Αρχική EDITORIAL Γιατί θέλουν με κάθε τρόπο να σταματήσουν το Γιάννη Μυλωνάκη

Γιατί θέλουν με κάθε τρόπο να σταματήσουν το Γιάννη Μυλωνάκη

Γράφει η Λένα Μαρκή

Η εβδομάδα μεταξύ των δύο Κυριακών των δημοτικών εκλογών ανέκαθεν παρουσίαζε ενδιαφέρον γιατί σε λίγες ημέρες έπρεπε να γίνουν οι ζυμώσεις, να αναπτυχθούν οι συνεργασίες και να βγουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Αυτό που παρακολουθούμε όμως φέτος είναι αληθινά εξωπραγματικό. Οι δημότες εκλαμβάνουν μια αγωνιώδη προσπάθεια μέσα από τα social media, κυρίως, να μειωθεί, να τσαλαπατηθεί ο νικητής της Α΄ Κυριακής, Γιάννης Μυλωνάκης.

Παρασκηνιακά ακούγονται και μεταφέρονται διάφορες προφάσεις. Άλλος λέει δεν τον στηρίζει γιατί τον στηρίζουν κάποιοι πρώην «δικοί του» υποστηρικτές, άλλος γιατί λέει είναι ΠΑΣΟΚ, άλλος γιατί είναι αλαζόνας (θου κύριε φυλακήν τω στόματί μου) και διάφορα τέτοια ωραία. Προφάσεις, γιατί δεν θέλουν να αποκαλύψουν τον πραγματικό λόγο. Και αυτός είναι ότι ο Γιάννης Μυλωνάκης τους χαλάει τη μαγιά. Είναι νέος και έχει πολλά χρόνια προσφοράς μπροστά του, που σημαίνει ότι αν κάνει έστω τα μισά από όσα υπόσχεται έχει τεράστιες πιθανότητες να επανεκλεγεί το 2028. Επομένως, για εκείνους θα αποτελέσει τροχοπέδη στις μελλοντικές πολιτικές τους φιλοδοξίες. Για προσωπικούς πολιτικούς λόγους λοιπόν και όχι για το καλό της πόλης επιλέγουν να μην στηρίξουν τον νικητή του πρώτου γύρου και προσπαθούν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη. Το κακό είναι ότι υπάρχουν ορισμένοι αδαείς νεοσσοί στα δημοτικά και πολιτικά πράγματα που χάφτουν ότι τους σερβίρει ο καθείς και σπεύδουν ως «ειδήμονες» πια να συμφωνήσουν και να επαυξήσουν.

Οι κωλοτούμπες έχουν την τιμητική τους αυτή την εβδομάδα. Ο απερχόμενος δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει πως βρέθηκε στην τρίτη θέση. Και ξαφνικά ξέχασε τα όσα έσουρνε στον Γιάννη Σταθόπουλο τα προηγούμενα χρόνια από εποχής αγοράς Ιόλα ακόμη [που αν καθίσω να επισυνάψω τα δημοσιεύματα θα περάσει η Β’ Κυριακή κι εγώ θα γράφω ακόμη] και επιτέλους ανακάλυψε την «ευγένεια»!!! Παρακολούθησε, λέει, το debate των δύο υποψηφίων και «Είδα έναν αλαζόνα και απαξιωτικό  και έναν ευγενή απέναντί μου. Τελικα αποφάσισα  στο δεύτερο γύρο την Κυριακή 15 Οκτωβρίου  να  στηρίξω τον ευγενή , απέναντι στην ιστορία μου , στο έργο μου  και   στην προσωπικότητά μου». Άρα ο κατάλληλος δήμαρχος για την Αγία Παρασκευή κατά τον Βασίλη Ζορμπά είναι εκείνος που είναι ευγενής απέναντι στο δικό του έργο! Γελάνε και οι πέτρες ακόμη!!! Ξέχασε τους διαξιφισμούς στο δημοτικό συμβούλιο και τις «ευγενικές» εκφράσεις που ακούγονταν μεταξύ τους. Μήπως θυμάται ποιος έλεγε «είσαι υβριστής Ζορμπά»; Μήπως θυμάται ποιος τον χαρακτήρισε ως τον «μεγαλύτερο πολιτικό τραμπούκο στην πόλη» και σε ποιους έλεγε ότι έχουν «τρολάκια» με αποτέλεσμα να γίνει «Ανάστα ο Κύριος» στην Οικονομική Επιτροπή;;; Μπορεί αν θέλει να τον βοηθήσει ο κ. Γιώργος Οικονόμου να το θυμηθεί. Για να βοηθήσω, ναι ήταν αυτός που τώρα στηρίζουν αμφότεροι!

Η «Νέα Αρχή» του κ. Οικονόμου από την άλλη ανακάλυψε τα «αυτοδιοικητικά κριτήρια» ξεχνώντας ότι είχε πολλάκις συνεργαστεί στενά και με τους δύο υποψηφίους δημιουργώντας ένα κοινό μέτωπο απέναντι στον Βασίλη Ζορμπά. Εξέδωσε μια τόσο αόριστη κοινότυπη ανακοίνωση που, αν κάποιος καλύψει το όνομα του υποστηριζόμενου υποψηφίου, αυτή θα μπορούσε να αναφέρεται και στον κ. Μυλωνάκη!!!

Τεράστιας κωλοτούμπας συνέχεια, η ανακοίνωση γνωστού δεξιού στελέχους, που είναι σε νομική διένεξη με τον υποψήφιο, με την οποία τώρα του προσφέρει στήριξη και ρίχνει τη λάσπη με τους κουβάδες στο Γιάννη Μυλωνάκη. Άραγε να υπάρχουν ανταλλάγματα;;;

Πραγματικά ο αναβρασμός αυτός που επικρατεί στην πόλη και όσα εξωφρενικά βλέπουν το φως στα social media, επικυρώνουν το τέλμα στο οποίο βρίσκεται η πόλη μας. Το αδιέξοδο από το οποίο πρέπει να βγούμε.

Δεν θα υποδείξω ποιον θα ψηφίσουν οι δημότες. Έχουν κριτική άποψη και κοινή λογική να επιλέξουν μόνοι τους τον καλύτερο, χωρίς να αφήνουν άλλους να αποφασίζουν γι’ αυτούς.

Δεν μπορώ όμως να ανεχτώ δημοτικοί παράγοντες, τους οποίους γνωρίζουμε, αν όχι προσωπικά, από τις δεκάδες ανακοινώσεις τους και την παρουσία τους στο δημοτικό συμβούλιο, να αντιμετωπίζουν τους δημότες ως «χάπατα» και να προσπαθούν να κάνουν το μαύρο – άσπρο προς χάριν πολιτικών φιλοδοξιών και εμπάθειας. Δεν αντιλαμβάνονται ότι η κατάσταση είναι τραγελαφική και πως το μόνο που θα καταφέρουν είναι να απομακρύνουν περισσότερο τον κόσμο από την κάλπη; Οι πολίτες έχουν βαρεθεί τις προσωπικές κοκορομαχίες και το απέδειξαν με το 50% της αποχής στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. Οι πολίτες είναι απογοητευμένοι και το δείχνουν. Ο πολιτικός πολιτισμός για μια ακόμη φορά βρίσκεται στα Τάρταρα και τα μικροσυμφέροντα και οι τακτικισμοί δυστυχώς βασιλεύουν.

Οι τακτικές τους βέβαια φαίνεται ότι δεν αποδίδουν, όπως αντιλαμβανόμαστε από τις ανακοινώσεις που δημοσιεύονται από μέλη της παράταξης Ζορμπά που πάνε αντίθετα από τη «γραμμή» που θέλει να περάσει. Και πολύ έγκυρες πληροφορίες λένε ότι είναι πολλοί περισσότεροι αυτοί που διαφωνούν μαζί του και τον έχουν ενημερώσει προσωπικά.

Αγαπητοί συνδημότες, ο καθένας μας έχει την δική του άποψη για την πόλη και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Επίσης το διαδίκτυο πλέον παρέχει πλήρη και σφαιρική ενημέρωση για όλα. Είμαστε πια σε θέση να μαθαίνουμε τι γίνεται στους άλλους δήμους και να κάνουμε συγκρίσεις.

Ας αφήσουμε λοιπόν τους καναπέδες και ας πάρουμε στα χέρια μας τη ζωή μας και τη ζωή αυτών που μας ακολουθούν. Η κριτική του καναπέ δεν βοήθησε ποτέ. Ενημερωθείτε, κρίνετε, συγκρίνετε και ψηφίστε ότι εσείς θεωρείτε καλύτερο και όχι τις διάφορες «γραμμές» που προσπαθούν να χειραγωγήσουν για ίδιον όφελος.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.