Μετ’ εμποδίων η Γενική Συνέλευση του Αη Γιάννη – Τι λέει ο Σύλλογος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου και ώρα 11.30 πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Άγιος Ιωάννης» στα γραφεία του Συλλόγου.

Η Συνέλευση πραγματοποιήθηκε μετ΄εμποδίων γιατί μεμονωμένα μέλη και μη μέλη του συλλόγου δημιούργησαν σκοπούμενες εντάσεις, με στόχο να αποπροσανατολίσουν και να ακυρώσουν την Γενική Συνέλευση.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. κα Αντωνοπούλου-Πανάγου Ηλέκτρα, παρουσίασε τον απολογισμό του έργου του Συλλόγου της χρονιάς που πέρασε, τονίζοντας την δράση του.

• Ο Σύλλογος παρενέβη με συγκεκριμένες θέσεις στην ανακαίνιση της Πλατείας του Αγίου Ιωάννη, η οποία είναι σε εξέλιξη, συνεργάστηκε με τους Συλλόγους κατοίκων Κοντοπεύκου, Πευκακίων και Τσακού για την προστασία του Υμηττού, προώθησε το σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας στην Πλατεία Ύδρας και σε τμήμα της οδού Περικλέους, το οποίο είναι αιτία ατυχημάτων και ταλαιπωρεί κατοίκους αλλά και διερχομένους.

• Σε κοινωνικό επίπεδο, ο Σύλλογός μας, πρόσφερε βοήθεια σε δομές ιδρυμάτων της πόλης μας και απέστειλε βοήθεια στους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.  

• Επίσης, πρακτικά ζητήματα έχοντα σχέση με την εύρυθμη λειτουργία του Συλλόγου, κάποια από τα οποία χρόνιζαν, λύθηκαν και μπήκαν σε τάξη.

• Η δράση του Συλλόγου συνεχίζεται και οι στόχοι του είναι η περαιτέρω ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η γειτονιά μας, όπως το κυκλοφοριακό, η αναμόρφωση του Πολιτιστικού Πάρκου Σταύρος Κώτσης, το Πάρκο Νεαπόλεως κλπ. Επίσης η κινητοποίηση των μελών και η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών του Συλλόγου, αποτελούν στόχο του Συλλόγου.

• Ο Σύλλογος  ενημερώνει όσους ενδιαφέρονται  να καταθέσουν αίτηση μέλους, να την υποβάλλουν προσωπικά στα μέλη του προεδρείου του Δ.Σ., ώστε να συζητηθεί και να εγκριθεί από το Δ.Σ. όπως το καταστατικό ορίζει.

• Επίσης, ο Σύλλογος ενδιαφέρεται και ζητά από τα μέλη τους να συμβάλλουν με προτάσεις τους στην τροποποίηση του καταστατικού του Συλλόγου, το οποίο είναι πολύ παλιό και θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί και να εναρμονιστεί με την σύγχρονη νομοθεσία περί Συλλόγων. Ήδη το Δ.Σ. έχει αρχίσει να οργανώνει τα σχετικά με την τροποποίηση, σκοπεύοντας στην ολοκλήρωση της τροποποίησης το συντομότερο δυνατό και πάντως εντός του 2024.

• Τέλος η πρόεδρος διάβασε έγγραφο της Εξελεγκτικής Επιτροπής, η οποία, μετά από έλεγχο των οικονομικών του Συλλόγου, διαπίστωσε ότι όλα είναι εν τάξει και επαίνεσε το Δ.Σ. για την ορθή και διαφανή τήρηση των οικονομικών του Συλλόγου και την επιτυχημένη τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων παλαιότερων ετών.

Ο ταμίας του Συλλόγου κος Γιώργος Σωτηρακόπουλος έκανε τον ταμειακό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και μετά δόθηκε η δυνατότητα στα μέλη του Συλλόγου να μιλήσουν και να κάνουν τις προτάσεις τους.

Δυστυχώς αμαύρωσε την διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης η επιμονή μεμονωμένων μελών και μη μελών του Συλλόγου να δημιουργούν συνεχώς, από την αρχή των διαδικασιών της Συνέλευσης, επιθετικό κλίμα και ένταση δρώντας αντιθεσμικά και αντικαταστατικά με έλλειψη σεβασμού στις διαδικασίες της Συνέλευσης και προσβλητικά απέναντι στα μέλη του Δ.Σ. και του Συλλόγου.

Σημαντική αντικαταστατική κίνηση η στιγμή που ο Πρόεδρος της Συνέλευσης, μετά από μιάμιση ώρα περίπου, ζήτησε από επισκέπτες, που δεν ήταν μέλη του Συλλόγου και δημιουργούσαν συνεχώς προβλήματα, να περάσουν έξω από την αίθουσα αλλά το μέλος που παρακώλυε και δυναμίτιζε  τη διαδικασία, τους κάλεσε να μείνουν στην αίθουσα δημιουργώντας μεγαλύτερη ένταση.

Σημειώνεται πως πολλά μέλη μη αντέχοντας τις διαρκείς εντάσεις, τις διακοπές και τις καθυστερήσεις αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν πριν την λήξη της Συνέλευσης αγανακτισμένοι από την συμπεριφορά αυτών που προσπαθούσαν να διακόψουν τις εργασίες της Συνέλευσης.

Παρών στην Συνέλευση και ο πρώην Δήμαρχος και μέλος του Συλλόγου μας κος Αντώνης Σιδέρης αλλά δυστυχώς αποχώρησε λόγω των εντάσεων που δημιουργήθηκαν από την αρχή της διαδικασίας της Συνέλευσης.

Τέτοιες συμπεριφορές το Δ.Σ. οφείλει να τις καταδικάσει και θα κινηθεί μεσα στα πλαισια του καταστατικού του Συλλόγου ώστε να μην επαναληφθούν μελλοντικά.

Τα μέλη ενέκριναν τον απολογισμό έργου και οικονομικών του Συλλόγου, εκτός από τα μεμονωμένα δύο μέλη που είχαν αντικαταστατική και αντιθεσμική συμπεριφορά κατά την διάρκεια όλης της Συνέλευσης.

Το ΔΣ καλεί τα μέλη του να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις στον Σύλλογο όπως το καταστατικό ορίζει.

Το Δ.Σ. ενημερώνει όσα μέλη του επιθυμούν να καταθέσουν προτάσεις για την τροποποίηση του καταστατικού έχουν την δυνατότητα μέχρι 10 Ιανουαρίου 2024 να τις καταθέσουν στο email του Συλλόγου, agiosioannis56@gmail.com

Θα ακολουθήσει ενημέρωση σε σύντομο χρονικό διάστημα σχετικά με την εκδήλωση κοπής Βασιλόπιτας του συλλόγου για το 2024.

Με εκτίμηση 

Για το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Άγιος Ιωάννης»

Η Πρόεδρος 

Αντωνοπούλου-Πανάγου Ηλέκτρα

Ο Γ. Γραμματέας

Γεωργίου Σταύρος

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.