Σημαντική βράβευση για το 3ο Σύστημα – 7 πρόσκοποί του ονομάστηκαν Πρόσκοποι του Έθνους

Διάκριση για Προσκόπους του 3ου Συστήματος Αγίας Παρασκευής


Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας η τελετή ονομασίας Προσκόπων του Έθνους, στην οποία βραβεύτηκαν 7 πρόσκοποι του 3ου Συστήματος Προσκόπων Αγίας Παρασκευής.

Ενώπιον του Υπουργού Παιδείας, του κυρίου Πιερρακάκη, ο Κωνσταντίνος, ο Νίκος, ο Βασίλης, η Ανδριάνα, η Μαριλίνα, η Ελένη και η Μυρσίνη ονομάστηκαν, έπειτα από χρόνια κόπων, Πρόσκοποι του Έθνους.

Ο έπαινος αυτός συνιστά την ύψιστη τιμή για έναν πρόσκοπο, καθώς επιβεβαιώνει την αφοσίωσή του στις αξίες και το παιχνίδι του Προσκοπισμού. Κάθε νέος που θα ονομαστεί Πρόσκοπος Έθνους έχει δείξει στην πράξη ότι έχει αναπτύξει γνώσεις, ικανότητες και συμπεριφορές που θα του επιτρέψουν να
ξεχωρίσει ως πολύτιμη μονάδα στην κοινωνία του αύριο. Το μονοπάτι για την απόκτηση του τίτλου αυτού, περνά μέσα από δάση, δύσβατες κορυφές, ποτάμια, νησιά, χωριά, αλλά και μέσα από την οικογένεια των Προσκόπων , τους καυγάδες, τα γέλια, την κούραση, τις συζητήσεις. Πέραν αυτών, ο
Πρόσκοπος Έθνους έχει αποδείξει την κοινωνική ευαισθησία μέσα από τη συνεχόμενη προσφορά στην κοινωνία (σε ανθρώπους ή σε τόπους) με σκοπό να φτιάξει έναν καλύτερο κόσμο! Κι όταν ένας Πρόσκοπος αντεπεξέρχεται επιτυχώς σε αυτές τις δοκιμασίες, μπορεί πια να φοράει περήφανα το μπλε
μαντήλι του ουρανού με τον λευκό αρχαιοελληνικό Μαίανδρο.

Συγχαρητήρια στους 172 Ανιχνευτές (Πρόσκοποι, ηλικίας 15-17 ετών) από όλη την Ελλάδα και ειδικά στα δικά μας αυτά 7 παιδιά που έκαναν περήφανο το 3ο Σύστημα Προσκόπων Αγίας Παρασκευής!

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.