Επιστολή κατοίκου Αγίας Παρασκευής σχετικά με δημοσιεύματα για την κατάληψη του Δημαρχείου

Μας εστάλη η παρακάτω επιστολή προς δημοσίευση, από κάτοικο  της Αγίας Παρασκευής και “συμπαθών της «παρέας» της Ανοιχτής Συνέλευσης”  όπως αυτοχαρακτηρίζεται και τη δημοσιεύουμε αυτούσια:

Ως κάτοικος νιώθω την υποχρέωση να γράψω την άποψή μου για συνδημότες μου που συκοφαντούνται με τρόπο απεχθή και προβοκατόρικο.

Διαβάζοντας λοιπόν, στο site “agia paraskevi – guide” το σχετικό άρθρο για την ανοιχτή  συνέλευση κατοίκων (14/02/2012), παίρνει κανείς μαθήματα στο τι σημαίνει παραπληροφόρηση. Η είδηση της κατάληψης του δημαρχείου, έχει έναν προφανή στόχο: να διαστρεβλώσει και να κουτσομπολέψει για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Λέτε κύριε Μαζίδη: «τους πληρώνουμε». Ποιους πληρώνετε; Το γεγονός ότι, αυτοί που ονομάζετε υποτιμητικά «παρέα» αποφάσισαν την κατάληψη είναι και αυτοί κάτοικοι Αγίας Παρασκευής, άρα και αυτοί πληρώνουν δημοτικά τέλη και το «μίσθωμα του κτηρίου», το κρύβετε επιμελώς. Μάλλον θεωρείτε την επαπειλούμενη εξαθλίωση και την ανασφάλεια που διογκώνεται μέρα με τη μέρα, δευτερεύον ζήτημα, σε σχέση με την κατάληψη του δημαρχείου.

Έχω παρακολουθήσει την ανοιχτή συνέλευση από κοντά αρκετές φορές και μπορώ να σας πω ότι, όχι μόνο δεν είναι παρέα, όπως θέλετε να την παρουσιάζετε, αλλά είναι και κάτοικοι της ίδιας πόλης, την οποία αλαζονικά, θεωρείτε ότι αντιπροσωπεύετε. Αφήστε λοιπόν τα «εμείς τους πληρώνουμε για να κάνουν αυτό και αυτό», δεν κάνετε χάρη σε κανέναν. Και δεν είστε η φωνή της Αγίας Παρασκευής, χαλαρώστε λιγάκι. Συνεπώς, θα ήθελα να έκανα μερικές παρατηρήσεις:

Η κατάληψη ξεκίνησε από μειοψηφία, ναι. Όπως και εσείς στην πραγματικότητα λειτουργείτε μειοψηφικά, αντιπροσωπεύοντας δήθεν το αίσθημα όλων των αγιοπαρασκευιωτών. Από πού και ως που λοιπόν, το agia paraskevi guide έγινε «μισθωμένο σάιτ» του δήμου για να δικαιολογεί την χρήση α’ πληθυντικού στο κείμενο;

Η κατάληψη είναι ΑΝΟΙΧΤΗ. Αυτό σημαίνει ότι λειτουργεί με διαδικασίες τις οποίες μάλλον εσείς δεν έχετε ή δεν θα γνωρίσετε ποτέ: άμεση δημοκρατία, καμία ιεραρχία στην λήψη των αποφάσεων, και ανακλητότητα. Κάθε απόγευμα γίνεται συνέλευση και αποφασίζεται εκεί, η συνέχιση ή όχι της κατάληψης. Βέβαια, εσείς δείχνετε να σας απασχολεί πιο πολύ η χρήση των φωτοτυπικών του δήμου, παρά το γεγονός ότι σε λίγο δε θα έχουμε λεφτά, όχι για να φωτοτυπήσουμε, αλλά για να φάμε.

Βέβαια οι αντιλήψεις σας για την πόλη και το τι δικαιώματα έχουν ή δεν πρέπει να έχουν οι πολίτες, φαίνεται και από το γεγονός ότι θεωρείτε πολυτέλεια να υπάρχουν δημόσιοι χώροι ανοιχτοί για όλους. Αφού ο δήμος «έκανε την χάρη» στην Ανοιχτή συνέλευση να παραχωρήσει χώρο στο πρώην στρατόπεδο Σπυρούδη, αυτό που θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο: έναν χώρο πολιτισμού και συζητήσεων, ΑΝΟΙΧΤΟ. Μάλλον για σας οι δημότες θα έπρεπε να πληρώνουν χαράτσι και γι’ αυτό. Εκτός αν είναι μεγαλοεπιχειρηματίες, που τότε θα έχουν το κεφάλαιο να νοικιάσουν, με το έτσι θέλω μία πλατεία, όπως έχει γίνει επανειλημμένα στην πόλη. Δεν ξέρω σε τι βίλλα μένετε, αλλά στην Αγία Παρασκευή οι υπόλοιποι κάτοικοι έχουμε ένα θέμα δημόσιου χώρου και το να συζητάμε όπου μας καπνίσει τέλωσπάντων, ΔΩΡΕΑΝ.  Αλλά μάλλον για σας που αντιπροσωπεύετε όλη την Αγία Παρασκευή αυτά είναι περιττές πολυτέλειες.

Όσον αφορά τα περί αποκριάτικου πάρτι που είπατε ότι θέλετε να κάνετε, σας συμβουλεύω να ντυθείτε Παπουτσής, ή Πρετεντέρης, θα σας πηγαίνει πολύ.

Κάτοικος Αγίας Παρασκευής και συμπαθών της «παρέας» της Ανοιχτής Συνέλευσης, Βαγγέλης Ζ.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων