Καταγγελία του Γυμναστικού συλλόγου Αγ. Παρασκευής για παραβίαση προγράμματος του γηπέδου

Έγγραφη καταγγελία έστειλε ο Γυμναστικός σύλλογος Αγίας Παρασκευής προς τον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ κ. Σάρκουλα αλλά και την Δημοτική αρχή και αθλητικές ενώσεις του Δήμου στις 23/1/2012, για παραβίαση του προγράμματος του γηπέδου στο Κοντόπευκο, το οποίο χρησιμοποιούν τα αθλητικά σωματεία ΓΣΑΠ, ΚΑΠ και Πήγασος. Αναφέρεται σε συγκεκριμένο συμβάν όπου την Κυριακή 22/1/12 ενώ υπήρχε προγραμματισμένη προπόνηση του ΓΣΑΠ, εισέβαλαν αθλητές και γονείς του αθλητικού σωματείου Πήγασος. Αναλυτικά το περιστατικό έχει ως εξής:

“…Έτσι, εχθές Κυριακή, 22/01/12 και περί ώρα 15.00 μ.μ., εισέβαλαν αυθαίρετα και προκλητικά, με μαζική εισροή αθλουμένων και των γονέων τους στο γήπεδο, σε ώρα δηλαδή που υπήρχε, προγραμματισμένη προπόνηση του τμήματος νεανίδων του ΓΣΑΠ, με δικαίωμά μας – βάσει του συμφωνηθέντος προγράμματος – χρήσης του γηπέδου μέχρι τις 15.30.

Παρά τις διαμαρτυρίες της προπονήτριάς μας κ. Δώρας Κατραντζή αλλά και του παρισταμένου μέλους του Δ.Σ. του ΓΣΑΠ κ. Πανδή, στις 15.10 είχαν ήδη καταλάβει  το μισό γήπεδο, υπό τις οδηγίες του προέδρου του Πήγασου κ. Αντωνίου – ο οποίος βεβαίως έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του την προπονήτριά μας, τις αθλήτριες μας, το μέλος του Δ.Σ. μας αλλά κυρίως το συμφωνηθέν και εγκριθέν από εσάς και το Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ, Πρόγραμμα χρήσης του γηπέδου.

Στις 15.25 κατέφθασε ευσπευσμένα στο γήπεδο ο Γ. Γραμματέας του Συλλόγου μας Γ. Καράμπελας και βρήκε τις αθλήτριες του Συλλόγου μας στον πάγκο αποσυρόμενες στα αποδυτήρια, έχοντας διακόψει εκνευρισμένες την προπόνησή τους τουλάχιστον 15΄ ενωρίτερα, ενόψει μάλιστα του αυριανού επίσημου αγώνα του Πρωταθλήματος Νεανίδων της ΕΣΚΑ στο οποίο συμμετέχουμε (και παρεπιπτόντως, διαφημίζοντας για άλλη μία φορά την πόλη μας,  πρωταγωνιστούμε). Ο Γ.Γ. του ΓΣΑΠ διαμαρτυρήθηκε προς τον κ. Αντωνίου, δηλώνοντάς του ότι δεν θα επιτραπεί ξανά τέτοια αυθαίρετη ενέργεια και τον κάλεσε να σεβαστεί τις υποχρεώσεις του, όπως απορρέουν από το Πρόγραμμα Χρήσης του γηπέδου Κοντοπεύκου…”

Κατόπιν αυτού ο ΓΣΑΠ ζήτησε από τους αρμόδιους:

“…Να προβείτε σε αυστηρές συστάσεις προς το σωματείο «Πήγασος» ώστε στο μέλλον να σέβεται τα λοιπά αθλητικά σωματεία και τους κόπους των αθλητών / αθλητριών τους, εάν θέλει να διεκδικήσει, ως νεοσυσταθέν σωματείο, τον σεβασμό των λοιπών αθλητικών σωματείων της πόλης.

Ο κ. Αντωνίου και το σωματείο «Πήγασος» πρέπει να αντιληφθούν ότι οφείλουν σεβασμό προς τον Σύλλογό μας, που κρατάει εδώ και πάνω από σαράντα χρόνια ψηλά την σημαία του αθλητισμού και του γυναικείου μπάσκετ της πόλης μας, χωρίς ποτέ να έχουμε δημιουργήσει οιοδήποτε πρόβλημα σε άλλο αθλητικό σωματείο, σεβόμενοι την ιστορία τους και τους κόπους των αθλητών/αθλητριών τους.

Σας δηλώνουμε δε ότι, αν και δεν αντιλαμβανόμαστε τον ρόλο μας ως «χωροφυλακή» – αυτή είναι δουλειά των υπευθύνων του γηπέδου – εντούτοις θα υποχρεωθούμε να το πράξουμε σε περίπτωση που έστω διανοηθεί οιοσδήποτε (πολύ περισσότερο ο κ. Αντωνίου) να καταπατήσει νόμιμα δικαιώματά μας, όπως αυτά έχουν εγκριθεί ομόφωνα από εσάς προσωπικά και το Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ…”

Επίσης όσον αφορά τις εκδηλώσεις στο χώρο του κλειστού γηπέδου στο Κοντόπευκο, ο σύλλογος επισημαίνει τα εξής:

“…2.    Κοπή πίτας στο γήπεδο Κοντοπεύκου.

  Πληροφορηθήκαμε ότι έχετε πρόθεση να παραχωρήσετε το γήπεδο Κοντοπεύκου για την κοπή της πίτας των αθλητικών, και ίσως και άλλων σωματείων. Δεν διαφωνούμε με την πρακτική αυτή, όμως πρέπει να σας τονίσουμε ότι πρέπει να τηρηθούν αυστηρά  τα κάτωθι:

α. Κάθε αθλητικό σωματείο που κάνει χρήση του γηπέδου να προγραμματίσει την όποια εκδήλωσή του σε ώρα που του έχει ήδη παραχωρηθεί και όχι σε βάρος του χρόνου άλλου σωματείου, με οποιαδήποτε δικαιολογία,

β. να απαγορευτεί ρητά η χρήση catering εντός του γηπέδου διότι, όταν ο εξυπηρετούμενος σύλλογος χρησιμοποιεί το παρκέ του γηπέδου κατ’ αυτόν τον τρόπο, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν, καταστρέφεται δημόσια περιουσία και τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των αθλουμένων…”