Ο Β. Γιαννακόπουλος στην αντιπροσωπεία της ΠΕΔΑ στις Βρυξέλλες (συνάντηση με Ζ. Μ. Μπαρόζο)

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε στις 15 και 16 Φεβρουαρίου  ο πρώην δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και επικεφαλής της δημοτικής ομάδας «Μαζί για την Αγία Παρασκευή» Βασίλης Γιαννακόπουλος, όπου είχε επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους για θέματα που άπτονται της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Γιαννακόπουλος εκπροσώπησε  μαζί με τον δήμαρχο Κηφισιάς Νίκο Χιωτάκη την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής  στην Επιτροπή των Περιφερειών , η οποία πραγματοποίησε αλλεπάλληλες συνεδριάσεις για πολύ σημαντικά θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση τόσο στην χώρα μας όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Κατά την διάρκεια των επαφών που είχαν εκεί  οι δύο άνδρες συναντήθηκαν και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στον οποίο έθεσαν το θέμα της οικονομικής κρίσης στην χώρα μας και πως αυτή επηρεάζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση  ,με την μείωση πόρων και κατ’επέκταση των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες.  Όπως του ανέφεραν χαρακτηριστικά η συνεχόμενη μείωση πόρων αναγκάζει τους δήμους να προβούν σε κλείσιμο σημαντικών υπηρεσιών που προσφέρονται προς τους πολίτες όπως  παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, δημοτικά ιατρεία κλπ. Κάτι που όπως σημείωσαν επιφέρει επιπρόσθετο βάρος  στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς σε μια εποχή που οι πολίτες μαστίζονται οικονομικά.

Κατά την διάρκεια του διημέρου οι κ.κ. Γιαννακόπουλος και Χιωτάκης παρακολούθησαν επίσης συνεδριάσεις για το θέμα των μεταναστών σε σχέση με το ρόλο που πρέπει να έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη χάραξη και εφαρμογή πολιτικών μετανάστευσης αλλά και την επίτροπο της χώρας μας Μαρία Δαμανάκη στην εισήγηση που έκανε για θέματα θαλάσσιας πολιτικής και αλιείας.

Ακολουθούν αποκλειστικές φωτογραφίες από τη συνάντηση από το www.aparaskevi-images.gr/test