Παραδόθηκε το 4ο νηπιαγωγείο στον Δήμο Αγίας Παρασκευής

Όπως είχε ανακοινωθεί από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής σήμερα Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012 παραδόθηκε το 4ο νηπιαγωγείο Αγίας Παρασκευής (επί των οδών Τσιμισκή & Χίου).

Το 4ο νηπιαγωγείο ήταν ένα θέμα που όπως γνωρίζεται απασχόλησε πολλές φορές τον Δήμο μας τα τελευταία δύο χρόνια . Το ζητούμενο ήταν η ασφάλεια των παιδιών που θα το χρησιμοποιήσουν και με αυτό τον γνώμονα έγινε η αποκατάσταση της ζημιάς που είχε υποστεί, κάτω από την επίβλεψη και με δαπάνη του ΟΣΚ.

Στις 10:30πμ παραβρέθηκαν στο χώρο του νηπιαγωγείου ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, οι αντιδήμαρχοι Ε. Παπαδοπούλου και Γ. Μουχτούρη, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ι. Βουτσινάς, ο πρόεδρος της Δημ. Βιβλιοθήκης Γ. Καζάκος, η αντιπρόεδρος της Δημ. Βιβλιοθήκης & πρόεδρος της σχ. επιτροπής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δ. Πανουσοπούλου, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της σχ. επιτροπής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ε. Κωνσταντακόπουλος, ο Προϊστάμενος Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού Κτιρίων κ. Θεοδωρίδης, το μέλος του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ Σ. Παπαμιχαήλ και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας για το Διαβήτη Δ.  Συκιώτης (από έγκυρες πληροφορίες μάθαμε ότι ο γιός του κ. Συκιώτη θα συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του Β. Ζορμπά στις επόμενες εκλογές).

Παρούσα στην υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης-παραλαβής ήταν και η Διευθύντρια του 4ου νηπιαγωγείου κ. Ανδρή Μαρία και από την σχολική επιτροπή ο κ. Περικλής Φωτόπουλος.

Το νηπιαγωγείο επισκευάστηκε από την τεχνική εταιρεία ΕΠΑΚΡΟΝ,  από την οποία παραβρέθηκε το διοικητικό στέλεχος  Κων/νος Χούσος. Παρών ήταν και  ο Διευθυντής Κατασκευών Έργων του ΟΣΚ Ηρακλής Ζώταλης.

————————————————————–

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ  4ΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Την Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012, στις 10.30 το πρωί , παρόντος του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά, παραδόθηκε επισήμως προς χρήση, στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αγίας Παρασκευής, η αίθουσα του 4ου Νηπιαγωγείου Αγίας Παρασκευής (επί των οδών Τσιμισκή & Χίου), μετά την ολοκλήρωση του έργου αποκατάστασης των φθορών που έγινε με επίβλεψη και δαπάνη του ΟΣΚ ,σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη την οποία τους είχε  διαβιβάσει η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου μας.

Η παράδοση έγινε  από τον Διευθυντή Κατασκευών Έργων του ΟΣΚ κ. Ηρακλή Ζώταλη και τον εκπρόσωπο της Αναδόχου Εταιρείας Έπακρον Τεχνική Ε.Ε κ. Κωνσταντίνο Χούσο.

Όπως έχει και στο παρελθόν τονιστεί σε αντίστοιχα Δελτία Τύπου του Δήμου, σχετικά με το θέμα της αποκατάστασης των φθορών στην αίθουσα του 4ου Νηπιαγωγείου Αγίας Παρασκευής , είδαν κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας ανυπόστατες στη πλειονότητά τους ανακοινώσεις, οι οποίες μεταξύ άλλων προέβαλλαν αιτιάσεις για «άσκοπες δαπάνες» και «ταλαιπωρία των μαθητών» και συχνά είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου των οποίων προΐσταται, έθεσαν εξαρχής ως ύψιστη προτεραιότητα το θέμα της Ασφάλειας των παιδιών  και ακολούθησαν τις νόμιμες διαδικασίες που διέπουν τη λειτουργία των Δήμων.

Προχώρησαν με ταχείς ρυθμούς στην ανάθεση της μελέτης του έργου για την αποκατάσταση των φθορών από τον ΟΣΚ ,έτσι ώστε η αίθουσα του 4ου Νηπιαγωγείου να δοθεί προς χρήση και να φιλοξενήσει από την ερχόμενη σχολική χρονιά τα παιδιά, πληρώντας όλες  τις απαιτούμενες προδιαγραφές Ασφαλείας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τίτλος της εργολαβίας αποκατάστασης από τον ΟΣΚ είναι : “Επείγουσες εργασίες άρσης επικινδυνότητας στο 4ο Νηπιαγωγείο Αγίας Παρασκευής».

Το Πρωτόκολλο Διοικητικής Παραλαβής προς χρήση, βάσει άρθρου 56, Π.Δ 605/85 υπέγραψαν οι παρόντες από τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αγίας Παρασκευής κα. Δήμητρα Πανουσοπούλου (Πρόεδρος) και κ. Γιώργος Καζάκος (Μέλος),καθώς και οι κκ. Ηρακλής Ζώταλης – Διευθυντής Κατασκευών Έργων του ΟΣΚ και  Κωνσταντίνος Χούσος – Εκπρόσωπος της Αναδόχου Εταιρείας Έπακρον Τεχνική Ε.Ε.

Επιπροσθέτως σημειώνεται ότι  παράλληλα με τις εργασίες αποκατάστασης των φθορών έγινε και μόνωση στεγανότητας της οροφής της αίθουσας.

Παρόντες κατά την παράδοση και υπογραφή του Πρωτοκόλλου Παραλαβής ήταν επίσης ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Βουτσινάς, οι
Αντιδήμαρχοι κα Γερασιμίνα Μουχτούρη και Ελευθερία Παπαδοπούλου, ο Εντεταλμένος Αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Κωνσταντακόπουλος, το μέλος ΔΣ ΠΑΟΔΑΠ κ. Σωτήρης Παπαμιχαήλ ,ο Προϊστάμενος Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού Κτιρίων κ. Νίκος Θεοδωρίδης , η Προϊσταμένη του 4ου Νηπιαγωγείου κα. Μαρία Ανδρή και ο Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΛΟΔΙ κ. Δημήτρης Συκιώτης.

 

.