“Αυτοκτονικό συμβούλιο”, αλλά ευτυχώς με ομοφωνία στην ολοκλήρωση της ανέγερσης του νέου δημαρχείου

Γράφει η Λένα Μαρκή

Η ανέγερση του νέου δημαρχείου Αγίας Παρασκευής μονοπωλεί το τελευταίο διάστημα το ενδιαφέρον των κατοίκων της πόλης. Εξαιτίας των γεγονότων η δημοτική Αρχή προέβη σε Έκτακτη Κατεπείγουσα Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20 Δεκεμβρίου 2022. Το θέμα αφορούσε συζήτηση και ενημέρωση αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν εκτός των μελών του Δ.Σ. και ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και πρώην Δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος και ο πρ. Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Τσιαμπάς.

Στην ενημέρωσή του ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς είπε ότι κάλεσε να παρευρεθούν τα μέλη της Επιτροπής που παρέλαβε τις μελέτες –  τους κ.κ. Καλλέργη, Μαυρομαρά, Θεοδωρίδη, Μπουρδάρα, Μαμαλίγκα – από τους οποίους παραβρέθηκε η κ. Μαμαλίγκα. Επίσης προσκλήθηκε η τότε Αντιδήμαρχος Τ.Υ. που χειρίστηκε το θέμα, κ. Ελισάβετ Πετσατώδη.

Στις 3/11/2016 η ανωτέρω Επιτροπή παρέλαβε τα Τεύχη Δημοπράτησης που αφορούν την ανέγερση του νέου δημαρχείου. Εκεί υπήρχε και η Γεωλογική μελέτη που αναφέρει ότι από κάποιο σημείο και κάτω υπάρχει βράχος. Το σύνολο των μελετών κόστισε στο Δήμο 1.250.000€.  Και είναι απορίας άξιο πως με τέτοια Γεωλογική Μελέτη δεν αναγράφεται ούτε ένα κυβικό βράχου. Η επιλογή δεν ήταν των Μηχανικών, όπως έχει ενημερωθεί ο κ. Ζορμπάς, αλλά της τότε Διοίκησης. Ακολούθησε η επιστροφή των Μελετών από την Περιφέρεια Αττικής, η προσθήκη μόλις 5 κ.μ. βράχου και αυτό προφανώς για να μην αλλάξει ο προϋπολογισμός του έργου. Στη συνέχεια όλες οι μελέτες ψηφίστηκαν συναινετικά από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για να δημοπρατηθεί το δημαρχείο. Ο κ. Ζορμπάς επανέλαβε πως, όπως είχε παραδεχτεί και στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, κι αυτός αν ήταν το 2017 στη θέση του κ. Σταθόπουλου προφανώς θα δρούσε με τον ίδιο τρόπο, ώστε να βρεθούν τα χρήματα, από τη στιγμή που η τότε Περιφέρειαρχης κ. Δούρου ήταν διατεθειμένη να τα δώσει.

Ενημέρωσε επίσης για τις ενέργειες της δικής του δημοτικής Αρχής στο πρόσφατο διάστημα (έχουν δημοσιευθεί αναλυτικά στο aparaskevi-images.gr).

Στην τελευταία συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Πατούλη, ο κ. Ζορμπάς έθεσε το θέμα της εξεύρεσης λύσης, ώστε να μην μείνει μια λακκούβα στην Αγία Παρασκευή. Έτσι προέκυψε η υπογραφή της 1ης ΣΣΕ με την Αγία Παρασκευή να πληρώνει το επιπλέον ποσό. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης ζήτησε επιστολή όπου θα δεσμεύεται ο Δήμαρχος στα επόμενα δύο χρόνια ο Δήμος να αποπληρώσει το κόστος της 1ης ΣΣΕ σε τέσσερες ισόποσες 6μηνιαίες δόσεις. Το οποίο και έγινε. Επίσης ενημέρωσε ότι παράλληλα αναζητά άλλη πηγή χρηματοδότησης.

Η ερμηνεία της προγραμματικής σύμβασης, διευκρίνισε ο κ. Ζορμπάς, είναι διφορούμενη και οι όροι ήταν ίδιοι για τα έργα που αφορούσαν όλους τους δήμους τότε. Η αίσθησή του είναι ότι ο Περιφερειάρχης κ. Πατούλης θα κάνει ότι είναι δυνατόν να συνεχίσει το συγκεκριμένο έργο.

Έκανε σύγκριση μεταξύ δύο εκ των επικεφαλής της Αντιπολίτευσης, του κ. Γιώργου Οικονόμου (Νέα Αρχή), που όπως είπε έχει την αίσθηση ότι ο κ. Οικονόμου παρακαλάει να διαλυθεί η σύμβαση, να μην προχωρήσει το έργο, για να το χρησιμοποιήσει στις προσεχείς εκλογές κατά του κ. Ζορμπά και από την άλλη του κ. Αλέξανδρου Μουστόγιαννη (Μια γενιά μπροστά), που παρότι δεν έχει την εμπειρία, με την ανακοίνωσή του είναι στο πλευρό του Δήμου για να ολοκληρωθεί το έργο. Απευθυνόμενος προς τον κ. Οικονόμου τον κάλεσε να παρουσιάσει γραπτώς και αναλυτικά στις Υπηρεσίες του Δήμου και τον Γενικό Γραμματέα τις λύσεις που έχει για το δημαρχείο και αν αυτές ευσταθούν θα τον ευχαριστήσει δημόσια και θα τις προχωρήσει. Και ολοκλήρωσε ότι το θέμα για να προχωρήσει η ανέγερση του Δημαρχείου είναι στα χέρια του Περιφερειάρχη και κανενός άλλου.

Επί προσωπικού ο Οικονόμου είπε πως ο Δήμαρχος δυναμιτίζει το κλίμα με προσωπική επίθεση. «Δεν μας κάλεσε ποτέ πριν ο Δήμαρχος παρόλα αυτά έχουμε αναδείξει λύσεις». Ανέφερε ότι μίλησε με τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας και οι οποίες των συνεχάρησαν για αυτά που τους ανέπτυξε. Το αίτημά του εκεί ήταν να μην διαλυθεί το έργο. Κι επίσης ο Δήμαρχος θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί για τα λάθη που κάνει.

Ο πρώην δήμαρχος κ. Γιαννακόπουλος ανέφερε ότι  το δημαρχείο είναι ένα θέμα που μας ενώνει και κυρίως γιατί η κάθε δημοτική Αρχή έχει παίξει ένα ρόλο. Είναι ένα ιστορικό έργο που είναι καλό γιατί αν δεν γίνει χάνουμε όλοι και άμα γίνει μπορεί να πάρει ο καθένας το κομμάτι που του αξίζει, αλλά πάνω από όλα θα είναι κερδισμένοι οι πολίτες. Επιτέλους μια πόλη μεγάλη θα έχει ένα αξιοπρεπέστατο και σύγχρονο δημαρχείο. Πολύ καλή η εισήγηση του Δημάρχου, εκτίμησε ότι κράτησε αποστάσεις. Είναι καλό που δεν απεντάχτηκε το έργο του δημαρχείου. Επαίνεσε τον κ. Ζορμπά για τις διεκδικήσεις του από την Περιφέρεια για χρηματοδοτήσεις έργων στο δήμο. Υπήρξε πρόβλημα στη σύμβαση είναι αλήθεια, παραδέχτηκε. Στην ψήφιση του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας υπάρχουν τα χρήματα που πρέπει να εκταμιεύσει η Περιφέρεια για το δημαρχείο το 2023. Επιβεβαίωσε την πρόθεση του κ. Πατούλη να συνεχίσει το έργο, όμως είναι πολύ δύσκολη η εξεύρεση χρημάτων, παρά τις προθέσεις, είπε ο κ. Γιαννακόπουλος. Τα χρήματα είναι από ιδίους πόρους της Περιφέρειας και όχι από κάποιο πρόγραμμα.

Γνωρίζαμε, είπε, πολύ καλά ότι τα Τεύχη είχαν πρόβλημα, ότι υπήρχε βράχος, πως για τη στεγανοποίηση και το τρίτο υπόγειο πάρκινγκ το κόστος ήταν περίπου το ίδιο με το έργο που θα γινόταν από πάνω. Προχωράμε καλά και το έργο θα συνεχιστεί και αυτό είναι επιτυχία μεγάλη και θα υπάρξει ενημέρωση για την όποια εξέλιξη. Έκλεισε λέγοντας ότι αισθάνεται ότι είναι «μια φωνή της Αγίας Παρασκευής» στην Περιφέρεια.

