Μπορεί να γίνει το κολυμβητήριο ή όχι; Τι απέδειξε η μελέτη Βιωσιμότητας; (ΜΕΡΟΣ Β΄)

Δυστυχώς, όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα η αντίδραση είναι μονόδρομος.

IMG_0204 copy

Γράφει η Λένα Μαρκή

Όπως είναι αναμενόμενο σε μια συνάντηση με σοβαρό θέμα, όπως η κατασκευή του κολυμβητηρίου στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, και με την παρουσία διαφορετικών ατόμων είναι αναπόφευκτο να συμβούν παρατράγουδα. Στο πρώτο άρθρο σας δώσαμε την κεντρική ιδέα της συνάντησης για την παρουσίαση της μελέτης Βιωσιμότητας (17-2-2017). Σε ετούτο θα αναφερθούμε σε όσα γεγονότα προξένησαν το ενδιαφέρον, στα παραλειπόμενα της εκδήλωσης.

Όπως η τοποθέτηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεράσιμου Βλάχου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αρκετοί τοποθετήθηκαν, στήριξαν με μηχανικούς ή νομικούς όρους την άποψή τους ή απλά την εξέφρασαν, ενημέρωσαν πάνω σε διαδικαστικά θέματα, συμφώνησαν ή διαφώνησαν κι εμείς τους ακούσαμε με προσοχή. Ο κ. Βλάχος όμως έκρινε πως «Δεν τιμά καθόλου την αντιπολίτευση όταν δεν βγαίνουν ανοιχτά, αντρίκια και να πουν δεν θέλουμε να κάνει τίποτα η διοίκηση Σταθόπουλου» και πως το ότι οι πρώην Δήμαρχοι κκ Ζορμπάς και Γιαννακόπουλος ζητούν η κατασκευή του κολυμβητηρίου να υλοποιηθεί σε διαφορετική τοποθεσία, αυτό «Αυτό εμένα με σχιζοφρενεί λιγάκι», όπως είπε. Όμως δεν σταμάτησε εκεί και συνεχίζοντας να αναφέρεται στους δύο επικεφαλής παρατάξεων, έμπλεξε την επιστήμη λέγοντας «Εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά. Νομίζω και η επιστήμη σταματάει» και πως «μάλλον οι άνθρωποι απευθύνονται σε ηλιθίους»! Απάντηση στον κ. Βλάχο έδωσε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Διονύσης Λέκκας λέγοντας ότι ο πρόεδρος έχει γίνει λίγο εριστικός τον τελευταίο καιρό. Εγώ να συμπληρώσω μόνο ότι, ακούγοντας την βεβαιότητα του κ. Βλάχου πως θα κατασκευαστούν μάλιστα και τα δύο κολυμβητήρια (Τσακός & Πευκάκια), γνωρίζοντας την οικονομική κατάσταση που επέφεραν τα μνημόνια, νομίζω ότι μάλλον εκείνος ακολουθώντας την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει στους συμπολίτες του τα φύκια ως μεταξωτές κορδέλες. Θα συμφωνήσω όμως μαζί του στο ότι ο κόσμος γνωρίζει και κρίνει.

Η αντιδήμαρχος κ. Ελισάβετ Πετσατώδη από την άλλη, εξάντλησε όλη την αυστηρότητά της για την τήρηση του χρόνου των ομιλητών στον κ. Γιαννακόπουλο. Δεν έχει σημασία αν άλλοι ομιλητές ξεπέρασαν τα συμφωνημένα 3 λεπτά χωρίς να διακοπούν, στον κ. Γιαννακόπουλο … τελείωσε ο χρόνος! Μάλλον δεν άρεσαν τα λεγόμενά του, μάλλον φταίει που δεν συμφώνησε μαζί τους και δεν τους συνεχάρη. Ή ίσως θεώρησαν περιττό να τον ακούσουν αφού ήδη έχουν λάβει τις αποφάσεις τους. Αποτέλεσμα την αποχώρηση του κ. Γιαννακόπουλου, μετά από μερικά λεπτά διαξιφισμών με την αντιδήμαρχο και την προσπάθεια ορισμένων να ηρεμήσουν τα πνεύματα, με τη φράση «ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη Δημοκρατία. Η Δημοκρατία στην Αριστερά περισσεύει». Η κ. Αντιδήμαρχος σε μία μόνο ακόμη περίπτωση υπήρξε αυστηρή με την τήρηση του χρόνου, όταν έκανε ερωτήσεις ο κ. Τσιαμπάς … Κατά σύμπτωση και οι δύο άντρες είχαν κάτι ουσιαστικό να πουν που η κ. Πετσατώδη δεν άντεχε να ακούσει.

ομιλητές - κολυμβητήριο - βιωσιμότητα 17-2-17 copy

Όμως διαξιφισμούς είχαμε και νωρίτερα και μάλιστα τα αίματα άναψαν για τα καλά. «Γραφικό» και «καραγκιόζη» χαρακτήρισε ο πατέρας της πρώην αντιπροέδρου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, κ. Κοντόπουλος, έτερο κάτοικο που επέμενε το κολυμβητήριο να κατασκευαστεί στα Πευκάκια στο χώρο του αθλητικού κέντρου. Κουβέντες που, αν δεν επενέβαινε ο κ. Κρητικίδης, θα έκαναν τους δύο άντρες να πιαστούν στα χέρια. Ακολούθησαν και άλλοι ανεπίτρεπτοι χαρακτηρισμοί, αλλά σταμάτησαν εκεί.

Βαριές κουβέντες ακούστηκαν και από τον κ. Καράμπελα, όταν μίλησε για «δικτατορία των περιοίκων (με την ομοφωνία τους) πάνω στους 60.000 κατοίκους της Αγίας Παρασκευής». Όμως αξιότιμε κε Καράμπελα και το αντίστροφο δικτατορία δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί; Όπως και η φράση σας «ε, λοιπόν θα γίνει» που είπατε με στόμφο; Όπως επίσης και το ότι ο Δήμαρχος με την πλειοψηφία που έχει (17 ανθρώπους στην ουσία μέσα σε 60.000 κατοίκους) κάνει αυτό που θέλει εκείνος. Έτσι δεν είπατε; Δικτατορία δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και αυτό; Ο Δήμαρχος μπορεί να παίρνει μαζί με την πλειοψηφία του σημαντικές αποφάσεις, αλλά οφείλει να δίνει λόγο στους δημότες που τον εξέλεξαν και να κινείται σύμφωνα με τις επιταγές τους. (όχι χρηματικές, για να μην παρεξηγηθούμε)

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία από την εκδήλωση εκπροσώπων των δύο άλλων συλλόγων της πόλης. Ούτε ένα μέλος από τα διοικητικά συμβούλια του Κοντοπεύκου και των Πευκακίων δεν παρουσιάστηκε. Προφανώς δεν τους ενδιαφέρει τι γίνεται στην πάνω μεριά της πόλης; Αυτοί δεν θέλουν κολυμβητήριο ή δεν τους ενδιαφέρει που θα γίνει; Δεν έχουν άποψη; Ή κάνουν επιλεκτικές εμφανίσεις αντίθετα από τους κκ Βαβουγυιό (Άγιος Ιωάννης) και Σαββίδη (Τσακός) και τα λοιπά μέλη τους που παρεβρίσκονται παντού;

Αίσθηση προκάλεσε και η μικρή προσέλευση του κόσμου. Προφανώς τα προβλήματά τους είναι σαφώς πιο σοβαρά από τις διαφωνίες των δημοτικών παραγόντων. Όταν οι καθημερινοί αγώνες κυριαρχούν στη ζωή τους, όταν τα μνημόνια ελαττώνουν συνεχώς το εισόδημά τους, ποιός θα σκεφτεί να δώσει 30€ το μήνα (σύμφωνα με τη μελέτη) για κολύμβηση; Ίσως είναι καλύτερα να μην γνωρίζουν για τα εκατομμύρια που πληρώνουν ενίοτε με τη μορφή δημοτικών τελών για άσκοπες μελέτες.

Αυτό που παρατηρώ διαρκώς είναι ότι αυτή η αριστερίζουσα «ανεξάρτητη» Διοίκηση δεν αντέχει να ακούει αντίθετες απόψεις και όποιος τολμήσει βρίσκεται ξαφνικά στη σέντρα και δέχεται δυνατό πρεσάρισμα. Αυτή την τακτική όμως τείνει να την περάσει και στους αυλοκόλακες, που λειτουργούν πλέον ως σωστοί κλώνοι.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σύντομα θα ακολουθήσει το τρίτο και τελευταίο άρθρο με τα υπόλοιπα βίντεο και θα ολοκληρωθεί η ενότητα της μελέτης της Βιωσιμότητας του κολυμβητηρίου στα όρια των οδών Μακεδονίας – Ηπείρου – Μεγάλου Αλεξάνδρου.

 –

video4

video5

video6

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter