Εντονη αντιπαράθεση στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο (22-2-12)

Έντονη αντιπαράθεση αυτή τη στιγμή στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα “Παπαγιάννη” μεταξύ Α. Γκιζιώτη και Φ. Αλεξόπουλου όταν ο δεύτερος δήλωσε ότι τιμά τον Γ. Παπαδόπουλο γιατί ήταν μια οικογένεια ( του κ. Αλεξόπουλου) με 9 παιδιά τους έδωσε σπίτι  και ο πρώτος ζήτησε να ανακαλέσει ή να αποβληθεί από την αίθουσα. Σε έντονο τόνο ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς είπε ότι αν και δεν συμφωνεί με τον κ. Αλεξόπουλο σε παλαιότερο ανάλογο περιστατικό του 2005 δεν αντέδρασε κανείς  – πλην του κ. Γκιζιώτη- ενώ τώρα αντιδρούν όλοι.

Στο χορό της αντιπαράθεσης και οι Γιαννακόπουλος, Σταθόπουλος ( ο οποίος ζήτησε έντονα από τον κ. Αλεξόπουλο να ανακαλέσει προσθέτοντας ότι δεν επιτρέπεται να υμνούμε τον Γ. Παπαδόπουλο) και Γαβράς.

Αναλυτικά η ροή του συμβουλίου (22-2-12):

Στο ξεκίνημα ο πρόεδρος ανάγνωσε την επιστολή του 5ου Γυμνασίου σχετικά με το θέμα “Παπαγιάννη”.

Ο κ. Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα Παπαγιάννη το οποίο θα έπρεπε να είχε κλείσει όπως είπε, στον οργανισμό, στους 4 εργαζόμενους ΑΜΕΑ που είναι με σύμβαση στο Δήμο, και ότι θα έπρεπε να διεκδικηθούν θέσεις εργασίας για τα μέλητης φιλαρμονικής του Δήμου.

Ο κ. Σταθόπουλος είπε ότι κατηγορήθηκε για την φωτογραφία του Παπαγιάννη ενώ έλλειπε από την ψηφοφορία, ρώτησε τον πρόεδρο γιατί δεν έχει οριστεί ακόμα το θέμα που έχει ζητήσει εδώ και ένα μήνα για τα “ορφανά” οικόπεδα στα Πευκάκια (απάντηση προέδρου ότι αναμένεται απάντηση από την τεχνική υπηρεσία και μετά θα τεθεί στο συμβούλιο), τι είναι το μαγαζί που λειτουργεί στην Αγίου Ιωάννου και πως πήρε άδεια, τι θα γίνει με το κτήριο που ήταν το ΚΕΠ, στην παιδική χαρά της πλατείας βρέθηκαν σύριγγες και πως έγινε η επιλογή των καταστημάτων τροφοδοσίας για την Καθαρά Δευτέρα.

Ο κ. Γκιζιώτης αναφέρθηκε στον κίνδυνο της συννένωσης σχολείων και αν θα κλείσει κάποιο γυμνάσιο όπως ακούγεται και για τη φωτογραφία του Παπαγιάννη η παράταξη περιμένει να δει τις αντιδράσεις των δημοτών και μετά θα τοποθετηθούν αναλυτικά.

Ο αντιδήμαρχος κ. Κωβαίος ευχαρίστησε τους κους Σταθόπουλο και Κωστόπουλο για τις μεγάλες ποσότητες τροφίμων που εξασφάλισαν για το κοιν. παντοπωλείο.

Η κα Γάκη ερώτησε για τις λακούβες και η κα Παπαδοπούλου είπε ότι χάθηκαν κάποιες επιδοτήσεις για τα αδέσποτα και ότι θα ψάξει να δει τι έγινε και γιατί.

