Απαντήσεις του Κ. Κουβόπουλου στην ανακοίνωση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” και στο ψήφισμα των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ                                       

 «ΚΩΣΤΑΣ  ΚΟΥΒΟΠΟΥΛΟΣ                       

ΑΓΙΑ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ –ΝΕΑ  ΕΠΟΧΗ

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ  ΝΕΑ  ΠΟΛΗ»

Αγία Παρασκευή  24-2-2012

 

                                                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί Συμπολίτισσες – Συμπολίτες   

Δεν είχα σκοπό να επανέλθω στο θέμα , Παπαγιάννη.  Με αναγκάζουν όμως οι διάφορων ειδών  δημοκράτες , oi υπέρφορτοι δημοκρατικών ευαισθησιών , οι οποίοι με διάφορες ανακοινώσεις και ψηφίσματά τους , εκφράζουν <βδελυγμία> , <αποτροπιασμό> και  καταγγέλλουν την ενέργειά μου αυτή , διότι ετόλμησα να ζητήσω την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου , προκειμένου αυτό να αποφανθεί , αν θα πρέπει να αναρτηθεί , ή όχι , η φωτογραφία του πρώην Προέδρου της τότε Κοινότητας Αγίας Παρασκευής , επί Δημοκρατίας και μετέπειτα Δημάρχου της Πόλης διορισθέντος επί επταετίας ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ Γεωργίου .

Και για να εξηγούμαι  άπαξ και δια παντός . Δεν αισθάνθηκα ποτέ την ανάγκη και την υποχρέωση να ΑΠΟΛΟΓΗΘΩ  ΣΕ  ΚΑΝΕΝΑΝ για τις όποιες ενέργειές μου και τα όποια πιστεύω μου . Και ούτε θα το κάνω και τώρα . Και αυτό διότι δεν χρωστώ σε κανέναν , δεν έχω ανάγκη κανέναν  υπηρετώ δε πάντα τα πιστεύω μου , τις ιδέες μου , το δίκαιο και την αλήθεια , δεν φοβάμαι κανέναν ούτε και αυτόν ακόμη τον Πλάστη μου , τον οποίον σέβομαι , τιμώ και αγαπώ. Είναι σφόδρα πιθανόν , κατά την πολυετή προσφορά μου στα κοινά να έχω υποπέσει και σε σφάλματα . ΟΥΔΕΠΟΤΕ όμως  αυτό συνέβη ενσυνείδητα  . Και αν ακόμη διαπίστωνα κάτι τέτοιο δεν είχα καμία αναστολή , προκειμένου να ζητήσω συγγνώμη .

Πολλοί προσπαθούν να με ταυτοποιήσουν ,με διάφορους Κομματικούς Οργανισμούς ή και ακόμα με την Χούντα . Δεν ντρέπομαι γιαυτό που είμαι . Είμαι υπερήφανος για τα πιστεύω μου . Σέβομαι όμως και τιμώ , τις διάφορες από τις δικές μου Κομματικές αντιλήψεις και διαφορές . Θέλω λοιπόν  στο σημείο αυτό  να ξεκαθαρίσω χωρίς βέβαια να υποχρεούμαι από κανέναν και με ψηλά το κεφάλι  υπερήφανος να δηλώσω ότι τα πολιτικά μου πιστεύω , ανήκουν στην Λαϊκή – Πατριωτική Δεξιά . Και νομίζω ότι αυτό είναι απόλυτο και αναφέρετο δικαίωμά μου .  Ανήκω λοιπόν στην μεγάλη αυτή Παράταξη και λόγω οικογενειακών καταβολών , αλλά και λόγω προσωπικής εκτιμήσεως . Δεν θέλω και δεν θα το πράξω να αναφερθώ στις διώξεις και καταδιώξεις που υπέστη η οικογένειά μου από την αντίθετη πλευρά . Δεν τις ξεχνώ , αλλά και δεν τις αναμασώ . Νομίζω  όμως και το θεωρώ απαραίτητο ότι αυτές τις δύσκολες ώρες και τις πολύ πιο δύσκολες που έρχονται και για εμάς , αλλά και για την Εθνική μας Ανεξαρτησία  και πιθανότατα για εδαφική ακεραιότητά της Πατρίδος μας,   θα έπρεπε όλοι μας ενωμένοι σαν μια γροθιά,  σαν ένας άνθρωπος , να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των ασπόνδυλων πολιτικών μας ταγών και βαρβάρων εταίρων – τοκογλύφων , που λεηλατούν με κάθε τρόπο και εμάς και την Χώρα μας . Θα έπρεπε να έχουμε διαγράψει τις κόκκινες πολιτικές γραμμές που μας έχουν ορίσει και να αντιτάξουμε ότι , <ΕΙΜΑΣΤΕ  ΟΛΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ και ΟΧΙ ΦΙΛΛΕΛΗΝΕΣ>. Όμως φευ . Η εμπάθεια και ο φανατισμός , έχουν πλημμυρίσει το γίγνεσθαι κάποιων .

Και τώρα στην ουσία και  για την αποκατάσταση της αλήθειας , υποχρεούμαι και οφείλω μία απάντηση : α) Στην  Δημοτική Παράταξη του Κ.Κ.Ε. <ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ> και β) Στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων της Πόλης μας .

 

Ας δούμε  πρώτα την ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης που πρόσκειται στο  Κ.Κ.Ε. και η οποία εκτός των άλλων αναγράφει και επί λέξει τα εξής :

<…Η χούντα απομάκρυνε τον Δημοκρατικά εκλεγμένο Δήμαρχο Σωτήρη Κατσάρα  …>

Επειδή εν προκειμένω , ή δεν γνωρίζουν οι συντάκτες της ανακοινώσεως αυτής , την αλήθεια , ή την παραβλέπουν σκοπίμως , στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα , τους ερωτώ :

1.-  Γνωρίζουν ή όχι , ότι κατά στις εκλογές αυτές που αναφέρονται και που Δήμαρχος εξελέγη ο Σωτ. Κατσάρας , ΠΡΩΤΟΣ  συνδυασμός είχε έλθει με την ψήφο του λαού της Αγίας Παρασκευής ο συνδυασμός του Γεωργίου Παπαγιάννη ενώ αυτός του Κατσάρα ήταν ΔΕΥΤΕΡΟΣ ;

2.- Γνωρίζουν ή όχι , ότι ο δημοκρατικά εκλεγμένος κατ’ αυτούς Δήμαρχος Σωτ,. Κατσάρας , είχε αγοράσει με άγνωστο σε εμένα ποσό χρημάτων , την συνείδηση και την ψήφο δυο ή τριών εκλεγμένων τότε δημοτικών συμβούλων , (με δεδομένο ότι τότε η εκλογή του Δημάρχου ήταν έμμεση ) , προκειμένου να τον ψηφίσουν για να εκλεγεί Δήμαρχος, γεγονός  όπερ και εγένετο ; Αν δεν το γνωρίζουν ας ρωτήσουν τον λαλίστατο υιό του Κώστα Κατσάρα που το ομολόγησε αβίαστα και με αλαζονεία , στην Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , στις 30-1-2012 παρουσία πλήθους κόσμου , απαντώντας σε σχετική ερώτησή μου . Η κασέτα της συνεδριάσεως αυτής , είναι στα χέρια μου και στην διάθεση παντός ενδιαφερομένου . Έτσι κατ’ αυτόν τον τρόπο έχουμε και μία άλλη Δημοκρατία , αυτή την εξαγοραστική .

 3.- Γνωρίζουν ή όχι ,ότι ο δια χρηματικού τρόπου  τότε <εκλεγμένος> Δήμαρχος Σωτ. Κατσάρας υπηρέτησε την Χούντα , επί ενάμιση (1,2) μήνα ; Και το αναφέρω αυτό διότι ο ως άνω ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ , μετά την 21η Απριλίου 1967 , ως είχε καθήκον και υποχρέωση , η οποία θα προφανώς επήγαζε από τις <δημοκρατικές του ευαισθησίες> , αλλά ΑΠΕΛΥΘΗ από την Χούντα στις 31 Μαΐου 1967 . Με απλά λόγια επί ΣΑΡΑΝΤΑ (40) περίπου ημέρες ήταν Δήμαρχος της Χούντας . Τώρα το δίλημμα είναι : Μια γυναίκα , είναι έγκυος όταν είναι λίγο έγκυος ή όταν είναι πολύ ; Ή μήπως και στις δύο περιπτώσεις είναι έγκυος ;

4.- Ναι είναι αλήθεια και είναι γεγονός , η Χούντα έστειλε φυλακή και εξορία και τον Βασίλη τον Θανόπουλο και τον Κώστα τον Μαστρογιάννη , μήπως όμως έχει υποπέσει στην αντίληψή τους ή έχουν ακούσει κάτι για κάποιες <ΠΗΓΑΔΕΣ> , στου Μελιγαλά κ.λ.π. ; Δεν είναι καιρός πλέον να σταματήσουν να παριστάνουν τα θύματα και τους μοναδικούς εκπροσώπους της Δημοκρατίας ; Τι ζητούν να ξαναγυρίσουμε εξήντα επτά (67 χρόνια)  πίσω ; Καλόν θα είναι και με δεδομένο ότι  έχουν αποδεχθεί την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία , σαν Πολίτευμα της Χώρας μας να αποδεχθούν και  τους όρους της , αλλά και τους κανόνες που την διέπουν .

Τέλος τώρα , όσον αφορά τα διάφορα κατευθυνόμενα ψηφίσματα των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των διαφόρων σχολείων της Πόλης μας για το θέμα αυτό,  μεταξύ των άλλων ΑΠΑΙΤΟΥΝ να κατέβει η φωτογραφία του Παπαγιάννη . Σεβόμενος τις <δημοκρατικές τους ευαισθησίες> θα τους παρακαλέσω αν μπορούν να μου αποστείλουν αντίγραφα των ψηφισμάτων που εξέδωσαν , αυτό ισχύει και για την δημοτική παράταξη του Κ.Κ.Ε. , καταγγέλλοντας :

Α.Την κατοχή της Χώρας μας από το 4ο Ράϊχ και για την μετατροπή της σε Μαλαισία ή Φιλιππίνες της Ευρώπης , με Γερμανούς επικυρίαρχους .

