Ανοίγουν τα παράθυρα για να πετάξουν μακριά Αθλητικό Κέντρο και ταμειακά διαθέσιμα (VD)

Γράφει η Λένα Μαρκή

Όταν έχεις μάθει να ακούς προσεκτικά βγάζεις λαβράκια σαν αυτό που προέκυψε χθες βράδυ (16-10-2017) στη συνέλευση γειτονιάς του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής κ. Σταθόπουλου στα Πευκάκια.

Το πυροτέχνημα έσκασε προς το τέλος της συνέλευσης όταν ο Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος είπε ότι του πρότεινε η Περιφερειάρχης κ. Ρένα Δούρου να κατασκευάσει η Περιφέρεια το αθλητικό κέντρο στα Πευκάκια με προδιαγραφές ΑΜΕΑ. Το έργο θα περιλαμβάνει την Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) και ανάπλαση της περιοχής. Κάθισαν λοιπόν και συζήτησαν τι ακριβώς θα υλοποιηθεί  στα 23 στρέμματα. Το συνολικό κόστος του εγχειρήματος ανέρχεται στα 38.000.000€, τα οποία θα είναι χρηματοδότηση από την Περιφέρεια.Όλα καλά μέχρι εδώ. Η συνέχεια όμως είναι αυτή που μας ανησύχησε και μας έβαλε ψύλλους στα αυτιά όταν είπε ο κ. Σταθόπουλος “έκανα κόντρες ποιος θα είναι ιδιοκτήτης, ποιος θα το χειρίζεται και εκεί αρχίζουν τα δύσκολα, πως θα μπορεί ο ΠΑΟΔΑΠ να κάνει ένα τέτοιο πράγμα, να το διοικεί ” !!!

Άκουσον, άκουσον! Τίθεται λοιπόν θέμα ιδιοκτησίας του αθλητικού κέντρου; Η Διοίκηση Σταθόπουλου διεκδικεί τη χρηματοδότηση ενός έργου που δεν θα μπορεί κατόπιν να διαχειριστεί, αφού ολοφάνερα ο Δήμαρχος εξέφρασε την αμφιβολία του για τον ΠΑΟΔΑΠ;

Τώρα εμένα όλο αυτό γιατί μου θύμισε την πολιτική αξιοποιήσεων του ΣΥΡΙΖΑ; Μου θύμισε τα 14 περιφερειακά  αεροδρόμια που παραχωρήθηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ στη Fraport, το Ελληνικό, την παραχώρηση του λιμένα Πειραιώς στην Cosco, κλπ, κλπ, κλπ.; Εμείς μπορεί να μην έχουμε αεροδρόμια να δώσουμε, έχουμε όμως ένα φιλέτο 23 στρέμματα που μπορεί να αναλάβει η Περιφέρεια να το διαμορφώσει και να το εκμεταλλευτεί στη συνέχεια προς όφελός της. Το οποίο κατόπιν μπορεί να ανήκει μεν τύποις στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, αλλά όχι κατ’ ουσίαν. Και εξυπακούεται ότι δεν μας διασφαλίζει κανείς ότι, αν αναλάβει τη διαχείριση (ή την ιδιοκτησία) η Περιφέρεια Αττικής, δεν θα παραχωρεί ώρες χρήσης των εγκαταστάσεων σε ομάδες ή συλλόγους και άλλων Δήμων και οι τοπικοί σύλλογοι, αλλά και οι απλοί πολίτες μείνουν με τη χαρά. Ξεκινήσαμε ζητώντας χρηματική βοήθεια για την υλοποίηση ενός έργου που θα ωφελήσει την πόλη μας και υπάρχει ο κίνδυνος να καταλήξουμε να φιλοξενούμε ένα Περιφερειακό έργο. Γιατί διαφορετικό είναι να σε επιχορηγεί η Περιφέρεια και διαφορετικό να σου παίρνει τον έλεγχο μέσα από τα χέρια.

Κάτι τέτοιο θα συμβεί για πρώτη φορά στην πόλη της Αγίας Παρασκευής (πως λέμε πρώτη φορά Αριστερά; ) μετά από τόσα έργα που δημιουργήθηκαν μέσω ΕΣΠΑ και μας ανήκουν και τα χαιρόμαστε.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε λίγα λεπτά αργότερα όταν ο κ. Σταθόπουλος θέλησε να αντιμετωπίσει τις δηλώσεις που τον παρουσίαζαν να έχει μεταφέρει ποσά από τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου στην Κεντρική Τράπεζα. Αρνήθηκε κάθε τέτοια ενέργεια, αλλά δεν μπόρεσε να μην δηλώσει: ωστόσο η Τράπεζα της Ελλάδας δίνει σχεδόν διπλάσιο επιτόκιο από τη EUROBANG όπου είναι τα λεφτά του Δήμου και να συμπληρώσει πως “δεν είμαι σίγουρος αν κάνουμε έξυπνα, όχι γιατί το λέει οποιαδήποτε κυβέρνηση ….

Κανείς λοιπόν δεν εμποδίζει τον κ. Σταθόπουλο να “φερθεί έξυπνα”, να “κερδίσει διπλό επιτόκιο” και να μεταφέρει χρήματα των δημοτών σύμφωνα με τις βουλές του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα. Τώρα αν οι δημότες ξαναδούν τα χρήματα αυτά … άγνωστον!

Ομολογουμένως όλο αυτό το σκηνικό αποτέλεσε μια καλή προσπάθεια του κ. Δημάρχου να μας προϊδεάσει για το τι μέλει γενέσθαι. Πόσοι το αντιλήφθηκαν; Και πάλι … άγνωστον!


—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter