Συγχαρητήρια επιστολή προς τον νέο Δήμαρχο Αγ. Παρασκευής – Πρόσκληση σε συνάντηση με το ΔΣ της Ένωσης

Αξιότιμε κ, Δήμαρχε,

Θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την εκλογή σας και να ευχηθούμε σε σας και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καλή δύναμη και καλή θητεία.

Τα προβλήματα των σχολείων μας είναι πάρα πολλά και χρειάζεται να δείξετε ευαισθησία και εξαιρετική προσοχή για την επίλυση τους. Ευελπιστούμε σε μια άριστη συνεργασία, προκειμένου να διαθέτουν οι μαθητές μας και η σχολική κοινότητα της Αγ. Παρασκευής όσα χρειάζονται για την εκπαιδευτική διαδικασία..

Για το λόγο αυτό επιθυμούμε άμεσα μία συνάντηση , ώστε να σας ενημερώσουμε για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία μας.

Σχολική στέγη

➢ Την ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης του ΟΤ 119 (πρώην εκπαιδευτήρια Μακρή) και την άμεση ανέγερση του 12ου Δημοτικού και ενός νηπιαγωγείου.

➢ Την ανέγερση νέου Ειδικού Σχολείου, καθώς οι εγκαταστάσεις του ΕΝΕΕΓΥΛ Αγ. Παρασκευής έχουν ήδη κορεστεί επικίνδυνα για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών

➢ Την ανέγερση του 6ου Γυμνασίου στα Πευκάκια και του 11ου Δημοτικού στο Κοντόπευκο

➢ Την απόκτηση του οικοπέδου της οδού Γιαβάση (για τη μεταστέγαση του 1ου Νηπιαγωγείου)

➢ Την απόκτηση του οικοπέδου της οδού Πάρου (για τη μεταστέγαση του 4ου Νηπιαγωγείου)

➢ Τη μεταστέγαση των υφιστάμενων νηπιαγωγείων που φιλοξενούνται σε Δημοτικά σχολεία, σε ανεξάρτητα κτήρια

➢ Τη μετεγκατάσταση από τα containers σε κανονικά νηπιαγωγεία

➢ Τον αντισεισμικό έλεγχο και τη θωράκιση όλων των σχολείων της πόλης μας

➢ Την αναβάθμιση και τη συστηματική συντήρηση των υπαρχόντων σχολικών κτηρίων με προτεραιότητα στα παλαιότερα και περισσότερο γερασμένα κτήρια.

Εργολαβίες

Την ολοκλήρωση του σχεδιασμού  και την άμεση δημοπράτηση, συμβασιοποίηση και ολοκλήρωση  της μεγάλης εργολαβίας των σχολείων.

Την υλοποίηση της προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρίες σε όλα τα σχολεία.

Την υλοποίηση της πυρασφάλειας σε όλα τα σχολεία μας.

➢ Την υλοποίηση της εργολαβίας της ενεργειακής αναβάθμισης των 3ου, 4ου και 5ου-11ου Δημοτικών Σχολείων από τις ΚΤΥΠ.

➢ Την εργολαβία για το συγκρότημα του 2ου Δημοτικού-1ου ΓΕΛ βάσει του προγράμματος του συμμετοχικού σχεδιασμού.                                                                                          

Υποδομές σίτισης, τραπεζοκόμοι, σχολικά γεύματα, και φύλακες στα σχολεία

➢ Το χρόνιο πρόβλημα της μη ύπαρξης θεσμοθετημένης τραπεζοκόμου στα σχολεία μας γιγαντώνεται, αφού παρατηρείται μεγάλη αύξηση των παιδιών που παραμένουν πλέον στο ολοήμερο και διευρυμένο σχολείο. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι στα περισσότερα δημοτικά σχολεία της Αγία Παρασκευής των 12 και πλέον τμημάτων στο σύνολο, στο ολοήμερο παραμένουν παιδιά που συγκροτούν 7 – 8 τμήματα, δηλαδή, πάνω από 160 μαθητές / τριες του σχολείου.

Το πρόβλημα είναι μεγάλο και επιβάλλεται δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες σίτισης (τραπεζαρίες, κουζίνες κτλ) και να προσληφθούν τραπεζοκόμοι.

Την παροχή δωρεάν σχολικών γευμάτων με βάση του πρόγραμμα του ΟΠΕΚΑ .

Την κάλυψη όλων των σχολείων με φύλακες.

 Δωρεάν προγράμματα για τους μαθητές

➢ Το αίτημα για διεύρυνση των δωρεάν προγραμμάτων που προσφέρει ο Δήμος για τα παιδιά των δημόσιων σχολείων, το οποίο γίνεται ακόμη πιο επιτακτικό στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε.

Σχολικές επιτροπές

➢ Την αύξηση της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών από ιδίους πόρους  του Δήμου για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων βάσει του Νόμου 4527/2014 (άρθρο 38, παρ.ν), με τον οποίο δίνεται η δυνατότητα επιπρόσθετης επιχορήγησης προς τις Σχολικές Επιτροπές.

Από την πλευρά της Ένωσης δηλώνουμε διαθέσιμοι να συναντηθούμε και να σας εκθέσουμε από κοντά όλα τα παραπάνω, για τη βελτίωση της εκπαίδευσης  όλων των παιδιών.

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.