Συνάντηση με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας είχε ο εκλεγμένος δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης

.

Γ. Μυλωνάκης: Η θωράκιση της πόλης μας απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα αποτελεί διαρκές μέλημά μας

Συνεχίζει τις επαφές του με κρίσιμα στελέχη της κυβέρνησης ο εκλεγμένος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της νέας δημοτικής αρχής ενόψει την ανάληψης των καθηκόντων της από την 1η Ιανουαρίου 2024. Έτσι, την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023 συναντήθηκε με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που άπτονται της προετοιμασίας του Δήμου για την αντιμετώπιση ακραίων φυσικών φαινομένων.

«Βασική μας προτεραιότητα και διαρκές μέλημά μας είναι η θωράκιση της πόλης μας από τα απρόβλεπτα φυσικά φαινόμενα που προκαλεί η κλιματική κρίση. Αυτό θα επιτευχθεί επενδύοντας στην πρόληψη και την κατάλληλη προετοιμασία, αλλά και στον καλό συντονισμό κατά τη διάρκεια εξέλιξης κάποιου δυσμενούς φαινομένου» δήλωσε ο Γ. Μυλωνάκης μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό.

Επίσης, έλαβε τη διαβεβαίωση από τον κ. Κικίλια ότι το υπουργείο θα παρέχει κάθε τεχνογνωσία και τεχνική βοήθεια για την αξιοποίηση κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων, που θα βοηθήσουν τους δήμους να ενισχύσουν τον τομέα της Πολιτικής Προστασίας τους.

Τέλος, συζητήθηκε το ενδεχόμενο σύστασης ενός νέου Πυροσβεστικού Σταθμού στα όρια του Δήμου Αγίας Παρασκευής, προκειμένου να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, σε επιχειρησιακό επίπεδο, η δυνατότητα άμεσης αντίδρασης κατά την εκδήλωση ακραίων φυσικών φαινομένων.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.