Το 5ο Γυμνάσιο στην επιμνημόσυνη δέηση για τα 79χρ. από την εκτέλεση της Λέλας Καραγιάννη

Με μεγάλη τιμή και υπερηφάνεια μαθητές και καθηγητές του 5ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής “Λέλα Καραγιάννη” παραβρέθηκαν και κατέθεσαν στεφάνι στην Επιμνημόσυνη δέηση για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση της Λέλας Καραγιάννη.

Επιμνημόσυνη δέηση με αφορμή την συμπλήρωση 79 ετών από τότε που οι δολοφόνοι ναζί εκτέλεσαν τη Λέλα Καραγιάννη τελέσθηκε χθες από τον Δήμο Αθηναίων στον χώρο όπου έχει τοποθετηθεί η προτομή της ηρωίδας, στην οδό Τοσίτσα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Αρχιεπισκόπου, εκ μέρους του πρωθυπουργού και της Κυβερνήσεως η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, των πολιτικών κομμάτων και της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως.

Συγκινητική ήταν η παρουσία παιδιών, ντυμένων στα γαλανόλευκα, από το 5ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής «Λέλα Καραγιάννη».

Επίσημος ομιλητής εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ελευθέριος Σκιαδάς, ο οποίος επισήμανε ότι με την προτομή της Λέλας Καραγιάννη, την οποία φιλοτέχνησε η Αθηναία Λουκία Γεωργαντή και αποκαλύφθηκε το 1963 από την Πριγκίπισσα Ειρήνη, η Ελευθερία απέκτησε ανθρώπινο πρόσωπο. Συμπλήρωσε δε ότι «από αυτή τη μικρή γωνιά των Αθηνών τα μηνύματα που εκπέμπονται είναι πανανθρώπινα. Διότι η διάσταση της θυσίας της Λέλας Καραγιάννη είναι Οικουμενική και ως τέτοια πλέον αναγνωρίζεται διεθνώς».

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.