Ελ. Πετσατώδη: Ναι, ο Γιάννης Μυλωνάκης θα είναι ο νέος Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και ξέρω το γιατί

.

Παρακολουθώ χωρίς έκπληξη ή απορία την κλιμάκωση της λασπολογίας σε βάρος του Γιάννη Μυλωνάκη, καθώς οδεύει με πίστη, μέθοδο και χωρίς ίχνος έπαρσης και αυταρέσκειας προς την επίτευξη του κεντρικού στόχου της παράταξής μας την Κυριακή 15/10, που είναι η ανανέωση και η αλλαγή σελίδας για την πόλη μας.

Για όσους δεν με θυμούνται ή δεν με γνωρίζουν τα έτη 2014-2017 διετέλεσα αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του δήμου μας επί δημαρχίας Γιάννη Σταθόπουλου και ο ρόλος μου ήταν πολλαπλός. Πριν την εκλογή μου είχα δουλέψει για το προεκλογικό πρόγραμμα του Γ. Σταθόπουλου το 2014 και ως εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος είχα τις αρμοδιότητες της αντιδημαρχίας, συντονιστική και εκτελεστική θέση στο στρατηγικό σχέδιο της πενταετίας της τότε διοίκησης, ακόμα και ρόλο συντάκτη κειμένων για τα δελτία τύπου με τεχνικό αντικείμενο και τις ομιλίες του Δημάρχου.
Η πορεία αυτή ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες, εξαντλητικά ωράρια και ελπίδα για την επόμενη μέρα της πόλης μας. Πολύ γρήγορα, όμως το σύννεφο της αυταπάτης διαλύθηκε. Ο Γ. Σταθόπουλος ως δήμαρχος λειτουργούσε σε ένα εντελώς χαοτικό πλαίσιο ασκώντας μικροπολιτική, δεν ακολουθούσε κανένα σχεδιασμό και τη διοίκησή του χαρακτήριζε η παντελής έλλειψη ικανοτήτων ιεράρχησης, συντονισμού και διαχείρισης γεγονός που καταδείκνυε πολιτική και διοικητική ανεπάρκεια. Το 2017, η συνεργασία μου με τη διοίκησή του, έληξε με ένα κατάφορα σεξιστικό και εκδικητικό δημόσιο κείμενο σε βάρος μου, καθώς τόλμησα να διαφωνήσω ανοιχτά σε δημοτικό συμβούλιο για τον τρόπο αποπληρωμής του Ιόλα καταθέτοντας πρόταση από κοινού με τον αντιδήμαρχο τότε Γιάννη Σιδέρη, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο προς όφελος του Δήμου.

Μέχρι να φτάσει στις εκλογές του 2019 ο Γ. Σταθόπουλος είχε πετύχει να χάσει, για τους λόγους που προανέφερα, τα πιο σημαντικά στελέχη του, τον Κώστα Χατζηανδρέου (αντιδήμαρχο διοίκησης), τον Γιάννη Σιδέρη (αντιδήμαρχο καθαριότητας), τον Γιάννη Λογοθέτη (πολύ νωρίτερα) καθώς και άλλους σημαντικούς συνεργάτες σε σχολικές επιτροπές και νομικά πρόσωπα του δήμου. Αυτά για το παρελθόν.

Επειδή, όμως η ανάγκη μας να ζούμε κάποια στιγμή σε μια Αγία Παρασκευή που μας αξίζει και όχι στην παρακμή που μας έχουν μέχρι σήμερα αναγκάσει, δεν εξαντλείται στις πρώτες αναποδιές, το 2018, μερικοί δραστήριοι πεισματάρηδες «αποστάτες» και μια μαγιά ενεργών πολιτών μαζί με τον Γιάννη Μυλωνάκη ιδρύσαμε τους «Αλλάζουμε».

Από την πρώτη στιγμή εφαρμόσαμε στην πράξη τις πραγματικά συλλογικές διαδικασίες, την εξωστρέφεια, τις επιτόπιες και ηλεκτρονικές έρευνες γνώμης και οργανώσαμε χάρη στον Γιάννη Μυλωνάκη μια ομάδα εκ των ενόντων ικανή να παράξει όλο το φάσμα του έργου που απαιτείται για μια δημοτική παράταξη, από τη δημιουργία ταυτότητας και την παραγωγή προωθητικού υλικού, μέχρι φυσικά την παραγωγή πολιτικής και τον σχεδιασμό προγράμματος για την επόμενη μέρα της πόλης. Ο Γιάννης Μυλωνάκης φάνηκε αμέσως ότι διακρινόταν από εξαιρετικές ικανότητες διαχείρισης και οργάνωσης ομάδων και σύνθεσης διαφορετικών ανθρώπων. Δίπλα του, όλοι μας ανθίσαμε, δώσαμε και δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας.

Η πρώτη μας προσπάθεια το 2019, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία καθώς πετύχαμε την είσοδό μας στο δημοτικό συμβούλιο με 5 δημοτικούς συμβούλους χάρη στην απλή αναλογική. Με γνώση, αφοσίωση και συναίνεση πορευτήκαμε όλο αυτό το διάστημα με τον Γιάννη Μυλωνάκη στο τιμόνι της παράταξης, να εκφέρει ειλικρινή, τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο με συγκεκριμένες προτάσεις για την πόλη μας.

Στις εκλογές του 2023, επανήλθαμε ανανεωμένοι, εμπλουτισμένοι με νέα στελέχη και όρεξη για πολλή δουλειά. Οργανώσαμε εκ νέου τις ομάδες εργασίας μας ανά θεματική ενότητα και καταφέραμε να παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα με συγκεκριμένη στοχοθεσία, οργάνωση και μέθοδο για το αύριο της πόλης μας. Το αποτέλεσμα της προσωπικής δουλειάς μας, από το πρόγραμμα και το περιεχόμενο των κειμένων που παράγουμε μέχρι το λογότυπο, τα βίντεο, τα ποστ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το είδατε όλοι όλες αυτές τις μέρες και είμαστε περήφανοι, γιατί αποδείχτηκε στην πράξη ότι με τις ικανότητες, την αποτελεσματικότητα και τις γνώσεις των μελών της ομάδας μας μπορέσαμε να παράξουμε εξαιρετικά ποιοτικό υλικό και λόγο για τα δημοτικά δεδομένα και καταφέραμε να επικοινωνήσουμε οργανωμένα και μεθοδικά στους πολίτες τις θέσεις μας για την επόμενη μέρα της Αγίας Παρασκευής.

Για πρώτη φορά οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής ήταν διαβασμένοι και έτοιμοι να υποστηρίξουν την επιλογή τους στην κάλπη!

Εμείς λοιπόν, στην οργανωμένη λασπολογία που εκτοξεύεται εις βάρος μας θα απαντάμε με τις προτάσεις μας και τη στοχοπροσήλωσή μας και θα στηρίζουμε τον Γιάννη Μυλωνάκη που πέρα από χρώματα και πολιτικές αγκυλώσεις είναι ικανός να συνθέτει ανθρώπους και να ενώνει την πόλη. Την Κυριακή 15/10 θα είναι ο νέος Δήμαρχος!

Ελισάβετ Πετσατώδη

Αρχιτέκτονας μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση

Υπεύθυνη προγράμματος «Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή»

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.