Eξόφθαλμα αντίθετη με τη Νομοθεσία η πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ.!

Γράφει η Λένα Μαρκή

Σε «Τακτική Συνεδρίαση» με 6 θέματα ημερήσιας διάταξης καλεί στις 27/9/2023 η πρόεδρος κ. Καψοκεφάλου τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε ΕΔΩ.

Δεδομένου ότι στις 8 Οκτωβρίου 2023, δηλαδή σε 13 ημέρες, θα πραγματοποιηθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, η συνεδρίαση αυτή είναι εντελώς μη σύννομη!!!

Και αυτό γιατί σύμφωνα με τον Νόμο3852/10 – Άρθρο 65, παρ. 5:

Άρθρο 65: Αρμοδιότητες του δημοτικού συμβουλίου

5. Ένα (1) μήνα πριν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης, καθώς και για θέματα που αφορούν στην υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων.

.

Όπως ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί α)πρόκειται για τακτική συνεδρίαση και όχι έκτακτη και β) κανένα από τα θέματα δεν είναι εξαιρετικά επείγον, ούτε αφορά απρόβλεπτη ανάγκη. Η κ. πρόεδρος όφειλε να γνωρίζει το νόμο… Επομένως, συνετό θα ήταν να ακυρώσει τη συνεδρίαση για να μην κινδυνεύσει να βγουν άκυρες οι όποιες αποφάσεις ληφθούν εάν πραγματοποιηθεί.  

Καλό θα ήταν να το έχουν υπόψιν τους και οι δημοτικές παρατάξεις της Αντιπολίτευσης και να μην παρασυρθούν σε άνομες κινήσεις εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Ευελπιστούμε ότι δεν θα παραστούν στην αίθουσα του Δ.Σ. συνδράμοντας στο λάθος της προέδρου. Οι νόμοι υπάρχουν για να τηρούνται από όλους.-

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.