Πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ και η παραχώρηση των αθλητικών χώρων(video)

ΔΣ ΠΑΟΔΑΠ 2014

Πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ χθες (23/9/14) με πρόεδρο τον κ. Σωτήρη Παπαμιχαήλ. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης παρέστη και ο Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος καθώς και πρόεδροι και εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων*.

sotiris.PapamichailΗ συνεδρίαση ξεκίνησε με χαιρετισμό του προέδρου και την ενημέρωση ότι οι συνεδριάσεις θα είναι ανοικτές στο κοινό, όσο αυτό είναι εφικτό. Ο κ. Παπαμιχαήλ έδειξε να έχει καλές προθέσεις για αρμονική συνύπαρξη όλων των μελών για τη σωστή λειτουργία του Οργανισμού. Από την αρχή υπήρξαν κάποιες ήπιες διαμαρτυρίες (κ. Θανόπουλος) για τον τρόπο που πήγαν (ή όχι) οι εισηγήσεις στα μέλη του ΔΣ, αλλά όλοι συμφώνησαν στο ότι συνέβη λόγω που ήταν η πρώτη φορά για το προεδρείο και από την επόμενη το θέμα θα τακτοποιηθεί όπως αρμόζει. Μετά την ανάγνωση των τακτικών και των αναπληρωματικών μελών ο πρόεδρος κ. Παπαμιχαήλ ενημέρωσε για την παροχή εξουσιοδοτήσεων και την κατανομή  αρμοδιοτήτων, τουλάχιστον σε όσους είχαν προσφερθεί μέχρι στιγμής και αναμένεται να τακτοποιηθούν και οι υπόλοιπες.

Συγκεκριμένα τα Εργαστήρια Τέχνης αναλαμβάνουν η κ. Φλατσούση και ο κ. Παναγάκος, τα θεατρικά θέματα ο κ. Βοστατζόγλου, ο κ. Σταύρου αναλαμβάνει τα οικονομικά και τα προγράμματα ΕΣΠΑ, την λειτουργία της ιστοσελίδας του Νομικού Προσώπου ο κ. Παναγάκος, το Λαϊκό Πανεπιστήμιο αναλαμβάνει ο ίδιος ο πρόεδρος κ. Παπαμιχαήλ, το Δημοτικό Ωδείο η κ. Ψύλλα και ο κ. Καραγιαννάκης τον αθλητισμό και τη λειτουργικότητα των χώρων.

Ως εκπρόσωπος στην Επιτροπή Παραλαβής Εργασιών-Μεταφορών ΠΑΟΔΑΠ ορίζεται ο κ. Καραγιαννάκης με αναπληρωτή τον κ. Παπασπύρο, έως τις 31/12/2014.

Στη συνέχεια το ΔΣ προχώρησε στο 3ο θέμα που απασχόλησε ποικιλοτρόπως την πόλη το τελευταίο διάστημα, αυτό της παραχώρησης χρήσης των αθλητικών χώρων στα αθλητικά σωματεία.

Εδώ υπήρξαν διαδικαστικά θέματα από την άποψη ότι εφόσον υπήρχε η απόφαση του Δημάρχου (456/12-9-14) δεν μπορεί το ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ να την επικυρώσει  ή να την εγκρίνει από τη στιγμή που, σύμφωνα και με τον κ. Παπασπύρου, ο Δήμαρχος είναι η προϊσταμένη αρχή. Ο κ. Παπασπύρου ρώτησε αν είναι δόκιμο τα μέλη του ΔΣ να εγκρίνουν την απόφαση του Δημάρχου.

Η απάντηση ήρθε από τον πρόεδρο ο οποίος εξήγησε ότι καλούνται απλώς να επιβεβαιώσουν ως σώμα αυτή την απόφαση με μία μικρή πρόσθετη λεπτομέρεια και ότι αυτό προβλέπεται από τον Κανόνα Λειτουργίας των Δήμων.

ValasiadisΤο λόγω πήρε ο αντιπρόεδρος κ. Βαλασιάδης ο οποίος είπε τα εξής:

Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός είναι δύο πεδία που δεν αντέχουν στείρα πολιτική αντιπαράθεση. Πρέπει να τα υπηρετούμε με αγάπη. Ευχήθηκε με υποχωρήσεις και από τις δύο μεριές να φεύγουν από τις συνεδριάσεις με εισηγήσεις που θα έχουν ομόφωνη απόφαση. Η αθλητική χρονιά είπε ξεκινά από το Σεπτέμβρη και θα έπρεπε να έχουν γίνει τα προγράμματα από πολύ πριν. Επειδή δεν συνέβη αυτό, με απόφαση του Δημάρχου διατηρούνται τα προγράμματα στα περσινά επίπεδα με ελάχιστες αποκλίσεις. Τα προηγούμενα χρόνια, είπε, οι παραχώρηση των αθλητικών χώρων δεν γινόταν με κριτήρια αλλά μεγάλο ρόλο έπαιζαν οι σχέσεις μεταξύ των διοικούντων του ΠΑΟΔΑΠ και των σωματείων. Τώρα όμως πρέπει να μπουν κριτήρια και θα χρειαστεί τα σωματεία να προσκομίσουν στοιχεία για να τους δίνονται χώροι και επιχορηγήσεις και σε αυτό θα είναι πολύ αυστηροί.

Τα στοιχεία αυτά αφορούν:

  1. Έγγραφο αναγνώρισης από τη ΓΓΑ, καταστατικό & σύνθεση του Δ.Σ.
  2. Να ανακοινώσουν τι τμήματα λειτουργούν
  3. Βεβαίωση της οικείας Ομοσπονδίας ότι μπορούν να λειτουργούν τα τμήματα
  4. Βεβαίωση της Ένωσης (αν ανήκουν σε κάποια)
  5. Βεβαίωση συμμετοχής σε αγώνες από τον οργανωτή των αγώνων
  6. Κατάσταση με τους ενεργούς αθλητές ανά άθλημα
  7. Υπεύθυνη δήλωση ότι διαθέτουν αγωνιστικά τμήματα
  8. Ισολογισμό του τελευταίου έτους
  9. Απολογισμό των επιχορηγήσεων του τελευταίου έτους
  10. Ιστορικό του σωματείου (ίδρυση, επιτυχίες κλπ).

Από αυτά θα βγαίνουν συμπεράσματα για τις επιχορηγήσεις και τη διάθεση των χώρων. Αφού λάβουν τα στοιχεία σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επανεξεταστεί το θέμα της διάθεσης των χώρων.

Η κ. Καψοκεφάλου αφού συνεχάρη τον κ. Βαλασιάδη για την τοποθέτησή του, ρώτησε αν η επανεξέταση αυτή στο μέσο της χρονιάς ανατρέψει το σημερινό πρόγραμμα και δημιουργήσει αναστάτωση στα σωματεία. Επίσης ρώτησε αν έχει εισπραχθεί το ποσό των 200€ που ήταν υποχρεωμένα πέρυσι να καταβάλλουν τα σωματεία για τη χρήση των χώρων.

Ο κ. Μυλωνάκης δέχτηκε ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε αυστηρός έλεγχος στα σωματεία, αλλά τόνισε ότι οι αποφάσεις δεν λαμβάνονταν ανάλογα με τις σχέσεις όπως προείπε ο αντιπρόεδρος. Ζήτησε επίσης να δοθεί αρκετός χρόνος στα σωματεία για την προσκόμιση των στοιχείων και να πραγματοποιηθεί διάλογος με αυτά. Για να δεχθεί την απάντηση από τον κ. Καραγιαννάκη ότι τα στοιχεία υπάρχουν ήδη και μπορούν ακόμα και αύριο να τα προσκομίσουν τα σωματεία, οπότε δεν χρειάζεται χρονικό περιθώριο. Και τον κ. Παπαμιχαήλ να ενημερώνει ότι η ΚΑΠ έχει ήδη αποστείλει όλα τα έγγραφα.

Στο σημείο αυτό πήρε το λόγο ο Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος και δήλωσε ότι στόχος είναι να φτιαχτούν καινούργιοι χώροι, να αναπλασθεί το «Στ. Κώτσης» και να πάει η πόλη μπροστά. Να τελειώσει η μιζέρια των αθλητικών χώρων. Είναι απαραίτητη η καταγραφή των σωματείων για τη διάθεση των χώρων και τις επιχορηγήσεις. Ζήτησε από τα μέλη του ΔΣ να δείξουν σοβαρότητα, υπευθυνότητα, πνεύμα συναίνεσης και να γίνεται ουσιαστικός διάλογος. Έγινε ήδη προσπάθεια για τη χρήση και άλλων χώρων (εκτός αυτών του ΠΑΟΔΑΠ), επίσης έγινε προσπάθεια συνάντησης με τουλάχιστον δύο σωματεία αλλά δεν ήταν εφικτό.

Ο κ. Μουστόγιαννης στην τοποθέτησή του είπε ότι αναμένει το σχεδιασμό της νέας διοίκησης και πρότεινε εφόσον υπάρχουν νέα μέλη στο ΔΣ που συμμετέχουν για πρώτη φορά, οι εισηγήσεις των θεμάτων να έρχονται σωστά.

Ο δε κ. Σπηλιακόπουλος, εκπροσωπώντας το Φυσάει Κόντρα, δήλωσε ότι θα αναδεικνύει την πολιτική σημασία των ζητημάτων και ότι αφού η απόφαση του Δημάρχου έχει την υπογραφή του και έχει ανέβει ήδη στο Διαύγεια δεν χρειάζεται επικύρωση.

Και ο κ. Λέκκας ρώτησε γιατί τα σωματεία πρέπει να μην έχουν εκπρόσωπό τους στο ΔΣ να μιλάει για αθλητικά θέματα και εξέφρασε τη χαρά του που αντιπρόεδρος τέθηκε ένας άνθρωπος του αθλητισμού.

Το θέμα τελικά τέθηκε σε ψηφοφορία και εγκρίθηκε με 9 ΝΑΙ, 2 ΟΧΙ και 4 ΛΕΥΚΑ.

Η συνεδρίαση προχώρησε στο 4ο θέμα που αφορούσε τα αιτήματα παραχώρησης των αθλητικών χώρων. Εκεί αναφέρθηκαν συγκεκριμένα αιτήματα ιδιωτικώνσχολείων και ομάδων για διάθεση αθλητικών χώρων επ’ αμοιβή.

Εκεί ο κ. Καράμπελας (πρόεδρος ΓΣΑΠ) ζήτησε να ληφθεί υπόψην ότι όταν κάποια σωματεία ζήτησαν έστω και μισή ώρα να κάνουν χρήση χώρου σε ιδιωτικά σχολεία της πόλης (με το αζημίωτο φυσικά) εκείνα ευγενικά αρνήθηκαν. Αποφασίστηκε τελικά να δοθούν χώροι εφόσον δεν διαταράσσουν το πρόγραμμα των σωματείων της Αγίας Παρασκευής. Το αίτημα της ΚΑΠ για χρήση του γηπέδου κοντά στο τέρμα του Β5 στην πλατεία αναβλήθηκε για το επόμενο ΔΣ.

Στο 5ο θέμα για τη συνδρομή στα προγράμματα του ΠΑΟΔΑΠ ο κ. Παπαμιχαήλ πρότεινε μείωση 10%.

 

*Παρόντες ήταν ο πρόεδρος της ΚΑΠ κ. Οικονόμου, ο πρόεδρος του ΓΣΑΠ κ. Καράμπελας, ο πρόεδρος του ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ κ. Αντωνίου, ο Αντιπρ/ος της ΑΕΑΠ κ. Δημακόπουλος & η Γεν. Γραμματέας κ. Αντωνοπούλου, ο Γεν. Γραμματέας του ΑΟ Αγ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ κ. Κοσκινάς  και εκπρόσωπος της ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ.

Σημείωση:

Με ηρεμία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση αν και περιείχε φλέγοντα θέματα. Τώρα αν η διαδικασία σε κάποια σημεία ήταν λίγο ανορθόδοξη … δεν έγινε και τίποτα τρομερό, νέοι είναι θα μάθουν, θα εγκλιματιστούν, θα τους βοηθήσουν και οι παλιοί. Η ουσία είναι αυτή που μετράει και το να βγαίνουν ορθά, δίκαια και λειτουργικά αποτελέσματα.


Συνεδρίαση ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ 23/9/14 (by APimages) από panaitolicos
—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.