Νίκος Σταθούλης για τον κτήμα Ιόλα: Μακριά από συλλογικότητες που αμαυρώνουν τα οράματα

Φωτογραφία αρχείου : Ο κ. Νίκος Σταθούλης σε εκδήλωση στην βίλα Ιόλα

Την έντονη αντίθεσή του εκφράζει ο βιογράφος του Αλέξανδρου Ιόλα και άμισθος σύμβουλος για τη μελέτη και επεξεργασία θεμάτων σχετικά με την πολιτιστική αξιοποίηση και ανάδειξη του κτήματος ΙΟΛΑ, κ. Νίκος Σταθούλης, για το άνοιγμα του κήπου του κτήματος Ιόλα σε συλλογικότητες.

Μετά την πρόσφατη απόφαση του κ. Δημάρχου και του Δ.Σ. για το άνοιγμα του κήπου του Ιόλα στην Ανοιχτή Συνέλευση των Κατοίκων Αγίας Παρασκευής και την ανακοίνωση του συγκεκριμένου συλλόγου, ο κ. Σταθούλης γράφει στο Facebook:

 

Συλλογική αυθαιρεσία…

Διαβάζω την ανακοίνωση απο την “Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής”… : “Δεν θα προσφέρει τίποτα στους κατοίκους η μετατροπή του Ιόλα σε ένα «μουσείο» έστω και «διεθνούς ακτινοβολίας» το οποίο θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια αλλά από το οποίο οι περισσότεροι από εμάς θα είναι αποκλεισμένοι λόγω αντιτίμου ή και περιεχομένου. Ασφαλώς και η Τέχνη και ο συλλέκτης έχουν σημαντικό ρόλο στη βίλα. Από μόνο όμως αυτό δεν αρκεί για να θεωρηθεί συμφέρουσα για την πόλη η απόκτηση του χώρου. Για αυτό εμείς επιδιώκουμε η βίλα Ιόλα να αποκτήσει ένα αληθινό κοινωνικό χαρακτήρα όπου οι κάτοικοι της πόλης, αλλά και άλλων περιοχών, θα έχουν τη θέση τους ως δημιουργοί και συμμέτοχοι και όχι ως θεατές ή καταναλωτές. Να γίνει δηλαδή ένας χώρος ανοιχτός σε πολιτικούς , κοινωνικούς, πολιτιστικούς και καλλιτεχνικούς πειραματισμούς και αναζητήσεις. Ένας χώρος που θα φιλοξενεί τις επαφές και τις συναντήσεις μας και θα καλύπτει ανάγκες που σήμερα υλοποιούνται σε εμπορευματικά πλαίσια. Ένας χώρος τέλος που θα λειτουργεί ενοποιητικά στην γειτονιά μας φέρνοντας τους ανθρώπους κοντά και συστήνοντας μια κοινότητα γύρω από τον τόπο που ζούμε…”

Απαντώ : Μακρυά απο “συλλογικότητες” οι οποίες συνήθως αμαυρώνουν αντι να προασπίσουν τα οράματα. Γιατί καθαγιάζουν οποιαδήποτε αυθαιρεσία.

(σ.σ. όλες τις αναρτήσεις σχετικά με το κτήμα Ιόλα μπορείτε να διαβάζετε ΕΔΩ)