(ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ) “Σεισμός” με το κληροδότημα Σιστοβάρη στο ΔΣ στις 10/10/2012 (video 1*2*3*4*5)

.

Στα προ ημερησίας θέματα που απασχόλησαν το ΔΣ της 10ης Οκτωβρίου 2012 εκτός από το θέμα των παράνομων οχημάτων (http://www.aparaskevi-images.gr/?p=10023) ήταν και ο έλεγχος της ΔΗΠΕΑΠ και τα κουτιά με τα έγγραφα που βρίσκονταν στο υπόγειο του κτιρίου. Οι κοι Σταθόπουλος και Γαβράς αναφέρθηκαν σε δύο κουτιά που είδαν στο υπόγειο του κτιρίου και όπως είπε ο κ. Γαβράς το ένα περιείχε αποδείξεις από το πάρκιν και το άλλο έγγραφα που δεν γνώριζαν τι ήταν. Ρώτησαν επίσης αν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα. Απαντώντας ο  Δήμαρχος κ. Ζορμπάς τους χαρακτήρισε ως “Σέρλοκ Χόλμς” που ψάχνουν το υπόγειο προκαλώντας αντιδράσεις από τους ίδιους. Είπε ότι η ΔΗΠΕΑΠ σφραγίστηκε αμέσως και κανένα έγγραφο δεν έφυγε από το χώρο και οι κούτες περιείχαν μόνο αποδείξεις του πάρκιν.

Ο κ. Γαβράς επίσης ζήτησε από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών (αναφερόμενος στη εκπαίδευση που έχει σαν νέο άτομο) ενημέρωση σε μέλλοντα χρόνο για την οικονομική κατάσταση του Δήμου και ρώτησε αν, βάση όσων ζητά η τρόικα, μπορούν να γίνουν υγιείς περικοπές ή είναι αποκτήσεις βασανιστικές και ανεφάρμοστες. Σε απάντηση ο κ. Κωστόπουλος είπε ότι το θέμα δεν είναι οι περγαμηνές και όσο αφορά την κακοδιαχείριση των Δήμων που είπε ο κ. Ρακιντζής (σε αναφορά του κ. Γαβρά) ο συγκεκριμένος Δήμος είναι η χρηστή διαχείριση και γίνεται σοβαρή προσπάθεια εξορθολογισμού των δαπανών. Επηρεάζουν όλους τους Δήμους οι περικοπές αλλά τους δημοτικούς συμβούλους πρέπει να τους απασχολούν πιο ουσιαστικά θέματα.

Θέμα με την παράνομη επέκταση του super market Βασιλόπουλος απέναντι από το Νομισματοκοπείο ανέδειξε ο κ. Σταθόπουλος και ενημερώθηκε από το Δήμαρχο πως έχει πάει ο ίδιος (ο Δήμαρχος) με την πολεοδομία, διαπίστωσαν την παράβαση, έγιναν συστάσεις αλλά δεν ακολουθήθηκαν και θα επαναληφθούν.

Για την Εφορία ο κ. Δήμαρχος είπε ότι περιμένει να οριστεί ραντεβού με τον υπευθυνο για τις συγχωνεύσεις των Δήμων και θα πάει μαζί με την αντιπολίτευση. Για τις καταλήψεις που γίνονται στα σχολεία της πόλης ζήτησε από τα παιδιά να σεβαστούν την περιουσίας τους και το χώρο γιατί η συντήρησή του γίνεται με έξοδα των δημοτών δηλαδή των γονιών τους.

Διαφωνία υπήρξε μεταξύ των κων Τσιαμπά και Κρητικίδη όσον αφορά το έγγραφο του ΟΣΚ για το 3ο Δημοτικό σχολείο. Ο κ. Τσιαμπάς διευκρίνισε ότι το έγγραφο πρωτοκολλήθηκε μεν αλλά μετά εξαφανίστηκε οπότε δεν μπορούσαν να γίνουν εργασίες με προφορική προτροπή. Ο κ. Κρητικίδης επέμενε ότι το έγγραφο υπήρχε αλλά δεν μπορούσε να γίνει το έργο λόγω του ότι δεν υπήρχε οικοδομική άδεια. Σε διαφορετικό χρόνο ο κ. Τσιαμπάς απαντώντας σε ερώτηση του κου Γιαννακόπουλου ενημέρωσε πως τα “σαμαράκια” καταστρέφονται  μετά από μήνυση ιδιώτη και επίσημο έγγραφο της Τροχαίας. Στην Αγία Παρασκευή υπάρχουν 67 επικίνδυνες διαβάσεις από τις οποίες οι 39 είναι σε σχολεία. Εκεί θα γίνουν διαγραμμίσεις και κατόπιν θα μπουν νέες πινακίδες.

 

ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΣΙΣΤΟΒΑΡΗ

Την εισήγηση στο θέμα έκανε εκ μέρους του κ. Κουβόπουλου ο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγο κ. Κων/νος Μπάκας. Εκ μέρους της “Νίκης” μίλησε ο κ. Παπαμιχαήλ ως νομικός. Μίλησαν επίσης ο κ. Παναγούλης πρώην προϊστάμενος της νομικής υπηρεσίας και ο κ. Λαζουράς που εργαζόνταν στη νομική υπηρεσία και πλέον σαν Δήμαρχος Καλαβρύτων πρότεινε με την ευκαιρία να συζητηθεί μια αδελφοποίηση των δύο πόλεων.

Συμπεράσματα:

  1. Μας έκαναν και χάρη που έκτισαν το κτήμα γιατί πήρε αξία!
  2. Το κτήμα δεν χάνεται και στις 10/3/2025 θα αποδοθεί στο Δήμο μαζί με το κτίριο που υπάρχει εκεί.
  3. Η απάντηση του κ. Παναγούλη περιορίστηκε στο ότι δεν χάθηκε το κληροδότημα και στην οικονομική κατάσταση του “κατάδικου”, όπως ανέφερε συνεχώς, κ. Κουβόπουλου και ότι παράνομα συμμετέχει ο κ. Κουβόπουλος στο ΔΣ (σας θυμίζει κάτι;).
  4. Η όποια Δημοτική Αρχή των τελευταίων χρόνων που ασχολήθηκε με το θέμα, αποφασίστηκε από πολλά χείλη, ότι στάθηκε ανίκανη να διασφαλίσει την Δημοτική περιουσία.
  5. Η άδεια οικοδόμησης δόθηκε γιατί ο επιχειρηματίας προσκόμισε όλα τα νόμιμα έγγραφα (!).
  6. Κατά τον κ. Γκιζιώτη υπήρξαν εμπορικές βλέψεις μεταξύ των κκ Σιδέρη (τότε δήμαρχο), Γιαννακόπουλο και Σταθόπουλο (σε συνάντηση παρουσία του κ. Γκιζιώτη) αλλά όταν διαφώνησαν άρχισαν οι δικαστικές διαμάχες με τον επιχειρηματία.
  7. Στις 25/5/2012 ο κ. Ζορμπάς  αποσύρει την υπόθεση από τον κ. Παναγούλη και την αναθέτει στην κ. Μπάτσου λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης όπως δήλωσε ο ίδιος ο Δήμαρχος.
  8. Έχει γίνει περιβαλλοντική ζημιά και χάθηκε η εμπιστοσύνη κάποιου που θα ήθελε να κάνει δωρεά στο Δήμο.

Απορίες:

  • Χρειάζονταν τόσος χρόνος για να καταλάβει το ΔΣ αυτό που ήξεραν οι δημότες χρόνια πριν;
  • Ο επιχειρηματίας είναι τόσο βλάκας που θα δώσει έστω και μετά από τόσα χρόνια το συγκεκριμένο κτίριο, που όπως φαίνεται η κατασκευή του κόστισε πολύ ακριβά;
  • Ο κ. Γκιζιώτης, ορθότατος όπως πάντα, γιατί δεν ανέφερε αυτά που ήξερε περί εμπορικών σχεδίων πιο πριν να μας γλιτώσει από τον κόπο;
  • Τι σχέση είχαν το Γιαβάσειο και το Ασημακοπούλειο με τη συζήτηση; Μήπως να αποπροσανατολίσουν;
  • Απορία του κ. Βουτσινά και δική μας: Ο Σιστοβάρης αυτή την αξιοποίηση ονειρευόταν για το κτήμα όταν το κληροδοτούσε στο Δήμο;
  • Μετά απ’ όλα αυτά επιτρέπεται να πάμε για καφέ στο συγκεκριμένο κατάστημα;

 

Θα ακολουθήσουν και τα video της συνεδρίασης με όλες τις λεπτομέρειες. Μέχρι τότε μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι(;).

1o video

.

2ο video

.

3.video

.

4o video

 .

5ο video

.