Γκιζιώτης προς Σταθόπουλο: με συναυλίες δεν σώζουμε το βουνό!

Επικριτικός προς την προσπάθεια του νεοεκλεγέντα δημάρχου κ. Σταθόπουλου να δημιουργήσει εθελοντές για την πυροπροστασία του Υμηττού, ήταν προ ολίγου ο κ. Γκιζιώτης, εξηγώντας τους λόγους.

Gkiziotis Adreas copy

Κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ, ο κ. Γκιζιώτης τόνισε ότι είναι παρακινδυνευμένο να στέλνονται στο βουνό άτομα με ελλειπή εκπαίδευση να αντιμετωπίσουν τυχόν πυρκαγιές. Ρώτησε, πόσο έτοιμοι και ενήμεροι είναι οι εθελοντές που κλήθηκαν από τον κ. Σταθόπουλο να υπερασπίσουν τον Υμηττό. Επισήμανε ακόμη ότι με συναυλίες δεν σώζεται το βουνό και ότι θα έπρεπε να απευθυνθούν στο ΣΠΑΥ και στην μεθαυριανή τακτική συνεδρίαση του περιμένει προτάσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Παπασπύρος αναρωτήθηκε πόσο εκπαιδευμένοι είναι να σβήνουν φωτιές, γιατί κλήθηκαν από τον κ. Σταθόπουλο στη φωτιά που είχε ανάψει στην Καισαριανή. Είναι παρακινδυνευμένο, κάτι τέτοιο, για τη ζωή των εθελοντών και επίσης θα εμποδίζουν τους επαγγελματίες πυροσβέστες.

Σε απάντηση αυτών ο κ. Σταθόπουλος δήλωσε ότι, ως παράταξη, δεν έχει σκοπό να φτιάξει εθελοντισμό και σταματάει εδώ, θέλησε μόνο να “πυροδοτήσει μία υπάρχουσα πρόθεση”. Όσον αφορά την φωτιά στην Καισαριανή έστειλε στο βουνό κάποια άτομα με στοιχειώδη εκπαίδευση ώστε να παρακολουθήσουν και να καθησυχάσουν τον κόσμο. Επίσης διευκρίνισε, ότι η συναυλία που διοργανώνει η παράταξη δεν έχει σχέση με τον εθελοντισμό.

Σημείωση: Απορία μας προκάλεσε η κίνηση του κ. Σταθόπουλου όσον αφορά την πυροπροστασία του Υμηττού. Με την “πυροδότηση” της πρόθεσης τι ακριβώς πέτυχε; Έχει ενδείξεις ή άλλα στοιχεία ότι η προσπάθεια αυτή θα αποδόσει;

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter