Ο Σύλλογος του “Αη Γιάννη” προτείνει για την ομώνυμη πλατεία σε νυν και νεοεκλεγέντα Δημάρχους

Πλ. Αγίου Ιωάννη υπό κατασκευή

Επιστολή μας με θέμα «Θέσεις Συλλόγου “Αη Γιάννη” για την Ανακαίνιση / Ανάπλαση της ομώνυμης πλατείας».

Προς: Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής κ. Ζορμπά,

………Νεοεκλεγέντα δήμαρχο κ. Γιάννη Μυλωνάκη.

Κοινοποίηση: Επικεφαλής των παρατάξεων και στους Δημοτικούς Συμβούλους

Θέμα: Ανακαίνιση / Ανάπλαση πλατείας Άη Γιάννη.

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,

Γνωρίζετε την μεγάλη σημασία που δίνει, αλλά και το ενδιαφέρον που δείχνει ο Σύλλογος «Άγιος Ιωάννης» σχετικά με την ανάπλαση/ανακαίνιση της πλατείας του Αη Γιάννη, δεδομένου πως ο Σύλλογος ήταν εκείνος που παραχώρησε το οικόπεδο στον Δήμο Αγ. Παρασκευής, για την δημιουργία της πλατείας, προς όφελος των κατοίκων της περιοχής.

Έχοντας υπόψιν τα προβλήματα που έχει προκαλέσει στους κατοίκους του Αη Γιάννη, η εν εξελίξει ανάπλαση της πλατείας το τελευταίο χρονικό διάστημα, αποτελεί μια σπουδαία ευκαιρία κατά την άποψή μας, για να εξομαλυνθούν αυτά τα προβλήματα να γίνουν κάποιες μικρές τροποποιήσεις στην υφιστάμενη εργολαβία.

Υπό το πρίσμα αυτό και προκειμένου να μη χαθεί η ευκαιρία (μιας και έχουν ήδη γίνει κάποιες τροποποιήσεις από την αρχική μελέτη σχετικά με το σιντριβάνι, όπως μάθαμε και εσείς ο ίδιος μας πληροφορήσατε) ο σύλλογος μας, κάνει μερικές προτάσεις που χρήζουν της προσοχής σας.

Πιστεύουμε πως η συνοικιακή αυτή πλατεία πρέπει να προσομοιάζει με τις πλατείες όλων των σύγχρονων αστικών πόλεων, όπου το πράσινο, το χώμα και το υδάτινο στοιχείο αποτελούν τα κυρίαρχα στοιχεία αστικών χώρων αναψυχής, σε μια εποχή που όλοι βιώνουμε τις συνέπειες των έντονων θερμοκρασιών και η ανάγκη για πράσινες οάσεις δροσιάς, προβάλει όσο ποτέ άλλοτε επιτακτική.

Στο πλαίσιο αυτό ο σύλλογος προτείνει την προσθήκη των εξής μικρών βελτιωτικών τροποποιήσεων που θα κάνουν την πλατεία περισσότερο πράσινη και ασφαλή για όλους τους κατοίκους:

1) Την κατασκευή νέου σιντριβανιού στην ίδια η σε άλλη θέση, αλλά πάντως σε εμφανές σημείο της πλατείας και την αξιοποίηση του γλυπτού που κοσμούσε το σιντριβάνι, αφού συντηρηθεί.

2) Την αντικατάσταση του σημείου των τσιμεντένιων σκαλιών, με πολλά ξύλινα παγκάκια για τον κόσμο και την φύτευση μεγάλων δέντρων ώστε να μεγαλώσει ο χώρος σκιάς, δροσιάς και ανάπαυσης για όλους.

3) Την αποτροπή εισόδου με ειδική κατασκευή αποτροπής μηχανοκίνητων δικύκλων στο χώρο που παίζουν τα παιδιά, κινούνται ενήλικες και ηλικιωμένοι, όπως και στο χώρο παραπλεύρως της πλατείας, στον πεζόδρομο δηλαδή.

4) Για τις όποιες τσιμεντένιες η μαρμάρινες επιφάνειες δημιουργηθούν η διατηρηθούν να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία anti-graffiti για την κατασκευή τους.

Τέλος τονίζουμε την ανάγκη να τελειώσουν το συντομότερο δυνατόν οι εργασίες στην πλατεία του Αη Γιάννη και πάντως, μέσα στο χρονικό πλαίσιο που έχει συμφωνηθεί με τον ανάδοχο και την ανάγκη φύλαξης της πλατείας όταν είναι έτοιμη αυτή να παραδοθεί προς χρήση στους κατοίκους.

Εφόσον απαιτηθεί είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε συζήτηση και διευκρίνηση επί των συγκεκριμένων θεμάτων και ευελπιστούμε στην κατανόηση και ανταπόκριση σας.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.