Διαφωτιστικός υπήρξε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Μιλτιάδης Κύρκος. Οι καθυστερήσεις, είπε, προήλθαν από τις αρχικές απορίες αν τα βράχια είναι όσα λέει η Περιφέρεια και ποιος οφείλει να πληρώσει γιατί στην προγραμματική σύμβαση ήταν κάπως ασαφές. Όπως και να έχει όμως πρόθεση της Περιφέρειας από την εποχή υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης ήταν να πληρώσει ο δήμος. Την επόμενη της υπογραφής της 1ης ΣΣΕ πρέπει να αρχίσουν πάλι οι εργασίες.

Όντως τα βράχια είναι απρόβλεπτα. Τα απρόβλεπτα όμως δεν αρκούσαν για την κάλυψη της δαπάνης και πάλι θα πηγαίναμε σε ΣΣΕ μικρότερου ποσού.

Όταν τέθηκε θέμα γιατί ο κ. Γιαννακόπουλος ψήφισε θετικά στην Ο.Ε. της Περιφέρειας στο να πληρώσει ο Δήμος, ο Γ.Γ. απάντησε ότι αν δεν υπερψηφίζονταν τότε η συνέχιση του έργου, αυτό θα οδηγούταν σε διάλυση.

Στα απρόβλεπτα έξοδα εντάσσει το ποσό και η παράταξη του κ. Γιάννη Σταθόπουλου. Όσον αφορά τα Τεύχη Δημοπράτησης τα κάνουν οι Υπηρεσίες και δεν τα κοιτάζει κανένας δήμαρχος ούτε αντιδήμαρχος, άρα κατά τον κ. Σταθόπουλο είναι λάθος να κουβεντιάζουμε τι συνέβη τότε. Ο κ. Σταθόπουλος τόνισε ότι οι μηχανικοί της Περιφέρειας που υπέγραψαν την αποδοχή της διάλυσης της σύμβασης ενώ υπάρχει περιθώριο 2 μηνών, την ανακαλούν γιατί υπεγράφη «εκ παραδρομής» όπως αναφέρουν στο νέο έγγραφο. Αυτό είναι κατώτερο των αναγκών μας και άμεσα πρέπει να συσταθεί επιτροπή από το δήμο ώστε να παρακολουθεί από κοντά τι γίνεται. Η «Νίκη» διαφωνεί πλήρως να πληρώσει ο Δήμος, γιατί δεν υπάρχουν τα χρήματα και γιατί είναι απρόβλεπτα έξοδα. Πρέπει διαπαραταξιακά να συναντηθούν με τον Περιφερειάρχη, τον υπουργό, να πάνε να ζητήσουν τα χρήματα. Πρέπει να εμπλακεί κάποιος επιπλέον από το κράτος, κατά τον κ. Σταθόπουλο, που θα δώσει τα χρήματα. «Θέλουμε άμεσα βοήθεια», τόνισε. Πρέπει να βρούμε χρηματοδότηση. Στη δευτερολογία του ξεκαθάρισε ότι τρέμει μήπως και σταματήσει το έργο του δημαρχείου.

Η «Νέα Αρχή» είπε ο κ. Γιώργος Οικονόμου, από την έναρξη του έργου είχε επισημάνει θέματα του έργου τα οποία προέκυψαν στη συνέχεια. Η Διοίκηση Ζορμπά ζημιώνει το έργο και το Δήμο με τις καθυστερήσεις. Γιατί άργησε να κόψει τα δέντρα, γιατί δεν απομάκρυνε τα μηχανήματα και τους προκατασκευασμένους οικίσκους, κ.α. Η απόφαση της Ο.Ε. της Περιφέρειας πάσχει νομιμότητας γιατί οι εκβραχισμοί δεν είναι απρόβλεπτη περίσταση, είναι λάθος προμέτρησης. Άρα επιβαρύνει τα απρόβλεπτα βάση νομοθεσίας. Επίσης ο Δήμαρχος είχε προφορική δέσμευση, χωρίς να ενημερώσει ποτέ. Η ΣΣΕ δεν υπεγράφη γιατί έπρεπε να υπάρχει δέσμευση της πίστωσης. Ο Δήμαρχος σύμφωνα με την εντολή που πήρε από την διαπαραταξιακή συνάντηση έπρεπε την επόμενη μέρα να απαιτήσει να αλλάξει η απόφαση της Ο.Ε. της Περιφέρειας. Αντίθετα εκείνος πήγε στο υπουργείο έβγαλε μία φωτογραφία και ανακοίνωσε πως έλυσε το θέμα. Μέσα στον πανικό του έστειλε την επιστολή με την οποία αποδέχτηκε το αρ. 7 της προγραμματικής σύμβασης και έστειλε «όλο το λογαριασμό στο δήμο».

Για μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση μίλησε ο κ. Οικονόμου, που αφορά τις συνημμένες απαιτήσεις του αναδόχου που έγιναν αποδεκτές από την Περιφέρεια, που μπορούν να φτάσουν και 1 εκ. €. Επίσης κάθε χρόνος καθυστέρησης είναι 500.000€, άρα 1,5 εκ  από τη διαχείριση και την καθυστέρηση του έργου. Και ότι άλλο προκύψει λόγω της αποδοχής του αρ. 7. Θα πρέπει αυτά τα ποσά να γραφούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό. Τόνισε κι αυτός ότι θέλει την ολοκλήρωση του δημαρχείου.

«Κύριε Δήμαρχε να αφήσετε τα κομματικά σας παιχνίδια έξω από το συμβούλιο», είπε ο κ. Γιάννης Μυλωνάκης. Είναι σαφές ότι ο κ. Ζορμπάς βρίσκεται σε πανικό. Ήρθαμε στο Δ.Σ. χωρίς να ξέρουμε γιατί συζητάμε, για το παρελθόν; για τις λύσεις; και ουσιαστικά έχετε έρθει εδώ για να κάνετε σόου, είπε στρεφόμενος στο Δήμαρχο. Προσπαθείτε λαϊκίζοντας να αποτινάξετε τις ευθύνες σας ψάχνοντας αποδιοπομπαίους τράγους. Ο δήμος είχε ενημερωθεί από το Μάιο του 2021 ότι ο εργολάβος θα προβεί σε κάποιες ενέργειες κι εσείς, ως έμπειρος δήμαρχος, θα έπρεπε να έχετε αντιληφθεί ότι θα προκύψει πρόβλημα. Όσον αφορά την αναζήτηση άλλων πηγών ανεύρεσης των χρημάτων, ο κ. Μυλωνάκης ρώτησε το Δήμαρχο αν κρατάει μυστικά από το συμβούλιο. Αντί να καλέσετε τις παρατάξεις να πουν την άποψή τους, δίνετε μια συνέντευξη Τύπου , λέτε «το παίρνω επάνω μου». Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να δημιουργήσετε εντυπώσεις. Για το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε βρεθεί έχετε ευθύνη εσείς. Απευθυνόμενος στον κ. Σταθόπουλο είπε ότι με την δική του υπογραφή πληρώνουμε σήμερα το 1,4εκ. € και όταν λέτε «εγώ δεν δέχομαι να το πληρώσω» αναιρείτε αυτό που υπογράψατε. Ο δήμαρχος θα έπρεπε να έχει κινηθεί πιο έγκαιρα. Και πραγματικά λύση πως θα ολοκληρωθεί αυτό το έργο δεν έχει δοθεί.

Το πραγματικό πρόβλημα είναι τι θα γίνει αν δεν βρεθεί χρηματοδότηση. Ερχόμαστε να συζητήσουμε ένα θέμα για το οποίο δεν υπάρχει καμία στρατηγική. Η παράταξη του κ. Μυλωνάκη πρότεινε ότι ο δήμος πρέπει να θωρακιστεί νομικά και τεχνικά, διότι έχει να κάνει με μια εταιρεία κολοσσό, με πολύ ισχυρή νομική και τεχνική υπηρεσία, ενώ ο δήμος εκεί είναι αδύναμος. Επίσης πρέπει επειγόντος ο δήμος σε θέματα που αφορούν τις επιπλέον συμπληρωματικές συμβάσεις, να έχει άποψη και να αποφασίζει. Απευθυνόμενος στον κ. Ζορμπά είπε ότι κανείς δήμαρχος δεν κέρδισε επειδή δημοπράτησε ένα έργο.

Σε σκέψη αν έπρεπε να παραβρεθεί στη συνεδρίαση ήταν ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, κ. Ανδρέας Γκιζιώτης. Παρόλα αυτά ξεκινώντας την τοποθέτησή του επισήμανε ότι:  Δήμος – εργολάβοι, στάνταρ 2. Από όπου και να δοθούν τα χρήματα, είναι χρήματα του ελληνικού λαού, από το υστέρημά του. Ο αρχικός σχεδιασμός είχε υπερβολές οι οποίες θεωρούνται και λάθη (π.χ. σούπερ μπέτα, τρίτα υπόγεια). Όλοι ήξεραν για τα βράχια, είναι προφανές, και στην Περιφέρεια και στο δήμο και στην Τεχνική Υπηρεσία και οι μηχανικοί του Δήμου που όφειλαν να ενημερώσουν το δημοτικό συμβούλιο, επομένως και η Διοίκηση επί Σταθόπουλου το ήξερε. Και φέρει τη βασική πολιτική ευθύνη για την περεταίρω εξέλιξη. Την αντίστοιχη πολιτική ευθύνη έχει η Διοίκηση Ζορμπά γιατί τα ήξερε και από τον ίδιο το Γενικό Γραμματέα που γνώριζε το έργο. Προκρίθηκε λοιπόν η μαρμάρινη πλάκα του έργου από το να προφυλάξουμε το δήμο. Όσον αφορά τον κ. Οικονόμου, πρότεινε ότι, αν έχει μια φοβερή ιδέα όπως λέει, να την πει στο δημοτικό συμβούλιο «να σωθούμε». Ο καθένας προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη στον άλλον, πιάνοντας το κουβάρι από κει που τον συμφέρει.

Τόσο ο κ. Γκιζιώτης, όσο και αργότερα ο κ. Κώστας Κρητικίδης συμφώνησαν ότι δεν είναι σίγουροι ότι όλα τα μέλη του Δ.Σ. θέλουν να γίνει το δημαρχείο. Εγκαλούμε τον κ. Πατούλη γιατί δεν υπογράφει και εμείς λέμε «δεν πληρώνουμε», τόνισε ο κ. Κρητικίδης. Αν το ζήτημα οδηγηθεί στα δικαστήρια είναι σίγουρο ότι το χάσαμε το δημαρχείο. «Έχουμε αυτοκτονικό δημοτικό συμβούλιο, πραγματικά» κατά τον κ. Κρητικίδη.

Τέλος την χαρά του εξέφρασε ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς για τις δευτερολογίες των επικεφαλής που ήταν συναινετικότατες προς την κατεύθυνση να συνεχιστεί το έργο.

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ

Η πρώην Αντιδήμαρχος Ελισσάβετ Πετσατώδη αποτελεί άνθρωπο κλειδί, και το όνομά της έχει αναφέρθεί αρκετές φορές όπως ήταν αναμενόμενο. Θεωρώ ότι είναι υποχρεωμένη για πολλούς λόγους να πάρει δημόσια θέση.

Σημαντικότατο είναι ότι ενώ στο Δήμο και στην Περιφέρεια γίνονται συναντήσεις επί συναντήσεων και λαμβάνονται αποφάσεις επί αποφάσεων, από τον εργολάβο έχουμε σιγή ιχθύος και δεν έχουμε ιδέα για τις προθέσεις του!

Όσον αφορά τις προτάσεις του κ. Οικονόμου, μήπως θα έπρεπε να τις κάνει φανερές και στην Αγία Παρασκευή , πέραν της Περιφέρειας Αττικής; Και εντελώς καλοπροαίρετα αναρωτιέμαι, αφού του έδωσαν συγχαρητήρια στην Περιφέρεια για όσα πρότεινε, γιατί δεν ακολούθησαν τις προτάσεις του;

Για την ψήφο του στην Ο.Ε. που στην ουσία ήταν κατά της Αγίας Παρασκευής, τον κ. Γιαννακόπουλο τον «έβγαλε λάδι» ο κ. Κύρκος. Ναι μεν σώθηκε το έργο, αλλά την πλήρωσε η πόλη …

Το σωστό θα ήταν οι ευθύνες να μοιράζονται αντικειμενικά εκεί που πρέπει και σε αυτούς που πρέπει και όχι μονομερώς και κατά το συμφέρον. Και μην ξεχνάμε ότι το πρόβλημα έχει τις ρίζες του στη θητεία Σταθόπουλου – άσχετα αν όλοι αντιλαμβανόμαστε τους λόγους που (δεν) έγιναν όσα (δεν) έγιναν – γιατί αν τότε είχαν μπει τα πραγματικά κυβικά βράχων δεν θα ήταν υποχρεωμένη η σημερινή δημοτική Αρχή να πληρώσει. Από την άλλη όμως το ποσό πιθανά θα ήταν απαγορευτικό για να το χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια. Εξάλλου όπως διαπιστώθηκε ήταν εις γνώση όλων όσων το ψήφισαν στο Δ.Σ., ομοίως και η ευθύνη που ανέλαβαν.

Κατ’ εμέ οι ευθύνες πάνε ακόμη πιο παλιά στη θητεία Γιαννακόπουλου που ενέκρινε διαγωνισμό για ένα δημαρχείο – ανάκτορο και ακαλαίσθητο, γεμάτο τσιμέντο που ο καθείς καταλάβαινε ότι θα απαιτούσε γερά κονδύλια η κατασκευή του. Μπορεί να ήταν παχιές οι αγελάδες εκείνη την εποχή, αλλά αυτό το έργο τις χρειάζονταν τετράπαχες!!!

Ερώτημα του κ. Ζορμπά ήταν, πως άραγε συνέβη μία εταιρεία που πληρώθηκε συνολικά 1.250.000€ να ξέχασε να συμπεριλάβει μέσα στα Τεύχη Δημοπράτησης, που προσκόμισε στο Δήμο, την εκσκαφή των βράχων;

Φυσικά δεν αποκλείεται ότι θα υπάρξουν και άλλα έκτακτα προβλήματα που θα πρέπει να καλύψει οικονομικά ο Δήμος. Μην ξεχνάμε δε ότι κάθε μέρα που είναι σταματημένο το έργο … κοστίζει! Αλήθεια οι σταλίες ποιον θα επιβαρύνουν;

Σχετικά με το «εκ παραδρομής» που αναφέρεται ως αιτιολογία ακύρωσης της αποδοχής της λύσης της σύμβασης, όπως αιτιολόγησε ο κ. Κύρκος, η Διευθύνουσα Υπηρεσία της Περιφέρειας απάντησε ενώ μπορούσε να εξαντλήσει το δίμηνο και ενώ γνώριζε ότι γίνονται διαδικασίες λύσης του προβλήματος.

Θα διαφωνήσω με τον κ. Γκόνη στο ότι δεν πρέπει να δείχνουμε τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι, ως θεσμικοί, υπηρεσιακοί ή πολιτικοί παράγοντες, αναλαμβάνουν μια ευθύνη σε μια θέση και βάζουν την υπογραφή τους. Τοποθετούνται ανάλογα ώστε να προσφέρουν τις γνώσεις τους με γνώμονα το καλό των κατοίκων της πόλης και όχι για να αποφασίζουν κατά το δοκούν και ελαφρά τη καρδία. Δεν γίνεται να κατηγορούμε την υπάλληλο της Περιφέρειας που έσπευσε να κάνει τη δουλειά της βάση νόμου και να αφήνουμε τους υπογράφοντες στο δήμο στην απέξω. Ούτε μπορούμε να σβήνουμε τις αμαρτίες των μελών του δημοτικού συμβουλίου, που συμφώνησε να προχωρήσει μια ελλιπής διαδικασία, μόνο και μόνο για να μην χαθεί η ευκαιρία της χρηματοδότησης.

Κινδυνεύουμε με ζήτημα έλλειψης αξιοπιστίας του δήμου με την τακτική που ακολουθείτε συνολικά. Αντί να παρουσιαστεί ένα δημοτικό συμβούλιο ομόφωνο με συναίνεση στο θέμα, ο ένας κατηγορεί τον άλλο, ο ένας πληρώνει, ο άλλος όχι και όλα αυτά μαθαίνονται στην Περιφέρεια … Θα έχουν άδικο εκεί να σκεφτούν «που μπλέξαμε;» Και βέβαια όχι. Κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα διαφωνούσε. Παρακολουθώντας τη συνεδρίαση έχω την εντύπωση ότι το έργο ανέγερσης του δημαρχείου κάποιοι το θυσιάζουν στο βωμό των επερχόμενων δημοτικών εκλογών. Δεν έχουν καταλάβει όμως ότι αμαυρώνουν την εικόνα της πόλης προς τα έξω και τη δική τους απέναντι στους πολίτες και κατοίκους. Αν και στη συνέχεια, προφανώς φοβούμενοι τον αντίκτυπο, έσπευσαν όλοι να τονίσουν, μάλιστα, ότι θέλουν την ολοκλήρωση του δημαρχείου.

Στόχος πλέον η 2α Φεβρουαρίου 2023 . Μέχρι τότε πρέπει να σπεύσουν για να γίνει η εγγραφή των πιστώσεων και η υπογραφή της 1ης ΣΣΕ για να προχωρήσει το έργο. Θα προλάβει άραγε ο κ. Πατούλης;

(σ.σ. Όσα αναφέρονται ότι ειπώθηκαν υπάρχουν καταγεγραμμένα στο βίντεο της συνεδρίασης που κατέγραψε το aparaskevi-images.gr και έχει στην κατοχή του).

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.