Εκστρατεία του Δήμου Αγ. Παρασκευής για την αποξήλωση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων

πλ. Αγ. Παρασκευής

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ,ακολουθώντας την κείμενη νομοθεσία και με βάση έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής προς τους Ο.Τ.Α., με θέμα : «Αφαίρεση παράνομων υπαίθριων διαφημίσεων» , ξεκίνησε επιχείρηση αποξήλωσης των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων που είναι διάσπαρτες στην Αγία Παρασκευή  και  προσβάλλουν τον πολιτισμό και την αισθητική περιβάλλοντος της πόλης μας.

Στο παραπάνω αναφερόμενο έγγραφο τονίζεται , « …η επιτακτική ανάγκη να προβούν άμεσα οι Ο.Τ.Α στην εφαρμογή των κείμενων διατάξεων σχετικά με την αφαίρεση/αποξήλωση κάθε παράνομης διαφημιστικής πινακίδας ή πλαισίου» και ζητούνται οι  άμεσες ενέργειές των Ο.Τ.Α  επί αυτών των περιπτώσεων.

Οι εν λόγω πινακίδες δυσκολεύουν την προσβασιμότητα των πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων και παρουσιάζουν μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας για τους πολίτες.

Σημειώνεται ότι δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι πινακίδες τοποθετούνται ακόμα και σε κορμούς δέντρων αδιαφορώντας για τις πιθανές επιπτώσεις στη βιωσιμότητα τους.

Κατ’ αυτό τον τρόπο οι επιτήδειοι διαφημιστικοί φορείς  -των οποίων τα στοιχεία είναι άγνωστα καθώς δεν αναγράφονται στην πινακίδα δεδομένου ότι γνωρίζουν πως παρανομούν- αποφεύγουν τα διαφημιστικά τέλη και τα παράβολα στις αρμόδιες αρχές. Συχνά δε, υποκλέπτουν και ρεύμα από τον ηλεκτροφωτισμό των οδών.

Η αρχή έγινε , την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012, στην Κεντρική Πλατεία της Αγίας Παρασκευής και στο πεζοδρόμιο της οδού Χαλανδρίου, όπου κλιμάκιο του Δήμου Αγίας Παρασκευής αποτελούμενο από το Δήμαρχο κ. Βασίλη Ζορμπά , την Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας κα. Ελευθερία Παπαδοπούλου, εργαζόμενους στην Αυτεπιστασία του Δήμου και αστυνομικούς της Δημοτικής μας Αστυνομίας, προχώρησε στην απομάκρυνση όλων των παράνομων πινακίδων που εντόπισε.

Έπεται συνέχεια της εκστρατείας.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται στο Δήμο μας συντονισμένη προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος.

Η Δημοτική Αρχή της πόλης μας είναι αποφασισμένη να αναμετρηθεί με όσους παρανομούν και δεν θα διστάσει μπροστά στο πιθανό πολιτικό κόστος .

Για το σκοπό αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες ,αμέσως μόλις  διαπιστώνουν την τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων σε πεζοδρόμια, να ενημερώνουν το Δήμο Αγίας Παρασκευής (γραφείο Επικοινωνίας – Εξυπηρέτησης του Πολίτη Μεσογείων 415-417,2ος όροφος,Τηλ.213 2004 503213 2004 503,534, e-mail: exipiretisi.politon@agiaparaskevi.gr) ,έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να παρεμβαίνουμε άμεσα και να προλαμβάνουμε τέτοιου είδους αυθαιρεσίες.

Η τήρηση της νομοθεσίας , ο σεβασμός στα δικαιώματα των πολιτών και οι στοιχειώδεις αρχές πολιτισμού επιβάλλουν την άμεση επέμβαση χωρίς εμμονή σε χρονοβόρες και ατελέσφορες γραφειοκρατικές διαδικασίες, εφόσον πρόκειται για περιπτώσεις  που προσβάλλουν βάναυσα την τήρηση της τάξης και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Δήμαρχος Β. Ζορμπάς προϊστάμενος τεχν. υπηρεσίας Δ.Ιεροδιάκονος – τεχνικός Ι. Ρούσσος