Απαντήσεις από τον κ. Κωβαίο στο Δ.Σ. στις 30/1/13 (video 1*2)

—-Μας εξέπληξε στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 30/1/13  ο κ. Νίκος Κωβαίος ο οποίος μετά από ένα μεγάλο διάστημα σιωπής θέλησε να αποκαταστήσει κάποια θέματα που τον αφορούν. Μίλησε για την πορεία του στα δημοτικά πράγματα και για την προσφορά του στην πόλη, για την επαγγελματική του καταξίωση, για τα έργα που προώθησε ή ξεκίνησε για το καλό των δημοτών, απαντώντας έτσι σε ένα “φίλο” που είχε την απορία γιατί έγινε αντιδήμαρχος, όπως είπε ο ίδιος. Στη συνέχεια μίλησε για τη δωρεά του οδοντιατρικού μηχανήματος και για τους λόγους που  δεν έγινε δεκτή, άλλα αντίθετα αγοράστηκε καινούργιο μηχάνημα. (Για το θέμα αυτό να γίνει ξεχωριστή δημοσίευση με στοιχεία που κατέχουμε). Στο τέλος μας άφησε με την αίσθηση ότι δεν θα συμμετέχει στις επόμενες εκλογές λέγοντας πως “… θα εμφανιστώ μετά από 20 χρόνια πάλι …”. Και έκλεισε τον λόγο του με την προτροπή: “να δούμε την τοπική αυτοδιοίκηση διαφορετικά”. Όπως αντιληφθήκαμε στη συνέχεια ο “φίλος” ήταν ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος ο οποίος όταν πήρε το λόγο είπε πως “αναπαράγεται επιθετική κριτική απεναντί μου” , πως ο τρόπος αγοράς του νέου μηχανήματος λέγεται απευθείας ανάθεση και ότι καταγγέλλει αδιαφανή διαδικασία. Με το Δήμαρχο να απαντά πως ο κ. Σταθόπουλος προσπαθεί να απαξιώσει το Δήμο για να γίνει ο ίδιος Δήμαρχος και αναφερόμενο σε παλιά γεγονότα που σκοπεύει να τα φέρει στο φως. Όσο αφορά τον κ. Κωβαίο ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς είπε πως τον τιμά με μεγάλη αγάπη και σεβασμό για την προσωπικότητα, το ήθος, την προσφορά στην πόλη και ιδίως στον Τσακό. —- Η κ. Μουχτούρημίλησε για την κοινωνική πολιτική και προσφορά του Δήμου, για την λειτουργία του ΚΑΠΗ και του μουσικοκινητικού εργαστηρίου, για τα Δημ. ιατρεία που στηρίζονται πλέον στους εθελοντές λόγω λήξης των συμβάσεων, για το κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινωνικό μαγειρείο και το ανταλλακτήριο ρούχων.

Ακούσαμε από

  •  τον κ. Κωνσταντακόπουλο πως το Μπαρμπίκα ξεκινάει με νέο εργολάβο γιατί τελείωσε η σύμβαση με τον προηγούμενο..
  • τον κ. Αλεφαντή για το θέμα της ΑΜΝΕΠ πως υπήρξε διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, πως αν και υπήρχαν πολυτελή γραφεία δεν βρήκαν ούτε μία καρέκλα στη κυριολεξία και ότι γίνεται ανασύσταση της εταιρείας και θα γίνει έλεγχος για να εξακριβωθεί πόσα χρήματα υπάρχουν.
  • τον κ. Γκιζιώτη πως ο ίδιος και ο κ. Κωνσταντακόπουλος εκλέχτηκαν ως μέλη στον ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού).

 1ο video

.

2ovideo

.