάλι δεν ξεκίνησαν καλά και η αντίπαλη ομάδα μας έφτασε στον πόντο. Στο δ δεκάλεπτο όμως αντέδρασαν σωστά και πήραν το ροζ φύλλο. Η ομάδα έδειξε προτερήματα , όπως την μεγάλη διάθεση για συμμετοχή και αγωνιστικό πάθος , που είναι πολύ σημαντικό. Τις αδυναμίες που έδειξε (αστάθεια στην απόδοση)είναι φυσιολογικές για πρώτο αγώνα της περιόδου και είναι βέβαιο ότι θα διορθωθούν με την προπόνηση και την συνεχή δουλειά.  Να σημειωθούν επίσης οι απουσίες , λόγω τραυματισμού, δύο βασικών αθλητριών μας.

Συγχαρητήρια στα κορίτσια και στον προπονητή για την νίκη.

Την επόμενη αγωνιστική  έχουμε  ρεπό (αποσύρθηκε το Πόρτο Ράφτη) ενώ ο επόμενος αγώνας είναι εντός έδρας  (Ζ. Λαούδη) στις 16/10/23 στις 21:45 με αντίπαλο τον Καλλίμαχο Μαραθώνα.

ΓΣΑΠ (Στρατής Κ.):Αγριογιάννη 3,Παγίδα 7 (2),Γιαννοπούλου,Μήτση 8 (2),Κοντογιωργάκη 9, Μαρτάκη, Μάγειρα, Κεχρή, Σπυρίδωνος 41 (2), Σταυρακάκη, Χαλδαίου, Λάσκαρη.

Γ. ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

16/09 -ΓΣΑΠ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 21-53  (2-11, 12-26, 12-41, 21-53)

Με το «αριστερό» ξεκίνησε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της η ομάδα των Κορασίδων, αντιμετωπίζοντας στο γήπεδο μας τον Παναθηναϊκό μία από τις πιο δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος. Η ομάδα μας ξεκίνησε με αρκετό άγχος με αποτέλεσμα τις πολλές λανθασμένες πάσες που έδωσαν την ευκαιρία στον ΠΑΟ να ξεφύγει στο σκορ. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα μας έπαιξε πιο μυαλωμένα με καλύτερη μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση οδηγώντας το παιχνίδι σε μια σχετική ισορροπία. Στο τρίτο δεκάλεπτο η αντίπαλη ομάδα εκμεταλλεύτηκε την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης μας και έβαλε πολλά εύκολα καλάθια. Το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει την διαφορά των δύο ομάδων. Ο ΠΑΟ έπαιξε πιο δυνατά αλλά δεν είναι και η ομάδα φόβητρο. Η δική μας ομάδας αδίκησε τον εαυτό της με τα πολλά λάθη, σίγουρα μπορεί να παίξει καλύτερο μπάσκετ.

ΓΣΑΠ (Κώστας Στρατής, Νίκος Τσίκος)Τούτση, Παραπαγκίδου, Κασκαβέλη, Λάσκαρη Μ., Συρίγου, Λάσκαρη Ρ., Γιαννοπούλου, Βερτοπούλου, Αγριογιάννη, Μορτάκη-Μαρτάκη, Νίκου

23/09- ΑΝΤΑΙΟΣ – ΓΣΑΠ 65-22 (24-8, 40-16, 59-20, 65-22)

Έλλειψη συγκέντρωσης και τραυματισμοί σημάδεψαν τον αγώνα της ομάδας με τον Ανταίο στο γήπεδο της Γκράβας. Η ομάδα μας δεν μπήκε καλά στο γήπεδο αντιμετωπίζοντας δυσκολίες στην διάσπαση των παγίδων του Ανταίου που απέκτησε εύκολα και γρήγορα προβάδισμα στο σκορ. Στο δεύτερο δεκάλεπτο βελτιώθηκε αισθητά η άμυνα της ομάδας μας ενώ είδαμε και κάποιους καλούς συνδυασμούς στην επίθεση. Δεν χωρά κριτική το δεύτερο ημίχρονο καθώς ο προπονητής λόγω προϋπαρχόντων τραυματισμών ορθά αποφάσισε να προστατέψει κάποια από τα κορίτσια μας με αποτέλεσμα το σκορ να ξεφύγει.

ΓΣΑΠ (Κώστας Στρατής)Τούτση, Παραπαγκίδου, Κασκαβέλη, Λάσκαρη Μ., Συρίγου, Λάσκαρη Ρ., Γιαννοπούλου, Βερτοπούλου, Αγρογιάννη, Μορτάκη-Μαρτάκη, Νίκου

30/09 – ΓΣΑΠ – ΜΕΛΑΣ ΑΓ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ 62-25 (14-8, 34-17, 43-19, 62-25)

Πρώτη νίκη για την ομάδα των κορασίδων στο πρωτάθλημα με την άνετη επικράτηση επί του ΜΕΛΑ Αγίου Ελευθερίου. Η ομάδα μας πήρε γρήγορα τα ηνία του αγώνα αποκτώντας το προβάδισμα. Ωστόσο, οι πολλές κακές πάσες έδωσαν στην αντίπαλη ομάδα στο πρώτο δεκάλεπτο την δυνατότητα να κρατηθεί κοντά στο σκορ. Από το δεύτερο δεκάλεπτο , η ομάδα ακολουθώντας τις οδηγίες του προπονητή για καλύτερες πάσες απέκτησε μία άνετη διαφορά στο σκορ την οποία διατήρησε μέχρι τέλους. Στα συν της ομάδας, η  extra pass που οδήγησε σε  πολλά εύστοχα σουτ όπως και οι διεισδύσεις προς την αντίπαλη μπασκέτα. Συγχαρητήρια στις κορασίδες και στον προπονητή της ομάδας μας.

ΓΣΑΠ (Κώστας Στρατής)Τούτση, Παραπαγκίδου, Κασκαβέλη, Λάσκαρη Μ., Συρίγου, Λάσκαρη Ρ., Γιαννοπούλου, Βερτοπούλου, Αγρογιάννη, Μορτάκη-Μαρτάκη, Νίκου

Δ. ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Β

23/09- ΓΣΑΠ – ΑΣ ΑΣΤΕΡΑΣ Ν.ΜΑΚΡΗΣ ΜΑΡΑΘ.   49 – 59

Στο πρώτο παιχνίδι τους  για φέτος , τα κορίτσια δεν κατάφεραν να πάρουν την νίκη. Μετά από μία δυναμική αρχή, η ομάδα στη συνέχεια «κάθησε» και  οι, σαφώς πιο έμπειρες λόγω ηλικίας παίκτριες της αντιπάλου (σημ.: στο ηλικιακό εύρος της κατηγορίας  συμμετέχουν αθλήτριες μέχρι και 15 ετών) ισορρόπησαν το παιχνίδι, πέρασαν μπροστά και εκμεταλλευόμενες και την αστοχία στα σουτ των κοριτσιών μας , τελικά επικράτησαν. Προστιθέμενη εμπειρία λοιπόν και ευκαιρία για την πρώτη νίκη ο αγώνας το προσεχές Σάββατο, εκτός έδρας με τον Βριλησσιακό! 

ΓΣΑΠ (Ναζίρη Κατερίνα): Καραπατή,Γιάλα, Γρηγοριάδη,Πρίφτη,Αθανασίου, Ανδρέου , Σεφερλή, Μιχαλάτου, Πάγια Φαρσάτη, Πρεζά, Καραδήμου

30/09- : ΒΡΙΛΗΣΣΙΑΚΟΣ – ΓΣΑΠ   26-24

Σε παιχνίδι με πρωταγωνιστή τις άμυνες, όπως και το τελικό σκορ φανερώνει, τα κορίτσια προσπάθησαν, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη. Ενθαρρυντικό γεγονός τα αρκετά σουτ που δοκιμάσανε όλες οι παίκτριες. Συνεχίζουμε  λοιπόν με συμμετοχή, δουλειά και προσπάθεια για συνεχή βελτίωση. 

ΓΣΑΠ (Ναζίρη Κατερίνα): Καραπατή, Γιάλα, Γρηγοριάδη ,Αθανασίου, Ανδρέου , Σεφερλή, Μιχαλάτου, Πάγια, Φαρσάτη, Πολυχρονοπούλου, Πρεζά, Καραδήμου

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.