Αρχική ΣΥΛΛΟΓΟΙ-ΦΟΡΕΙΣ ΦΟΡΕΙΣ Προβλήματα 5ου Νηπιαγωγείου Αγίας Παρασκευής – Επιστολή προς Δημοτικούς Συμβούλους

Προβλήματα 5ου Νηπιαγωγείου Αγίας Παρασκευής – Επιστολή προς Δημοτικούς Συμβούλους

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόονων 5ου Νηπιαγωγείου Αγίας Παρασκευής

Προς τους δημοτικούς συμβούλους του δήμου Αγίας Παρασκευής

κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι Αγίας Παρασκευής,

Όπως γνωρίζετε το καλοκαίρι που πέρασε ολοκληρώθηκε η μετεγκατάσταση του σχολείου μας στον χώρο με τα κοντέινερ που βρίσκεται στην οδό Ασημακοπούλου αριθμό 30, όπου μέχρι πρότινος ήταν το παράστημα του σχολείου.

Η σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Γονέων στη μετεγκατάσταση, δόθηκε πέρυσι με σαφείς προϋποθέσεις, οι βασικότερες των οποίων ήταν:

–          Να μπει σχολικό που θα εξυπηρετεί όλα τα παιδιά του σχολείου χωρίς προϋποθέσεις. ΟΧΙ, δεν είναι πολυτέλεια κάτι τέτοιο το 2023, το οποίο επιβεβαιώνεται από την ύπαρξη δημοτικών σχολικών λεωφορείων σε πολλούς δήμους της Αττικής. Ασκήσαμε την πίεση που μπορούσαμε ώστε να διαθέσει ο Δήμος σχολικό και συμβιβαστήκαμε με την πρόταση να διατεθεί ένα από τα σχολικά των παιδικών σταθμών, που πέρυσι δεν είχε χρησιμοποιηθεί,.

–          Να μπει σωστή σήμανση και διαγράμμιση στο δρόμο τόσο απ’ έξω από το σχολείο όσο και πιο πριν, καθώς πρόκειται για δρόμο αυξημένης κυκλοφορίας

–          Να πάρει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο για αλλαγή χρήσης του οικοπέδου, να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες η δημοτική αρχή ώστε να γίνει αυτή η αλλαγή αλλά και να προχωρήσουν άμεσα οι όποιες ενέργειες απαιτούνται για να ξεκινήσει άμεσα η ανέγερση κανονικού σύγχρονου σχολικού κτιρίου.

Στην αρχή της χρονιάς (συγκεκριμένα στις 14/9) και κατόπιν έντονης δυσαρέσκειάς όλων των γονέων με την αθέτηση των δεσμεύσεων αυτών, πραγματοποιήθηκε εκ νέου συνάντηση των φορέων του σχολείου μας με την δημοτική αρχή για να ενημερωθούμε για την πορεία τους.

  1. Σχολικό: Ενημερωθήκαμε πως φέτος χρησιμοποιούνται τα 2 από τα 3 διαθέσιμα σχολικά, οπότε δεν μπορεί να μας παραχωρηθεί κανένα, καθώς το 3ο είναι εφεδρικό. Παρότι λάβαμε εκ νέου εγγυήσεις πως θα γίνει προσπάθεια να βρεθεί μια λύση, μέχρι και σήμερα δεν έχουμε λάβει νεότερη ενημέρωση.
  2. Σήμανση και Διαγράμμιση: Μας διαβεβαίωσαν πως ήταν προγραμματισμένο να τοποθετηθεί σήμανση και διαγράμμιση του δρόμου την Τετάρτη 20/9. Αναμένουμε ακόμα να τηρηθεί και αυτή η δέσμευση.
  3. Χρήση οικοπέδου και ανέγερση σχολείου: Κατόπιν έντονης προτροπής μας, τέθηκε η αλλαγή χρήσης του οικοπέδου προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο και στις 4/10 εγκρίθηκε το αίτημα ομόφωνα μεν, από τη μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου δε, στην τρίτη εξ αναβολής συνεδρίαση. Φυσικά όσον αφορά τις επόμενες ενέργειες δεν έχουμε νεότερη ενημέρωση.

Έχοντας λοιπόν φτάσει πλέον στα μέσα Οκτωβρίου, έχουμε στην καρδιά της Αγίας Παρασκευής ένα Νηπιαγωγείο που στεγάζεται ΣΕ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ, ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΚΟ καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολη την ασφαλή και έγκαιρη προσέλευση κυρίως των οικογενειών που έχουν παιδιά και στο Δημοτικό, οι οποίοι καλούνται να διανύσουν καθημερινά μαζί με τα παιδιά τους, 1 χιλιόμετρο σε δρόμους υψηλής κυκλοφορίας ΧΩΡΙΣ ΣΗΜΑΝΣΗ σε λιγότερο από 15 λεπτά, υπό όλο και πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες….

Σας αποστέλλουμε λοιπόν την παρούσα επιστολή με στόχο να αναδείξουμε για άλλη μια φορά την κατεπείγουσα φύση των ζητημάτων αυτών που εκτος της σοβαρότητος τους δεν κολακεύουν και καθόλου το δήμο μας, ώστε να συμβάλει κάθε Δημοτικός Σύμβουλος στην επίσπευση των αναγκαίων βημάτων για την άμεση επίλυσή τους.

Αναμένουμε την απάντησή σας αλλά και τις άμεσες ενέργειές σας.

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων Και Κηδεμόνων 5ου Νηπιαγωγείου Αγίας Παρασκευής

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.