Μια σκέψη που χωράει δυο – τρεις Γιάννηδες, μια Μαρία, μια Ελισάβετ και πολλούς ακόμα

     Πηγή εικόνας: Medium.com

Γράφει η Λένα Μαρκή

Μεθαύριο, ημέρα Παρασκευή, μην ξεχάσετε την μουσική βραδιά που διοργανώνουν τέσσερεις αξιόλογοι ανεξάρτητοι πλέον δημοτικοί σύμβουλοι. Η βραδιά είναι αφιερωμένη στα ερωτικά του Μάνου και του Μίκη…. και την προετοίμασαν οι Γιάννης Λογοθέτης, Γιάννης Μυλωνάκης, Ελισάβετ Πετσατώδη και Μαρία Ρεμπούτσικα.*

Καθώς αναλογιζόμουν αυτή την εικόνα, της συνεργασίας των τεσσάρων ανεξάρτητων σε μια καταρχήν πολιτιστική εκδήλωση, σκεφτόμουν ότι μπορούσε η συνεργασία αυτή να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο. Φυσικά δεν τους … έβλεπα ως καλλιτεχνικούς παραγωγούς, αλλά ως μια ομάδα που μπορεί να οργανώσει πολλούς τομείς στην πόλη της Αγίας Παρασκευής. Μια ομάδα που μπορεί αν το θελήσει να προσφέρει ακόμα περισσότερα από μια βραδιά διασκέδασης.

Τι εννοώ, λοιπόν.

Φανταστείτε τους τέσσερεις να δημιουργούν μια δημοτική παράταξη, πραγματικά ανεξάρτητη, αφήνοντας πίσω τις όποιες κομματικές τους ιδεολογίες – είναι γνωστό σε όλους ότι προέρχονται από διαφορετικές πολιτικές συνιστώσες. Το κίνητρο υπάρχει, είναι ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη που ζουν και που κάποιοι από αυτούς γεννήθηκαν. Τα εφόδια τα έχουν, αφού και οι τέσσερεις είναι ήδη δημοτικοί σύμβουλοι και μετά την ανεξαρτητοποίησή τους και την αποδέσμευσή τους από τα στενά όρια των παρατάξεων που συμμετείχαν, απέκτησαν σοβαρό λόγο και επέδειξαν κριτική άποψη. Παρουσίασαν προτάσεις στο δημοτικό συμβούλιο, εξέφρασαν απόψεις, συμβούλεψαν τη δημοτική Αρχή πάνω στις ειδικότητές τους, άλλο αν αυτή έχει κλείσει τα ώτα σε οτιδήποτε πέρα των στενών παραταξιακών της ορίων και προέβησαν σε σημαντικές αποκαλύψεις που ίσως να γλίτωσαν την πόλη από τα χειρότερα (λέω ίσως, γιατί κάποια θέματα δεν έχουν τελεσιδικήσει ακόμα).

Μην ξεχνάμε επίσης ότι η Ελισάβετ υπήρξε αντιδήμαρχος στον δύσκολο τομέα των τεχνικών υπηρεσιών, ο ένας Γιάννης υπήρξε πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού, ο έτερος Γιάννης έχει παρουσιάσει μεγάλη δράση σε θέματα παιδείας από τη θέση του διευθυντή του  7ου δημοτικού σχολείου και η Μαρία είναι δυνατή στα πολιτιστικά με ωραίες ιδέες που όμως δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει λόγω της τροχοπέδης που δεχόταν από την παράταξη της «Νίκης». Αμέσως, αμέσως έχουμε καλύψει τους βασικούς τομείς διοίκησης ενός δήμου.

Έχουμε αφήσει ένα παράθυρο μόνο κενό που δεν το θεωρώ δύσκολο να καλυφθεί. Κατά προσωπική μου πάντα άποψη, στην υποθετική αυτή ανεξάρτητη δημοτική παράταξη χωράει άλλος ένας Γιάννης. Είναι ο Γιάννης του Περιβάλλοντος και της Καθαριότητας, ο Γιάννης ο Σιδέρης. Θα μου πείτε ότι αποτελεί στέλεχος της Διοικούσας παράταξης, θα σας πω όμως ότι τίποτα δεν αποκλείεται και τίποτα δεν είναι αδύνατο. Τον τελευταίο καιρό φαίνεται κάπως δυσαρεστημένος με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται σοβαρά ζητήματα από την παράταξή του, τόλμησε να δώσει αρνητική ψήφο, άρα τίποτα δεν τον εμποδίζει να τολμήσει και μια «έξοδο». Και απ’ ότι έχω αντιληφθεί οι σχέσεις του με τους προαναφερθέντες ανεξάρτητους είναι αρκούντως φιλικές.

Λοιπόν μετά από αυτά τα ολίγα και βασικά σας φαίνεται τρελή αυτή η σκέψη; Σκεφτείτε πόσοι θα έτρεχαν να ακολουθήσουν ένα τέτοιο σχήμα.

Βέβαια όλα τα παραπάνω αποτελούν σκέψεις και φιλοσοφίες καθαρά δικές μου, γιατί μπορεί οι ίδιοι να έχουν διαφορετικές φιλοδοξίες και επιδιώξεις. Μπορεί ακόμα να μην έχουν κατασταλάξει, λαμβάνοντας υπόψιν τη ρευστότητα των πολιτικών δεδομένων, τις φημολογίες για εφαρμογή ή όχι της απλής αναλογικής ή κάποιου είδους απλής αναλογικής, τις ευμετάβλητες σκέψεις της κυβέρνησης για το χρόνο διεξαγωγής των εθνικών και αυτοδιοικητικών εκλογών, τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που θα προηγηθούν, την πολιτική διάθεση της Αγίας Παρασκευής, τις παρατάξεις που θα δηλώσουν συμμετοχή στην εκλογική αναμέτρηση, τις τοπικές συγκυρίες, κλπ., κλπ..

Πολλά ακούγονται ψιθυριστά και μεγαλοφώνως σε πλατείες και σαλόνια, δημοσκοπήσεις γίνονται, οι ανεξαρτητοποιήσεις συνεχίζονται (περιμένω τουλάχιστον άλλη μία άμεσα), κάποιοι στηρίζουν από δω, άλλοι στηρίζουν από κει, η πρόθεση ψήφου παραμένει μετέωρη, ο χρόνος κυλάει γοργά και ειλικρινά ελπίζω σύντομα να λάβω απαντήσεις στις σκέψεις μου.

 

*Η σειρά των ονομάτων είναι αλφαβητική προς αποφυγή τυχών παρεξηγήσεων, τους εκτιμώ όλους το ίδιο.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter