ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ “ΒΟΜΒΑ” Μυλωνάκη που «βάζουν φωτιές» για το αθλητικό κέντρο στα Πευκάκια VD

Γράφει η Λένα Μαρκή

Μετά από διευκρινίσεις που ζήτησε ο κ. Αντρέας Γκιζιώτης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που βρίσκεται σε εξέλιξη (21-11-2017), σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του αθλητικού κέντρου στα Πευκάκια μετά την κατασκευή του και σχετικά με τα όσα δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος στη συνέλευση στο 9ο δημοτικό σχολείο, ο κ. Σταθόπουλος απάντησε ότι δεν τίθεται θέμα διαχείρισης και ότι παρερμηνεύτηκαν τα λόγια του ή ότι δεν ήταν σωστή η διατύπωση και πως το έργο θα ανήκει στο Δήμο.

Όμως ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο και σιγά σιγά βγαίνουν όλα στην επιφάνεια. Παίρνοντας το λόγο ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ κ. Γιάννης Μυλωνάκης αποκάλυψε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή Δημάρχων, μεταξύ των οποίων και ο Δημάρχος κ. Σταθόπουλος, και του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη. Όπως αποκαλύπτεται για τη συνάντηση αυτή ο κ. Σταθόπουλος δεν ενημέρωσε ποτέ τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου!

Στη συνάντηση κλήθηκαν οι Δήμαρχοι με σκοπό να βρεθούν χώροι για ορισμένες ομοσπονδίες που θα αποχωρήσουν από το ΟΑΚΑ, μεταξύ των οποίων και η Ομοσπονδία ΑΜΕΑ.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του κ. Μυλωνάκη, η Περιφερειάρχης κ. Δούρου δεσμεύτηκε στον  κ. Φουντουλάκη, που είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα του βρει χώρο στην Αγία Παρασκευή, υπονοώντας τα 23στρ. στα Πευκάκια! Ο δε κ. Φουντουλάκης έβαλε θέμα διαχείρισης δηλαδή, οπωσδήποτε η Ομοσπονδία ΑΜΕΑ πρέπει να διαχειρίζεται αυτό το χώρο …

Επίσης στα Εκτελεστέα Έργα της Περιφέρειας για το έτος 2018 υπάρχει πρόταση χρηματοδότησης με €38 εκατ. στο τμήμα: Βόρειος Τομέας, Διαδημοτικό, για ΥΠΕΡΤΟΠΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ!!!!!! Πουθενά φυσικά δεν αναγράφεται ο Δήμος Αγίας Παρασκευής.

«Ο Δήμαρχος αυτά τα πράγματα τα έχει αποκρύψει από το δημοτικό συμβούλιο, τα έχει αποκρύψει από τους δημότες» κατήγγειλε ο κ. Μυλωνάκης και ξεσήκωσε θύελα διαμαρτυριών προς το Δήμαρχο από την αντιπολίτευση, με αποτέλεσμα οι κ.κ. Γκιζιώτης και Τσιαμπάς να ζητήσουν εξηγήσεις από το Δήμαρχο μιλώντας για παραπληροφόρηση και κατηγορώντας τον ότι είπε ψέματα.

Ρώτησε επίσης ο κ. Μυλωνάκης, πως γίνεται προμελέτη, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Σταθόπουλου, εφόσον δεν έχει ενημερωθεί ούτε ερωτηθεί κανείς. Η απόφαση που έχει ληφθεί για το χώρο, κατόπιν διαβούλευσης με τους αθλητικούς και τοπικούς συλλόγους και τους κατοίκους και της οποίας είναι γνώστης ο Δήμαρχος, ήταν «ήπιες αθλητικές εγκαταστάσεις οι οποίες θα εξυπηρετούν την περιοχή».

 

Ο Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος από την πλευρά του προσπάθησε να υποτιμήσει το ζήτημα διαψεύδοντας και δίνοντας αστείες απαντήσεις τύπου ότι δεν θα διαφωνήσουν για πόσα και τι είδους γήπεδα θα έχει. Δήλωσε ότι καλά καλά δεν θυμάται την συνάντηση, ότι το ιδιοκτησιακό θέμα έχει ληθεί και ο χώρος θα ανήκει στο Δήμο.

Όμως δεν απάντησε ξεκάθαρα στα ερωτήματα:

Γιατί δεν ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο και την αντιπολίτευση για τις όποιες συναντήσεις και συζητήσεις γίνονται για το χώρο στα Πευκάκια;

Γιατί στο πρόγραμμα της Περιφέρειας δεν αναφέρεται πουθενά ο Δήμος αλλά το έργο περνά ως διαδημοτικό έργο της Περιφέρειας; Γιατί δεν ενημέρωσε για αυτό το Δ.Σ.;

Κατά την ταπεινή μου άποψη ο κ. Σταθόπουλος προδώθηκε μόνος του στη συνέλευση γειτονιάς στα Πευκάκια και από τη χαρά του είπε κουβέντες που «δεν έπρεπε». Κουβέντες που εμείς δημοσιεύσαμε και ενημερώνοντας τους δημότες και από εκεί ξεκίνησε το ψάξιμο των ανυποψίαστων πολιτών, φέρνοντας στη επιφάνεια όλη την αλήθεια μέσω του κ. Γιάννη Μυλωνάκη και ξεσκεπάζοντας το όποιο παιχνίδι πήγε να παιχτεί εις βάρος της πόλης.

Να σημειώσω μια μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια:

Μπορεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του έργου να έχει λυθεί υπέρ της πόλης, για το διαχειριστικό όμως δεν είπε τίποτα ο κ. Σταθόπουλος. Μπορεί για παράδειγμα να ανήκει στο Δήμο Αγίας Παρασκευής και ένα μεγάλο κομμάτι να το διαχειρίζεται η Ομοσπονδία ΑΜΕΑ.

Σκέφτομαι ιδιαίτερα τους κατοίκους της περιοχής Πευκακίων, την υπομονή και τους αγώνες που έκαναν και κάνουν για να δουν το αθλητικό κέντρο να πραγματοποιείται όπως τους έταξαν.

 

Και επειδή δεν μπορεί να σας αφήσω την τούρτα χωρίς κερασάκι… πολύ σοβαρές πληροφορίες λένε, ότι το έργο αυτό ήταν σε ανταλλαγή με το Δημαρχείο… Τους δίνουμε το κέντρο, … μας κτίζουν το δημαρχείο. Όμως επειδή δεν είναι επιβεβαιωμένο κρατάμε τις επιφυλάξεις μας και θα το ψάξουμε. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε τις απαντήσεις.

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter