Οι «όμορφοι πίνακες» της πάνω πλατείας!!!

20140914_151513 copy

Γράφει η Λένα Μαρκή

Το να πούμε ότι η πλατεία του Αη Γιάννη στην Αγία Παρασκευή έχει εγκαταλειφτεί στη μοίρα της, θα ήταν ευγενικό και δεν θα περιέγραφε ούτε στο ελάχιστο την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα (14/9/2014).

Εικόνες τριτοκοσμικές, εικόνες χωματερής, εικόνες που δεν αντέχονται να τις βλέπει κανείς ούτε «ζωγραφιστές». Πλήρης εγκατάλειψη και βρωμιά στο ζενίθ!

Ας περπατήσουμε στη γκαλερί του Αη Γιάννη για να καταλάβετε:

ΠΙΝΑΚΑΣ 1ος:

20140914_150938 copy

«Το χτιστό Φρεάτιο» του Vincent van Gogh, τοπίο επί της Αγίου Ιωάννου (μπροστά στο Stars), δεν υπάρχει έστω μία οπή για μια σταγόνα νερό. Φαντάζεστε φυσικά με μια δυνατή βροχή τι θα συμβεί. Αλλά ξεχάστηκα, είναι πίνακας, δεν πρόκειται για κάτι πραγματικό & λειτουργικό. Μια εικονική πραγματικότητα.

ΠΙΝΑΚΑΣ 2ος :

20140914_151709πικασο copy

Περάσαμε απέναντι στην πλατεία και θαυμάζουμε το έργο του Picasso«Χρώματα στο άγαλμα». Το άσπρο μάρμαρο αποτέλεσε τον ιδανικό καμβά για να γράψουν κάποιοι τα μηνύματά τους πάνω του.

ΠΙΝΑΚΑΣ 3ος :

20140914_151622 copy

«Η μουτζουρωμένη τσουλήθρα» του Wassily Kandinsky στέκει αγέρωχη και μας θωρεί. Κάποιοι θεώρησαν ότι τα χρώματα στη παιδική τσουλήθρα δεν ήταν αρκετά. Έγραψαν λοιπόν πάνω της, σε κάθε γωνιά.

ΠΙΝΑΚΑΣ 4ος :

20140914_151551 copy

Σε κάποιον τελείωσε το χαρτί και σκέφτηκε να γράψει στα σκαλιά, τι πιο λογικό; Ποιος να ήταν άραγε; Ο William Shakespeare ή ο Ernest Hemingway; Όποιος κι αν ήταν άφησε πίσω του μια «ζωγραφιά»!

ΠΙΝΑΚΑΣ 5ος :

20140914_151612 copy

Ο ElGreco θα μπορούσε να έχει φτιάξει τον επόμενο πίνακα. «Η ξηλωμένη πόρτα του καφάο» είναι έργο μοναδικής βαρβαρότητας και καταστροφής. Δημιουργεί επίσης την απορία ο λόγος για τον οποίο ξηλώθηκε …

ΠΙΝΑΚΑΣ 6ος :

20140914_151526 copy

Και το καλύτερο για το τέλος. Έργο του μεγάλου OscarMonet«Οι βρώμικες λίμνες». Απεικονίζει τα τρία τμήματα του σιντριβανιού της πάνω πλατείας σε ρυπαρή κατάσταση, γεμάτα με σκουπίδια και απορρίμματα (υποθέτουμε ζώων), με νερά που εγκυμονούν μετάδοση μολυσματικών ασθενειών σε όποιον πλησιάσει και τόπο μαζικής καλλιέργειας μικροβίων …

Ας μας συγχωρήσουν οι μεγάλοι δημιουργοί που τους εμπλέξαμε σε αυτή την αθλιότητα.

Βλέποντας σήμερα μια εικόνα της πλατείας αποτροπιαστική, με βρωμιές που αμφιβάλλω αν έχουν ξαναυπάρξει τόσες πολλές και μαζεμένες, δεν το αντέξαμε.

Καθαριότητα μηδέν. Ο Δήμος άφαντος, ασχολείται μάλλον αποκλειστικά με τη διανομή καρεκλών. Που είναι τα συνεργία καθαριότητας; Που είναι η αστυνόμευση που επανειλημμένως έχει ζητηθεί; Προχτές πραγματοποιήθηκε συναυλία στην πλατεία, δόθηκε κάποια άδεια από το Δήμο; Χρίστηκε κάποιος υπεύθυνος για τον έλεγχο των ατόμων που συγκεντρώθηκαν εκεί; Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο τελικά; Και με ποιο κόστος;

Δεν αναφέρομαι μόνο στα έξοδα για τον καθαρισμό της, αλλά και στην ανάπτυξη μικροβίων στα ελώδη νερά του σιντριβανιού και στη  διασπορά τους στην ατμόσφαιρα.

Και ω! της συμπτώσεως, στην πάνω μεριά της πλατείας κατοικεί ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Περιβάλλοντος  της νέας Διοίκησης.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.