Εγκαίνια για τον παιδικό σταθμό στα Πευκάκια που υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

.

Εγκαινιάστηκε σήμερα, 25/9/2023, στα Πευκάκια ο νέος Παιδικός Σταθμός σε τμήμα του οικοπέδου Ο.Τ. 328 επί των οδών Κάδμου, Σοφοκλή, Φαιστού και Αγίου Βασιλείου, ο οποίος χρηματοδοτήθηκε από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Παράλληλα η οδός Φαιστού για τις ανάγκες του σταθμού διαμορφώθηκε ανάλογα, διανοίχτηκε και στρώθηκε με κυβόλιθους. Στο ίδιο οικόπεδο βρίσκεται το 14ο νηπιαγωγείο που δημοπρατήθηκε επί Δημαρχίας Γιάννη Σταθόπουλου και δημιουργήθηκε από τις Κτιριακές Υποδομές.

Ο νέος διώροφος παιδικός σταθμός είναι δυναμικότητας 57 νηπίων, πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές για τη φιλοξενία των παιδιών και πρόκειται για ένα διαχρονικό έργο.

Το ιστορικό

Η μελέτη του έργου συντάχθηκε στην προηγούμενη δημαρχιακή θητεία του Βασίλη Ζορμπά (2014) και είχε αποσταλεί για χρηματοδότηση στην Περιφέρεια Αττικής. Στη συνέχεια η ολοκλήρωση της μελέτης επετεύχθη από την δημοτική Αρχή του Γιάννη Σταθόπουλου και στις 15 Νοεμβρίου 2018 εκδόθηκε από την Υπηρεσία Δόμησης Αγίας Παρασκευής η άδεια δόμησης για το έργο, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την ένταξή του σε πρόγραμμα χρηματοδότησης. Στις 11.05.2022 υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή.

Το κτίριο περιλαμβάνει:

Υπόγειο επιφάνειας 301,56τμ: Χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων (2θέσεων) και βοηθητικοί χώροι

Ισόγειο επιφάνειας 294,93τμ: Νηπιακό Τμήμα, Τραπεζαρία, λειτουργίες διοίκησης και Υποστήριξης και χώροι υγιεινής.

Όροφος επιφάνειας 204,74τμ: Αίθουσες ύπνου νηπίων, χώροι προσωπικού και χώροι υγιεινής.

Είχε συνολικό προϋπολογισμό μελέτης 1.570.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και χρηματοδοτήθηκε από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων