“Αγία Παρασκευή e- πόλη μας”, οι πολίτες σε νέα εποχή (VD)

Σε πορεία εξέλιξης και εκσυγχρονισμού μπαίνει η δημοτική παράταξη «Αγία Παρασκευή η πόλη μας» με μια συνέντευξη έκπληξη που παραχωρήθηκε αποκλειστικά στην ιστοσελίδα μας, aparaskevi-images.gr.

Η συνέντευξη έλαβε χώρα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής στις 16 Ιανουαρίου 2018, με τον επικεφαλής της παράταξης πρώην Δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά να προχωρά σε καινοτόμες προτάσεις-δεσμεύσεις.

Όπως ανακοινώθηκε η συνέντευξη αυτή αποτελεί μία καμπάνια της παράταξης και θα ακολουθήσουν και άλλες με διαφορετικές προτάσεις.

Αυτή η πρώτη συζήτηση αφορούσε στις προτάσεις της παράταξης για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών και την Διαφάνεια, ένα θέμα που διερεύνησαν και μελέτησαν οι Επιτροπές Εργασίας για θέματα Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας που έχει δημιουργήσει η παράταξη.

Σκοπός όπως ανέφερε ο κ. Ζορμπάς είναι: «Πρώτον να ευκολύνουμε και να απλοποιήσουμε  την ζωή των πολιτών, που δεν θα χρειάζεται καν να μεταβούν στο Δημαρχείο για τις υποθέσεις τους. Και δεύτερον, η εξοικονόμηση πόρων για το Δήμο. Πόρων, που θα χρησιμοποιούνται και πάλι προς όφελος των πολιτών.»

Έτσι εγκαινιάστηκε η προγραμματική καμπάνια με τίτλο  “Αγία Παρασκευή e-πόλη μας» που στοχεύει να καταστήσει την Αγία Παρασκευή πρωταγωνιστή και όχι ουραγό στις ψηφιακές εξελίξεις στον 21ο αιώνα. Προτείνεται λοιπόν από την παράταξη του κ. Ζορμπά η σχεδίαση, η ανάπτυξη και εγκατάσταση ενός Ψηφιακού Συστήματος Εξυπηρέτησης Πολιτών στο οποίο οι δημότες θα έχουν πρόσβαση από οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή διαθέτει σύνδεση στο διαδίκτυο (smartphone, laptop, desktop κλπ). Με αυτόν τον τρόπο θα βελτιωθεί η αποδοτικότητα των διαδικασιών, καθώς τα αιτήματα των δημοτών θα μπορούν να υποβάλλονται ανά πάσα στιγμή ενώ η διεκπεραίωση τους θα είναι ταχύτερη και οικονομικότερη. Επιπλέον, με ένα τέτοιο σύστημα καταπολεμούνται εστίες διαφθοράς, διασφαλίζεται η δημόσια υγεία και προστατεύεται το περιβάλλον.

Πως θα γίνει αυτό και τι διευκολύνσεις θα αποφέρει στους πολίτες αναλύει ο κ. Ζορμπάς στο βίντεο της συνέντευξης.

Όταν η συζήτηση άγγιξε το ζήτημα της διαφάνειας στο Δήμο μας, ο κ. Ζορμπάς υπήρξε καυστικός σχετικά με τον τρόπο διοίκησης του νυν Δημάρχου κ. Γιάννη Σταθόπουλου, μιλώντας για ένα «πέπλο αδιαφάνειας». Δεσμεύτηκε, ότι πολλά πράγματα θα αλλάξουν στον τομέα αυτό εάν εκλεγεί στη θέση του Δημάρχου.

Εν ολίγοις η παράταξη «Αγία Παρασκευή η πόλη μας» στοχεύει στην διευκόλυνση των πολιτών και στην ελαχιστοποίηση του χρόνου εξυπηρέτησής τους από το Δήμο καθώς και στις διάφορες συναλλαγές τους με δημόσιες υπηρεσίες, εφόσον διαθέτουν σύνδεση στο διαδίκτυο. Και καθώς όλοι έχουμε στην κατοχή μας laptop, smartphone, κλπ. το κόστος εφαρμογής του προγράμματος θα είναι μηδαμινό με αντιστάθμισμα μεγάλα οφέλη για τους πολίτες. Γιατί δεν περιορίζεται μόνο στις συναλλαγές, αλλά μπορεί να βοηθήσει στην προστασία της υγείας των πολιτών.

Επίσης ο κ. Ζορμπάς μας πληροφόρησε ότι μελετούν την ανάπτυξη ενός Συστήματος Έξυπνης Διαχείρισης Στάθμευσης, το οποίο για να λειτουργήσει σωστά χρειάζεται αστυνόμευση. Δέσμευση λοιπόν αποτελεί και η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας.

Παρόντες εκτός του κ. Ζορμπά ήταν ο Οργανωτικός Γραμματέας κ. Σπύρος Παπασπύρος, οι υπεύθυνες Τύπου και Επικοινωνίας κυρίες Νικολέττα Μπελεχρή Κυριάκου και Μαριλένα Μουμούρη, ο συντονιστής της Επιτροπής Εργασίας για θέματα Διοίκησης και Επικοινωνίας κ. Αντώνης Νάτσικας, ο συντονιστής της Επιτροπής Εργασίας για θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας  κ. Αθανάσιος Μπαλάσκας και το μέλος  κ. Θεόδωρος Μπουρλιάσκος.

Η συνέντευξη αυτή, που είχε και τη μορφή ανακοίνωσης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου, μας ξάφνιασε ευχάριστα. Είδαμε ένα άλλο «πρόσωπο» να γεννιέται μέσα από τη γνωστή δημοτική παράταξη που βλέπει στο μέλλον και εκσυγχρονίζεται. Προφανώς σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι νέοι άνθρωποι που εντάχθηκαν και που σε συνεργασία με τα παλιά στελέχη αρχίζουν να αλλάζουν άρδην τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας. Η παράταξη πιάνει τον παλμό της εποχής και αποφασίζει να χρησιμοποιήσει τον κόσμο του διαδικτύου και των ηλεκτρονικών εφαρμογών αποσκοπώντας στα περισσότερα δυνατά οφέλη με το μικρότερο κόστος.

Ομολογουμένως μας δημιουργήθηκε η περιέργεια για τις επόμενες προτάσεις που φαίνεται να έχουν κατά νου.

Τη συνέντευξη παρακολούθησαν αρκετοί κάτοικοι του Δήμου και στο τέλος εξέφρασαν τις απορίες τους προς τον κ. Ζορμπά, οι οποίες απαντήθηκαν τόσο από εκείνον όσο και από στελέχη του με εξηγήσεις και παραδοχές μέσα από ένα ήρεμο φιλικό κλίμα. Το τμήμα αυτό της συνάντησης δεν βιντεοσκοπήθηκε από σεβασμό στην επιθυμία των κατοίκων.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter