Μέσα σε κλίμα συγκίνησης έγινε η Γενική Συνέλευση και οι βραβεύσεις του ΣΕΑΝ

Έφεδροι Αξιωματικοί 2015- ΣΕΑΝ 1 copy

Μια σημαντική εκδήλωση πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Αν. Αττικής στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Παρασκευής την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015.
Η εκδήλωση αποτελούνταν από τρία μέρη: την ομιλία του προέδρου κ. Θοδωρή Μπριάνη για τον απολογισμό των πεπραγμένων της τριετίας, την απονομή πλακετών βραβεύοντας δύο τέως προέδρους του Συνδέσμου και την κοπή της βασιλόπιτας.

Έφεδροι Αξιωματικοί 2015- ΣΕΑΝ 2 copy
Α. ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ
Ο κ. Θοδωρής Μπριάνης ξεκίνησε δηλώνοντας τη σημασία της επιλογής της αίθουσας του Δ.Σ. για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης. Είναι ιδιαίτερα σημαντική, δήλωσε, πρώτον για την προκήρυξη των εκλογών και δεύτερον γιατί θα τιμηθούν δύο πρώην πρόεδροι, δύο εξέχουσες προσωπικότητες του σωματείου αλλά και της κοινωνίας.
Αφού ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά, παρουσίασε το ρόλο της Γενικής Συνέλευσης που έχει σκοπό την αμεσότητα και την επικοινωνία των μελών της Ένωσης.
Στον απολογισμό, μίλησε για τη συμμετοχή του ΣΕΑΝ σε εκδηλώσεις και γιορτές στις περιοχές που δραστηριοποιείται (σε όλη την Ανατολική Αττική με έδρα την Αγία Παρασκευή) μέσω αντιπροσώπων. Κάλεσε να υπάρξουν αντιπρόσωποι και στις υπόλοιπες περιοχές ώστε να υπάρξει δραστηριότητα.
Σκοπός στην 3ετία ήταν να γίνει ευρύτερα γνωστή η ύπαρξη του ΣΕΑΝ και η προσέλευση νέων μελών, που επιτεύχθηκαν με τη δημιουργία ενός ικανού site που ενημερώνει και είναι συνδεδεμένο με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αλλά και αντίστοιχους συνδέσμους, όπου δημοσιεύονται άρθρα, απόψεις και δίνει βήμα σε όλους. Επίσης ο Σύνδεσμος δραστηριοποιήθηκε και στα κοινωνικά δίκτυα.
Βελτιώθηκαν τα οικονομικά με σωστή διαχείριση, αυξάνοντας τις εγγραφές και τις συνδρομές των μελών, με ενημέρωση μέσω mail και κερδίζοντας έτσι τα έξοδα της αλληλογραφίας και αποφεύγοντας το ενοίκιο, αφού ο ΣΕΑΝ φιλοξενείται στα γραφεία του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Άγιος Ιωάννης». Ευχαρίστησε θερμά τον κ. Βαβουγυιό για τη φιλοξενία αυτή, αλλά και για την προσφορά του ως πρόεδρος των Συνταξιούχων Δημοσίου της Ελλάδας, προς στους Εφέδρους Αξ/κους ενός ολοκαίνουργιου υπολογιστή που υπήρξε μεγάλη βοήθεια.
Ως ΝΠΔΔ ο ΣΕΑΝ (Νόμος ίδρυσης 1301/82) ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του προς το κράτος, υπήρξε συνεπής υποβάλλοντας τους απολογισμούς του οι οποίοι κρίθηκαν απολύτως ορθοί και στους συνεχείς ελέγχους που δέχεται από το ΥΠΕΘΑ.
Αναφέρθηκε στην προσφορά του Συνδέσμου προς τα μέλη του όπως δωρεάν εγγραφή ανέργων μελών και συμπαράσταση στα προβλήματά τους, στη συνεργασία με άλλους συλλόγους, Δήμους, ομάδες, επίσκεψη σε μονάδες εκπαίδευσης, διοργάνωση εκδρομών, εκπροσώπηση σε Διεθνή συνέδρια, πρόταση προς το Δήμο Αμαρουσίου – που έγινε δεκτή – για τη δημιουργία Μνημείου πεσόντων Αμαρουσιωτών Ηρώων κατά την πολιορκία της Ακρόπολης 1821-27 που υπήρξε μια ιδέα του πρ. προέδρου Μ. Μπασδέκη.
Δημιουργία στην Αγία Παρασκευή του μνημείου της Σοφίας Βέμπο και του «Δρόμου Ζωής» που θα πραγματοποιηθεί για 3η συνεχόμενη χρονιά στις 10/5/2015 και αποτελεί θεσμό που θα παράγει το αθλητικό ιδεώδες, την ευγενή άμιλλα και θα αναδεικνύει ένα μεγάλο πνεύμονα ζωής, τον Υμηττό.
Μίλησε για τη βράβευση του Συνδέσμου από το Διεθνές Ίδρυμα «Φίλιππος Β΄ βασιλεύς της Μακεδονίας» και τόνισε το βασικότερο πρόβλημα των Εφέδρων Αξιωματικών στην Ελλάδα.
Ενώ υπάρχει νόμος για την ίδρυσή τους με σκοπό την ενημέρωση επί των τεχνολογικών και άλλων εξελίξεων (οπλικά συστήματα κλπ), την επαφή με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τη βελτίωση της εφεδρικότητας για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών (π.χ. επιστράτευση), δεν υπάρχει καμία μέριμνα από το κράτος σε σχέση με άλλες χώρες όπως η Ελβετία, το Ισραήλ, η Φινλανδία κλπ, που διατηρούν ενεργό το Εφεδρικό Κίνημα διαθέτοντας έτσι έναν αξιόμαχο στρατό. Θα πρέπει λοιπόν το κράτος είτε να εφαρμόζει τους νόμους που ψηφίζει, είτε να τους καταργήσει. Στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο οι Σύνδεσμοι που διατηρούν επαφή μεταξύ των Εφέδρων και παρουσιάζουν μια δραστηριότητα.
Τέλος κάλεσε τα μέλη να προσέρθουν στις εκλογές στις 22 Μαρτίου 2015, και ώρες 10:00 με 18:00 στο γραφείο του Συνδέσμου Αγ. Ιωάννου 73.

Β. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Αφού παρουσιάστηκε το βιογραφικό τους, δύο πρώην πρόεδροι τιμήθηκαν για την προσφορά τους στο Εφεδρικό Κίνημα, ο Μιχαήλ Γατόπουλος ο οποίος λόγω της μεγάλης ηλικίας του (90ετών) και αδυναμίας προσέλευσης, τιμήθηκε μέσω του εγγονού του κ. Νίκου Συκιώτη που παρέλαβε την πλακέτα από τον κ. Παναγιώτη Βαβουγυιό.

Έφεδροι Αξιωματικοί 2015- ΣΕΑΝ 3 copy
Και ο κ. Νίκος Καψωμενάκης που βραβεύθηκε από το Δήμαρχο κ. Σταθόπουλο. Ο κ. Καψωμενάκης μιλώντας φανερά συγκινημένος τόνισε, ότι η βράβευση έχει μεγαλύτερη αξία, γιατί τιμάται μαζί με τον Μιχάλη Γατόπουλο που ελάμπρυνε την ιστορία με την προσφορά του.

Έφεδροι Αξιωματικοί 2015- ΣΕΑΝ 4 copy


Γ. ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ
Το πρώτο κομμάτι της βασιλόπιτας κόπηκε από το Δήμαρχο κ. Σταθόπουλο, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και στη συνέχεια ανέλαβε ο πρόεδρος κ. Μπριάνης που πρόσφερε στα μέλη του ΔΣ αρχικά και στη συνέχεια στους υπόλοιπους παρεβρισκόμενους.

Έφεδροι Αξιωματικοί 2015- ΣΕΑΝ 5 copy
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Σωτήρης Ησαΐας (χαιρέτισε εκ μέρους του κ. Ζορμπά ο οποίος δεν παραβρέθηκε λόγω ασθένειας) και Νάσος Παπασταθάκης, οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι κκ. Γ. Παναγόπουλος, Μ. Κωνσταντακόπουλος, Σ. Παπασπύρος, Ν. Φωτόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανεγέρσεως του Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Γιάννης Αρβανιτάκης (χαιρέτισε εκ μέρους του κ. Γιαννακόπουλου), ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγ. Ιωάννης κ. Παναγιώτης Βαβουγυιός, ο κ. Λουκάς Ρίζος μέλος ΔΣ του ΔΟΜΕΠΑ Χολαργού και ο πρ. υποψήφιος με την παράταξη Ζορμπά κ. Νίκος Συκιώτης. Αρκετοί από τους ανωτέρω διατελούν μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών.

Έφεδροι Αξιωματικοί 2015- ΣΕΑΝ 7 copy

Έφεδροι Αξιωματικοί 2015- ΣΕΑΝ 6 copy

Βιογραφικό σημείωμα Νικολάου Καψωμενάκη

Ο Έφεδρος Ανθυπολοχαγός Νίκος Καψωμενάκης, επίτιμος δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, κατάγεται από τα Χανιά. Γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου και κατοικεί στην Αθήνα από το 1941.
Εισήχθηκε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στη διάρκεια του αγώνα των Κυπρίων για Ένωση με την Ελλάδα, ως μέλος του Συλλόγου των φοιτητών της Νομικής σχολής «Η Θέμις» κυκλοφορούσε εμπρηστικές προκηρύξεις καταγγέλλοντας τους απαγχονισμούς των Ηρώων της ΕΟΚΑ και τα άλλα εγκλήματα των Άγγλων και συμμετείχε στην οργάνωση συλλαλητηρίων, όπου σε ένα από αυτά τραυματίστηκε.
Παράλληλα, ως μέλος της «Χριστιανικής Φοιτητικής Ένωσης», συνεργάστηκε για το Κυπριακό με Μητροπολίτες, Καθηγητές Πανεπιστημίων, Σωματεία και δημοσιο-γράφους. Δούλευε από το πρωί μέχρι το βράδυ, σε συνεργασία με τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου κ. Γεώργιο Κοντόπουλο (μετέπειτα Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών) για την αποστολή χιλιάδων διαφωτιστικών εντύπων της «Πανελλήνιας Επιτροπής Αυτοδιάθεσης Κύπρου» (ΠΕΑΚ), σε μέλη ξένων Κοινοβουλίων, σε ξένα Πανεπιστή-μια και Εκκλησίες, Σωματεία και προσωπικότητες σχετικά με το δικαίωμα Αυτοδιά-θεσης της Κύπρου και τα εγκλήματα των Άγγλων.
Όταν, μετά τις Συμφωνίες Ζυρίχης – Λονδίνου, που αναγνώρισαν την ανεξαρτησία της Κύπρου με πολλές παγίδες, έγιναν τουρκικοί βομβαρδισμοί στην Μεγαλόνησο, ο Νίκος Καψωμενάκης πρωτοστάτησε σε οργάνωση μεγάλης αιμοδοσίας από την Χρι-στιανική Φοιτητική Ένωση για τους Κυπρίους τραυματίες και μετέφερε στην Κύπρο 360 κιλά αίματος.
Στην Κύπρο, μετά από προσκύνημα στα «Φυλακισμένα Μνήματα» δηλαδή στους τάφους των Ηρώων της ΕΟΚΑ μέσα στις φυλακές της Λευκωσίας, έκανε 80 ομιλίες στην Κυπριακή τηλεόραση, σε σχολεία, στρατόπεδα, συλλόγους Εφέδρων Αξιωματι-κών και σωματεία και παρακολούθησε από τη εξέδρα των επισήμων την Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, μέσα σε βεβαιότητα για επίτευξη της Ένωσης.
Όταν επανήλθε στην Αθήνα, υπέβαλε έκθεση στον τότε μόνιμο Υφυπουργό Εξωτε-ρικών Παππά με διαπιστώσεις και απόψεις για το Εθνικό θέμα.
Έγινε μέλος της ΠΕΑΚ, με πρόεδρο τον εθναρχικό σύμβουλο Σάββα Λοϊζίδη και μέλη τούς Στρατηγούς Μπότσαρη και Δασκαρόλη, τον Ακαδημαϊκό Καθηγητή της Νομικής Ιωάννη Σόντη και άλλους Πανεπιστημιακούς Καθηγητές και συνέχισε να συμμετέχει στις προσπάθειες για την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Έκανε τότε διαλέξεις για το Κυπριακό και άλλα θέματα στην Αρχαιολογική Εταιρεία Αθηνών, στην Εταιρεία Μακεδονικών σπουδών της Θεσσαλονίκης, στην Ζωσιμαία Ακαδημία και σε διάφορα Συνέδρια εθνικών, θρησκευτικών και κοινωνικών οργανώσεων.
Κατά την Τουρκική εισβολή του «Αττίλα» κατά της Κύπρου, παρουσιάστηκε ως εθελοντής για να πολεμήσει.
Μετά την Μεταπολίτευση, εργάστηκε ως δικηγόρος στην Εθνική Κτηματική Τρά¬πεζα και εξέδωσε την εφημερίδα «Ελληνισμός» με διαπιστώσεις, σχόλια και προβλέ¬ψεις που επαληθεύτηκαν…
Η εφημερίδα εκείνη προκάλεσε τα συγχαρητήρια διακεκριμένων προσώπων, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων μεταξύ των οποίων ήταν καθηγητές Πρωτοψάλτης, Σακελλαρίου, Κορρές, οι πολιτικοί Ν. Αναγνωστό-πουλος, Χ. Καρατζάς, ο υπαρχηγός του Άρη Βελουχιώτη Καπετάν-Νικηφόρος κ.α.
Η έκδοση της εφημερίδας σταμάτησε όταν ο Νίκος Καψωμενάκης παντρεύτηκε την αείμνηστη σύζυγό του Άννα Ρεπαπή, οικονομολόγο, με την οποία απέκτησαν 4 παι¬διά : τον Πέτρο, πατέρα 3 παιδιών, Φιλόλογο με master στην Ειδική αγωγή, Θεολόγο και Υποπλοίαρχο του πολεμικού Ναυτικού, τον Γιάννη, διδάκτορα Κλιματολογίας, την Αγγελική, Δασκάλα και Καθηγήτρια πιάνου και τον Αλέξανδρο, σπουδαστή Ψυ-χολογίας.
Όταν μετακόμισε στην Αγία Παρασκευή, εκλέχθηκε εκκλησιαστικός σύμβουλος, και πρόεδρος της Ένωσης των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου και ορ-γάνωσε διαλέξεις με εκλεκτούς επιστήμονες. Εκλέχθηκε αντιπρόεδρος της «Ανωτά¬της Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος» και γενικός Γραμματέας της «Ένωσης Πολυτέκνων Αθηνών» της οποίας υπήρξε επί 13 χρόνια αρθρογράφος του περιοδικού της «Ο Σύνδεσμος των Πολυτέκνων».
Συμμετείχε στις Δημοτικές εκλογές και εκλέχθηκε επί 3 τετραετίες Δημοτικός Σύμ-βουλος, εκ των οποίων τη μία ως ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος.
Διετέλεσε πρόεδρος του ΦΙΑΔΗΠ (σωματείο για την αντιμετώπιση του δημογρα-φικού προβλήματος), είναι μέλος της «Χριστιανικής Ένωσης Επιστημόνων», του «Ανθρωπιστικού Συνδέσμου» και άλλων σωματείων.
Υπήρξε υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β΄ Αθηνών και χωρίς να είναι κομματικό στέλεχος κατετάγη 2ος κατά σειρά στο Δήμο Αγίας Παρασκευής με-ταξύ υποψηφίων που ήταν υπουργοί, βουλευτές και μέλη του κόμματος.
Έγραψε πολλά άρθρα στον τοπικό Τύπο για εθνικά, κοινωνικά και δημοτικά θέ¬ματα.
Ως αρχηγός της δημοτικής παράταξής του «Δημοτική Αναγέννηση» διοργάνωσε με μεγάλη συμμετοχή καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για την οικονομική ενίσχυση του έργου του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου και για την ανέγερση του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Κοντοπεύκου.
Ως Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος του ΣΕΑΝ Ανατολικής Αττικής, με τη συ-νεργασία του Διοικητικού Συμβουλίου κατασκεύασε το μνημείο για την Σοφία Βέμπο και διοργάνωσε επιτυχημένες συνεστιάσεις και διαλέξεις για εθνικά θέματα με τους εκλεκτούς ομιλητές κυρίους Παπαθεμελή, Χολέβα και Δρούγο. Τέλος κανόνισε τη συνάντηση του ΔΣ με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.
Ο Νίκος Καψωμενάκης θα είναι πάντα φίλος και συνεργάτης του Συνδέσμου μας.

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.