Αυτοψία του ΟΣΚ στο Μπαρμπίκα, σε καλό δρόμο βρίσκεται η κατασκευή του

ΘΕΜΑ :  ΑΥΤΟΨΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΣΚ ΣΤΟ ΥΠΟ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ 1ο & 2ο Τ.Ε.Ε ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (πρ. ΜΠΑΡΜΠΙΚΑ)

Το υπό ανέγερση συγκρότημα της σχολικής μονάδας 1ο και 2ο Τ.Ε.Ε Αγίας Παρασκευής (πρ. Μπαρμπίκα) επισκέφθηκαν το απόγευμα της  Δευτέρας 20 Μαΐου 2013,τα μέλη της η διοίκησης του ΟΣΚ, προκειμένου να πραγματοποιήσουν επιτόπια αυτοψία και έλεγχο της πορείας του έργου.

Για την επίσκεψη αυτή είχε εκ των προτέρων ενημερωθεί προφορικά ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής.

Σύμφωνα με ενημέρωση  από μέλος της διοίκησης του ΟΣΚ που παρευρέθη στην αυτοψία, έχει διασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου και έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες νομικές ενέργειες για την λήξη της σύμβασης και την «αποδέσμευση» του ΟΣΚ από τον προηγούμενο ανάδοχο.

Επιπλέον, το έργο έχει επιμετρηθεί από τον ΟΣΚ , έχει δηλαδή προσδιοριστεί ο προϋπολογισμός για την αποπεράτωσή του και έχουν προγραμματιστεί οι επόμενες ενέργειες.

Μέχρι τον  Σεπτέμβριο 2013 ,σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΣΚ, θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο τρέχον τμήμα έτσι ώστε να μεταστεγαστούν σε αυτό το ΕΠΑΛ και το ΣΕΚ.

Δεδομένου ότι ο εν λόγω χώρος βρίσκεται σε περιοχή αμιγούς κατοικίας, πολιτική απόφαση της Δημοτικής Αρχής είναι να πιέσει τους εμπλεκόμενους φορείς  και να συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις, έτσι ώστε να αποπερατωθεί το έργο το συντομότερο δυνατόν.

Υπενθυμίζεται σχετικά ότι ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς ,με υπευθυνότητα και πλήρη συναίσθηση της σοβαρότητας του ζητήματος ,από το πρώτο κιόλας διάστημα  ανάληψης των καθηκόντων του, έχει εκφράσει με έγγραφα του προς το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και προς το Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων ,τα οποία κοινοποιήθηκαν και στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, την ανησυχία των δημοτών , φορέων και εκπροσώπων της σχολικής κοινότητας για την εικόνα εγκατάλειψης και τα φαινόμενα παραβατικότητας και ρύπανσης που παρατηρούνταν στο υπό ανέγερση συγκρότημα της σχολικής μονάδας και έχει ζητήσει την λήψη μέτρων για την προστασία και εποπτεία του χώρου, για το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών και την πλήρη παράδοση του έργου.

 

Σύντομα θα πραγματοποιηθεί  συνάντηση της διοίκησης του ΟΣΚ με το Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά, με σκοπό την επίσημη και λεπτομερή ενημέρωση του Δημάρχου για την πορεία του έργου, οπότε και θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.

Ένα ακόμα μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα που κληρονόμησε η Δημοτική Αρχή (Οδός Αγίου Ιωάννου, Ο.Τ. 118, Κολυμβητήριο, Ιόλα κ.λ.π.) βαίνει προς τη λύση του!