Διαγωνισμός Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας για μαθητές Α΄ Λυκείου στο Pierce – Δηλώσεις συμμετοχής

Το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος προκηρύσσει τον 7ο Μαθητικό Διαγωνισμό στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας και της Φιλοσοφικής Σχολής (τμήμα Φιλολογίας) του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης των Γενικών Λυκείων, δημόσιων και ιδιωτικών, της Περιφέρειας Αττικής. Η συμμετοχή σε αυτόν είναι προαιρετική και απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των Γονέων – Κηδεμόνων. Δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση για τους μαθητές που συμμετέχουν.

Ως ημερομηνία διεξαγωγής του Διαγωνισμού ορίζεται το Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024, 10:00 – 12:00, και ως εξεταστικό κέντρο ορίζεται το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή). Την ημέρα του Διαγωνισμού, οι μαθητές πρέπει να προσέλθουν στις εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος μέχρι τις 09:30, έχοντας μαζί τους το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και 2 στυλό μαύρου ή μπλε χρώματος.

Οι τρεις (3) μαθητές που θα συγκεντρώσουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία θα βραβευτούν με βιβλία, σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανωθεί στο Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Οι δέκα (10) μαθητές με την αμέσως επόμενη βαθμολογία στην κατάταξη θα λάβουν Τιμητική Διάκριση. Όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές θα λάβουν Έπαινο Συμμετοχής.

Οι δηλώσεις συμμετοχής των ενδιαφερόμενων μαθητών θα γίνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση pierce.arxaia2024@acg.edu μέχρι τις 23 Μαρτίου 2024.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον κ. Παναγιώτη Βασιλόπουλο, Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (τηλ. 210 6009800 εσωτ. 1169, 1170). Δείτε την αναλυτική Προκήρυξη και την Έγκριση από την ΠΔΕ Αττικής.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.