Απατεώνας «νοίκιασε» 31 φορές διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή «τσεπώνοντας» τις προκαταβολές από τους υποψήφιους ενοικιαστές

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά 31 φορές έκανε την ίδια απάτη ένας άνδρας 41 ετών! Έβαζε σε αγγελία ένα διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή και μόλις έπαιρνε προκαταβολή από τους υποψήφιους ενοικιαστές… μην τον είδατε!

Βέβαια κάποιοι άρχισαν να κάνουν καταγγελίες. Για την ακρίβεια, από τον περασμένο Ιούνιο που ξεκίνησε η δράση του συγκεκριμένου κυρίου, οι καταγγελίες άρχισαν να πέφτουν «βροχή» από τα 31 συνολικά θύματά του και τελικά, οι αστυνομικοί από το τμήμα Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής κατάφεραν να φτάσουν στην άκρη του νήματος και να εξιχνιάσουν την υπόθεση.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από τον Ιούνιο του 2023, ο άνδρας παρουσιαζόταν σαν δικηγόρος και εξαπατούσε τα θύματά του με το πρόσχημα ενοικίασης διαμερίσματος ιδιοκτησίας του στην Αγία Παρασκευή.

Ανέβαζε αγγελίες για να βρει θύματα

Ο κατηγορούμενος έκανε σχετικές αναρτήσεις σε ιστοσελίδες ενοικίασης και πώλησης ακίνητης περιουσίας και αφού ερχόταν σε επικοινωνία με υποψήφιους ενοικιαστές-θύματά του, τους έπαιρνε χρήματα ως προκαταβολή μηνιαίου μισθώματος, για να δεσμεύσει τη συμφωνία.

Κι επειδή για να είναι νόμιμη η συμφωνία πρέπει να «ανέβει» στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, ο 41χρονος είχε βρει τρόπο για να κοροϊδέψει και τις υπηρεσίες!

Συνέτασσε μισθωτήριο συμφωνητικού κατοικίας το οποίο αναρτούσε κανονικά στην ιστοσελίδα της Α.Α.Δ.Ε., ωστόσο μόλις έπαιρνε τα λεφτά, έκανε αμέσως λύση του μισθωτηρίου, ώστε να προχωρήσει σε νέα δήλωση με το επόμενο θύμα του!

Μάλιστα, ως αιτιολογία για την αδυναμία μετοίκησης στο διαμέρισμά του προέτασσε την έκδοση διαταγής πλειστηριασμού ή εμπόδια οικογενειακής φύσεως, υποσχόμενος ότι θα επιστρέψει το καταβληθέν χρηματικό ποσό.

Από τη μέχρι σήμερα προανάκριση, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος, σε 31 περιπτώσεις απάτης που έχουν εξιχνιασθεί, έχει αποσπάσει συνολικά 127.623 ευρώ από τα θύματά του, επιστρέφοντας σε μερικούς εξ αυτών το χρηματικό ποσό των 31.750 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για απάτη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, εξύβριση, εκβίαση και απειλή, υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.