Πάνος Γκόνης: Μετά τις εκλογές ακολουθούν οι πράξεις

Στην πόλη μας οι αυτοδιοικητικές εκλογές ολοκληρώθηκαν με ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα. Κατ’ αρχάς αξίζουν συγχαρητήρια στον «νέο» Δήμαρχο Γιάννη Μυλωνάκη και στην παράταξή του. Αυτά τα συγχαρητήρια όμως οφείλουν να συνοδευτούν άμεσα από την υλοποίηση τόσο των προγραμματικών δεσμεύσεων των «Αλλάζουμε», όσο και από τις αυτονόητες και καταγεγραμμένες ήδη απαιτήσεις της κοινωνίας της Αγίας Παρασκευής.

Μέσα στο δυσοίωνο δημοσιονομικό πλαίσιο για την ενσωμάτωση των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου από τον Δήμο, αλλά και με δεδομένο ότι είναι ιδιαίτερα στενά τα σημερινά οικονομικά στοιχεία του Δήμου μας, η νέα Δημοτική αρχή καλείται να πραγματοποιήσει ένα «νέο ξεκίνημα» «Ανανέωσης» και «Αλλαγής» και να προχωρήσει στην υλοποίηση αυτών των πράξεων που η ίδια έχει υποσχεθεί. Επιτρέψτε μου για λόγους ιστορικής-πολιτικής αναγκαιότητας να σημειώσω εδώ σήμερα, ανακατεμένα, ορισμένα άμεσα προς υλοποίηση θέματα, τα περισσότερα από αυτά ήδη αποφασισμένα από το απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και με την υποστήριξη των «Αλλάζουμε».

  • Απόκτηση του ΟΤ 118.
  • Απαλλοτρίωση του ΟΤ 119.
  • Συνέχιση και ολοκλήρωση των εργασιών για την ανέγερση του νέου Δημαρχείου, με κάλυψη όλων των απαιτήσεων της αναδόχου εταιρείας.
  • Συνέχιση και ολοκλήρωση του Κολυμβητηρίου μετά την υπάρχουσα δημοπράτησή του με μετατροπή και ενσωμάτωση της μελέτης βιωσιμότητας –η οποία προϋπήρχε– στην αναμενόμενη μελέτη για την εφαρμογή του.
  • Αγορά τριών οικοπέδων στον Σταυρό για τη μεταφορά του Αμαξοστασίου.
  • Αντιμετώπιση της δυσοσμίας σε ολόκληρη την πόλη, με έμφαση στην ευρύτερη περιοχή του Κοντόπευκου.

Τα παραπάνω, τα οποία ίσως θα ξεπεράσουν στο σύνολό τους τα 10.000.000 €, είναι απλώς ενδεικτικά και βέβαια δεν αναφέρονται καθόλου σε όλες τις υπόλοιπες δεσμεύσεις των «Αλλάζουμε» για αναβάθμιση ή ανάπλαση πεζοδρομίων, δρόμων, πλατειών, αθλητικών ή και πολιτιστικών κέντρων, διαχείριση αποβλήτων, πολιτική προστασία, βιώσιμη αστική κινητικότητα και στάθμευση, ψηφιακό εκσυγχρονισμό και ασφάλεια των πολιτών, πολιτισμό και χρήση της βίλας Ιόλα ή του Σιστοβάρη, κοινωνική πολιτική ή τοπική επιχειρηματικότητα.

Απλώς πρόκειται για απολύτως αναγκαίες και άμεσα απαραίτητες ενέργειες!

Όλα αυτά τα σημειώνω, αφενός επειδή θεωρώ ότι το ανθρώπινο δυναμικό της νέας Δημοτικής αρχής πλαισιώνεται –εντός και εκτός ψηφοδελτίου– με αρκετά μέλη τα οποία παρά τις διαβεβαιώσεις περί «ανανέωσης» είναι παλαιά, αφού από διάφορες θέσεις ευθύνης έχουν ασκήσει διοίκηση στον Δήμο μας. Σίγουρα γνωρίζουν τον τρόπο ώστε να αντεπεξέλθουν άρτια στα ολοένα αυξανόμενα προβλήματα των καιρών και της νέας πολιτικής πραγματικότητας που κεντρικά διαμορφώνεται και στην οποία συμμετέχουν ηθελημένα ή αθέλητα!

Αφετέρου, επειδή δεν συμμετέχω στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από τη θέση πλέον του ενεργού πολίτη, αφού θα παρακολουθώ τα τεκταινόμενα εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας, πάντα με την ελπίδα να βγει επιτέλους κερδισμένη η Αγία Παρασκευή!

Ο Πάνος Γκόνης είναι μέλος της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Νίκη Πολιτών Αγίας Παρασκευής και την εκπροσωπεί στο Δημοτικό Συμβούλιο ως μέλος και στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μας ως Αντιπρόεδρος. Το 2014-19 ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου εκπροσώπησε τον Δήμο στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), κατά το ίδιο διάστημα διατέλεσε Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού και το 2017-19 Αναπληρωτής Δημάρχου.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.