Η πραγματικότητα των επιχορηγούμενων από την Περιφέρεια έργων – Νέος παιδικός σταθμός Ο.Τ. 328 (2)

παιδικός ΟΤ 328 copy

Ανάμεσα στα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, είναι και ένας διώροφος παιδικός σταθμός στο Ο.Τ. 328.

  1. Νέος διώροφος δημοτικός παιδικός σταθμός στο Ο.Τ.328 προϋπολογισμού 1.419.231,75 €.

Η προεργασία για την κατασκευή του παιδικού σταθμού είχε ξεκινήσει και ολοκληρωθεί από τον προηγούμενο Δήμαρχο κ. Βασίλη Ζορμπά και πλέον απομένει η χρηματοδότηση και η κατασκευή του.

Θεωρούμε, ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής, είναι ένα έργο που μπορεί να υλοποιηθεί, χωρίς να μας τρομάζει το ποσό που προϋπολογίζεται, αν σκεφτούμε ότι για τον πρόσφατα κατασκευασμένο βρεφονηπιακό σταθμό στα Πευκάκια δόθηκε έκπτωση της τάξεως του 45%. Που σημαίνει ότι αν ισχύσει ανάλογη έκπτωση, το έργο θα πραγματωθεί σχεδόν με τα μισά χρήματα (700.000 με 800.000€).

Ο χώρος δημιουργίας του σταθμού είναι ένα ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου που περικλείεται από τις οδούς Αγ. Βασιλείου, Φαιστού,  Σοφοκλή και Κάδμου.

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου στις 17-9-2013 με πρόεδρο τον τότε Δήμαρχο κ. Ζορμπά αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η πίστωση ποσού ύψους 24.477,00€ για τη σύνταξη σχεδίων και τευχών για την έκδοση οικοδομικής άδειας για τον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό. (ΝΑΙ ψήφισαν οι Β. Ζορμπάς, Γ. Παναγόπουλος, Ε. Κωνσταντακόπουλος, Ε. Παπαδοπούλου αναπλήρωνε τον Γ. Καζάκο, Τ. Κωστόπουλος και ΛΕΥΚΟ οι Β. Γιαννακόπουλος, Κ. Κρητικίδης, Ι. Σταθόπουλος).

Σύμφωνα λοιπόν με το υπάρχον σχέδιο (ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΟΜΗΣΗΣ ΑΡ. 57, 17 Απριλίου 2014) στο Ο.Τ. 328 υπάρχουν δύο χρήσεις: κατασκευή ενός παιδικού σταθμού και ενός νηπιαγωγείου. Όσον αφορά το νηπιαγωγείο έχει μελετηθεί και θα κατασκευασθεί από τις ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ (πρώην ΟΣΚ). Στο ίδιο οικόπεδο έχει δεσμευθεί χώρος για την κατασκευή υποσταθμού της ΔΕΗ, ο οποίος θα συμβάλει στην επαύξηση του ρεύματος στην γύρω περιοχή. Ο υποσταθμός αυτός τελικά θα κατασκευαστεί στο χώρο του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στα Πευκάκια.

Ο.Τ. 328
Υποχρέωση κάθε διοίκησης του Δήμου Αγίας Παρασκευής είναι η υλοποίηση της πράξης εφαρμογής. Συνεπώς πρέπει να γίνουν όλα τα κοινωφελή έργα (αθλητικές εγκαταστάσεις, νηπιαγωγείο, γυμνάσιο Αγελάου, παιδικός σταθμός, κ.λ.π). Το θέμα των παιδικών σταθμών υλοποιήθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Πρόκειται για έργο που ως Δήμος μπορούμε να το παλέψουμε και σε εύλογο χρονικό διάστημα να το αποκτήσουμε. Πόσο μάλιστα που ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα, κ. Γιώργος Καραμέρος, το εντάσσει σε αυτά που προτίθεται να χρηματοδοτήσει.

Έγκριση Δόμησης αριθ.57

Σχετικό Άρθρο:

Η πραγματικότητα των επιχορηγούμενων από την Περιφέρεια έργων – Τα 9εκ. της Αγίας Παρασκευής (1)