Απαντήσεις του Δημάρχου:

  • η φιλαρμονική θα ενταχθεί στον νέο οργανισμό του ΠΑΟΔΑΠ
  • για τα οικόπεδα στα Πευκάκια πάρθηκαν από το Κτηματολόγιο έγγραφα για να ελεχθούν
  • το ΚΕΠ έκλεισε λόγω έλλειψης υπαλλήλων και αν δεν υπάρξει λύση θα ξενοικιαστεί το κτίριο
  • τον ενημερώνουν ότι βρίσκουν σύρριγγες παντού που σημαίνει ότι ” πρέπει να είναι μαστουρωμένη όλη η πόλη”, το συνεργείο καθαριότητας δεν έχει βρεί τίποτα στην παιδική χαρά
  • για την προμήθεια τροφίμων για την Καθαρά Δευτέρα ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες και φέτος δώθηκαν 7000€ λιγότερα από τις προηγούμενες χρονιές
  • δεν τίθεται θέμα συννένωσης σχολείων ούτε κλεισίματος, αντίθετα ζητήθηκαν να προστεθούν ακόμα 2 αίθουσες στο 3ο Δημοτικό
  • το οικόπεδο της Παπάγου θα δεντροφυτευτεί μόλις παραληφθούν τα φυτά
  • υπάρχουν 2 συμβάσεις έργου ΑΜΕΑ με απόφαση Δημάρχου
  • το Κοιν. Παντοπωλείο θα λειτουργήσει (την επόμενη εβδομάδα κατά τον κ. Κωστόπουλο) και προς το παρόν τα τρόφιμα δίνονται σε αυτούς που είναι καταγεγραμμένοι από την κοινωνική υπηρεσία. Η αδελφοποιημένη πόλη Γεροσκόπου στέλνει ένα κοντέινερ με τρόφιμα.
  • για τις λακούβες έχει μείνει υπόλοιπο έκτασης 2000τμ, αλλά δεν είναι δυνατόν να γίνουν υπό βροχή (κατά τον κ. Τσιαμπά με την νέα εργολαβία θα γίνουν και οι υπόλοιποι δρόμοι)
  • ζητήθηκαν ορκωτοί λογιστές και το Ελεγκτικό Συμβούλιο έστειλε ελεγκτή που αυτή τη στιγμή ελέγχει το Δήμο μετά τον ΟΑΔΑΠ και τέλος την ΔΗΠΕΑΠ
  • σε ερώτηση της κας Φωτεινού για δημιουργία θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων έξω από το 1ο λύκειο (και στη συνέχεια και σε άλλα σχολεία) απάντησε ότι στο συγκεκριμένο σχολείο υπάρχει χώρος να γίνουν μέσα στο σχολείο και μάλιστα άμεσα

Στη συνέχεια υπήρξε πρόταση των κων Γιαννακόπουλου, Σταθόπουλου και Γκιζιώτη να αναβληθεί η συζήτηση του νέου οργανισμού ώστε να είναι παρόντες και οι σύλλογοι εργαζομένων, καθώς και πρόταση της νέας προέδρου του συλλόγου κ. Καρασταμάτη για αναβολή μιας εβδομάδας  ώστε να τον μελετήσουν γιατί δεν μπόρεσαν λόγω εκλογών και νέου Δ.Σ.

Ακολούθησε ψηφοφορία και πάρθηκε απόφαση να συζητηθεί ο οργανισμός αρχίζοντας με την εισήγηση του αντιδημάρχου κ. Αλεφαντή.

Ο νέος οργανισμός ψηφίστηκε από την παράταξη του κου Ζορμπά, ενώ ο κ. Γιαννακόπουλος και οι παρεβρισκόμενοι της παράταξης ψήφισαν “όχι” και ο κ. Σταθόπουλος με την κ. Φωτεινού “λευκό”.

Η ιστοσελίδα μας www.aparaskevi-images.gr/test ήταν παρούσα σε όλη τη διαδικασία της ψήφισης του οργανισμού για την ενημέρωση των συνδημοτών μας.