Αθλητικό Κέντρο Πευκάκια: Μια απέραντη μάντρα υλικών από μπάζα, φωνάζει ο Εξωραϊστικός Σύλλογος «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ»

ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ –ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
«Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ»
Αρχιμήδη 1, Πευκάκια Αγίας Παρασκευής
Τηλ. 210 6080102- 6937001159
www.peukakia-anagennisi.blogspot.gr
Email: syllogos.peukakia@yahoo.com
Αγία Παρασκευή : 17/4/2015
Αρ. Πρωτ. : 917
Προς:
Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής κ. Γιάννη Σταθόπουλο
Κοιν:
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,

Με την παρούσα επιστολή μεταφέρουμε την έντονη διαμαρτυρία του Συλλόγου και των Κατοίκων της Συνοικίας μας για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο χώρο των 24 στρεμμάτων που προορίζεται για Αθλητικό Κέντρο.

DSC_0573 (1) athlitiko kentro

Ο Σύλλογος έχει επισημάνει σε όλες τις Δημοτικές Αρχές την σημασία που αποδίδει στην καθαριότητα και ευπρέπεια του χώρου, και ύστερα από παρεμβάσεις του, οι προηγούμενες Δημοτικές αρχές σεβάστηκαν αυτό το αίτημα. Πιο συγκεκριμένα επί Δημαρχίας Α. Σιδέρη, ο χώρος περιφράχτηκε, στη συνέχεια επί Δημαρχίας Β. Γιαννακόπουλου και ύστερα από παρέμβαση του τότε Προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού κ. Μυλωνάκη, δημιουργήθηκε ο περιμετρικός χώρος περιπάτου που κόστισε μάλιστα στο δήμο ένα σημαντικό κονδύλι. Ακολούθως επί Δημαρχίας Β. Ζορμπά η υπόσχεσή του να απομακρύνει τις εγκαταστάσεις του τελευταίου εργοταξίου που παρέμενε εκεί, έγινε πράξη και ο χώρος καθαρίστηκε.

DSC_0574 athlitiko kentro

Κι ενώ η Παράταξή σας είχε επίσης δεσμευθεί για την καθαριότητα του χώρου, όπως και για την σταδιακή δημιουργία χώρων που προορίζονται για αθλητική χρήση, εδώ και αρκετό διάστημα αντί καθαριότητας έχουν στοιβαχθεί σε έκταση πλέον του 1 στρέμματος αδρανή υλικά, που έχουν κυριολεκτικά μπαζώσει έως αχρηστέψει (επισυνάπτονται φωτογραφίες) τον περιμετρικό χώρο περιπάτου και παρατηρείται παντού εικόνα εγκατάλειψης. Σε λίγο από την εγκατάλειψη, τα χόρτα και τα μπάζα όλα τα φίδια της περιοχής θα μαζευτούν στο χώρο αυτό και από χώρος αναψυχής που ήταν, θα καταντήσει σκουπιδότοπος !

Σαν να μην έφτανε αυτό κι ενώ είχατε δεσμευτεί για σταδιακή εκτέλεση έργου αθλοπαιδιών και εγκαταστάσεων χρήσεων αθλητικού κέντρου, πληροφορηθήκαμε ότι παραχωρήθηκε ένα στρέμμα για εκπαίδευση σκύλων. Αθετείται έτσι την υπόσχεσή σας να χρησιμοποιηθεί ο χώρος από την νεολαία και τους κατοίκους της Συνοικίας σαν Αθλητικό Κέντρο ! Αγνοείται ότι ο χώρος των 24 στρεμμάτων έγινε ελκυστικός για τον περίπατο των σκύλων κυρίως της περιοχής Βριλησσίων, Χαλανδρίου, Πατήματος, που αθρόα συρρέουν κάθε μέρα, ενώ με την επινόησή σας για εκπαίδευση θα γίνει από Αθλητικό Κέντρο, τόπος συναπάντημα όλων των σκύλων της Ανατολικής και Βόρειας Αττικής !

Κύριε Δήμαρχε,

Σας θυμίζουμε ότι τέσσερα έργα θεωρούνταν τις δύο τελευταίες δεκαετίες σημαντικά για τα Πευκάκια που ήταν: 1ον η ανάπλαση και η ένταξη στο Σχέδιο που έγινε επί Δημαρχίας Σιδέρη, 2ον η πεζογέφυρα Γελαδάκη που έγινε με πρωτοβουλίες του Συλλόγου και με άριστη συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές Γιαννακόπουλου και Ζορμπά, και την παράταξή σας, 3ον ο Παιδικός Σταθμός που ολοκληρώθηκε επί Δημαρχίας Ζορμπά και 4ον το Αθλητικό Κέντρο.
Αν θέλετε λοιπόν ως Δημοτική Αρχή να συμβάλλετε στην ανάπτυξη της Συνοικίας, σας καλούμε με τον δέοντα σεβασμό και επιμέλεια ΑΜΕΣΑ να περιφρουρήσετε και ευπρεπίσετε το Αθλητικό Κέντρο με τα έργα που υποσχεθήκατε και όχι με αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και δεν έχει προηγούμενο. Σας θυμίζουμε ότι με πρωτοβουλία του Συλλόγου φυτεύτηκαν τα 120 δένδρα με πρωτοβουλία του συλλόγου διατηρούνται ακόμη ζωντανά αφού εθελοντές του τα ποτίζουν ! Οι εθελοντές μας αγανακτισμένοι πια αρνούνται να παρέχουν υπηρεσίες σε ένα χώρο που αντί να αξιοποιείται, υποβαθμίζεται !

Σας καλούμε άμεσα να απομακρύνετε τα μπάζα-λόφους των αδρανών υλικών που έχουν σε ακτίνα πάνω από ένα στρέμμα συγκεντρωθεί, η περιοχή να καθαριστεί και να προστατευθούν τα λιόδεντρα που φέτος έδωσαν και λάδι. Ζητούμε επίσης να προχωρήσετε άμεσα στη σταδιακή εκτέλεση των έργων που έχετε υποσχεθεί και να μην υλοποιήσετε την απόφασή σας για παραχώρηση του 1 στρέμματος για εκπαίδευση των σκύλων. Η χρήση του χώρου του Αθλητικού Κέντρου για την δραστηριότητα αυτή δεν είναι συμβατή με έναν ανοικτό χώρο περιπάτου για παιδιά και πολίτες που θέλουν να τον χρησιμοποιούν και να αθλούνται.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα κατανοήσετε το δίκαιο των αιτημάτων και την αγωνία των κατοίκων και ότι θα προχωρήσετε γρήγορα στην απομάκρυνση των υλικών και στον καλλωπισμό και ευπρέπεια του χώρου.

Ο Πρόεδρος                                                                      Ο Γενικός Γραμματέας
Στ. Μπακογιάννης                                                                 Κ. Παπουτσής

 

 

 

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.