Β.- Τις χιλιάδες αυτοκτονίες των συμπολιτών μας εξ  αιτίας των οικονομικών αδιεξόδων  που μας έχουν βυθίσει οι διάφοροι πολιτικοί απατεώνες , που μας κυβερνούν .

 Γ.- Την εξαθλίωση στην οποίαν έχουν περιέλθει οι νεοάστεγοι συμπολίτες μας για τους οποίους  φρόντισαν ιδιαίτερα , να τους <αποκαταστήσουν>  οι σοσιαλίστάδες της Χώρα μας και οι οποίοι πεθαίνουν στα παγκάκια , από το κρύο και την πείνα  .

Δ .Την οικονομική εξαθλίωση , των Ελληνικών οικογενειών , που έχει σαν αποτέλεσμα , τα νιάτα μας , τα παιδιά μας , να αναγκάζονται να εγκαταλείπουν τις εστίες των , την πατρίδα τους τις οικογένειές των και να ξενιτεύονται σε άλλες Χώρες , προκειμένου να επιβιώσουν , λόγω της ανεργίας που μας έχουν επιβάλλει οι <εταίροι>  μας , σε αγαστή συνεργασία με τους πολιτικούς απατεώνες που μας Κυβερνούν .

                             Ε.- Τον <ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ> του 1922 στην παραλία της Σμύρνης , από την προοδευτικιά κ. Ρεμπούση η οποία και με την ανοχή ορισμένων προοδευτικάντιδων , απεπειράθει να μας διδάξει , ότι οι χιλιάδες Έλληνες που έσφαζαν οι Τούρκοι Τσέτες , με την ανοχή και την συνδρομή Γερμανών , Αγγλογάλων κ.λ.π. , ήταν απλός συνωστισμός .

                             ΣΤ.- Για το βιβλίο της Γ Λυκείου που από ότι εδιάβασα , το Κρατίδιο το Σκοπίων , αναγράφεται σαν Μακεδονία ;

                       Ζ.- Στίς φωτοτυπίες αντί για βιβλία που μοιράζει ο σχολικός σοσιαλισμός στα παιδιά μας , για να παραμορφωθούν , από τις πολλές γνώσεις που τους προσφέρουν , οι φωτοτυπίες της κ. Διαμαντοπούλου ή Τσιγκοπούλου ή Τενεκεδοπούλου  ; ΓΙΑ….ΓΙΑ….                    

Σταματώ εδώ και θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους αυτούς τους δημοκράτες , ότι στην Δημοκρατία , ο πρώτος θεσμικός κανόνας της είναι η αρχή της πλειοψηφίας . Δηλαδή η θέληση των πολλών είναι απαράβατος νόμος και όρος της Δημοκρατίας . Στην προκειμένη λοιπόν περίπτωση  τους ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ και πάλι , για μία ακόμη φορά , ότι από τους παριστάμενους ΕΙΚΟΣΙ ΟΚΤΩ (28) Δημοτικούς Συμβούλους , οι ΕΙΚΟΣΙ ΤΡΕΙΣ  (23) ΕΨΗΦΙΣΑΝ ΝΑΙ , στην ανάρτηση της φωτογραφίας , οι ΔΥΟ (2) του Κ.Κ.Ε. ΟΧΙ , ο ΕΝΑΣ (1) ΛΕΥΚΟ και οι υπόλοιποι ΔΥΟ (2) ΝΑΙ υπό ΟΡΟΥΣ . 

Αν αυτό δεν ανήκει στην σφαίρα των Δημοκρατικών διαδικασιών , ας μου πουν οι κύριοι αυτοί πως  εννοούν και πώς φαντάζονται την Δημοκρατία . Μήπως αυτή  της Σταλινικής μορφής ;  Ή αυτή του Προλεταριάτου ; ΑΠΑΙΤΟΥΝ οι Σύλλογοι, να κατέβει η φωτογραφία , η οποία αναρτήθηκε με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες  Μήπως αυτό θυμίζει κάτι από  το ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ και ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ ; Και άρα σε τι διαφέρουν οι κύριοι αυτοί και οι κυρίες αυτές από αυτούς που καταγγέλλουν ;

Και για να κλείσω το θέμα άπαξ και δια παντός . Στις Δημοκρατίες , αποδεχώμεθα τις απόψεις και τις αποφάσεις των πολλών . Στις τυραννίες οι λίγοι προσπαθούν να επιβάλλουν με κάθε τρόπο τις όποιες απόψεις και τις όποιες θελήσεις των . Δηλαδή ότι εξυπηρετεί τα σχέδιά τους είναι Δημοκρατία , ότι όχι είναι Φασισμός .

Προφανώς κατά την διάρκεια της επταετίας οι <δημοκράταροι > αυτοί , είχαν υποπέσει σε Δημοκρατική νάρκη , δεν δούλευαν , δεν δίδασκαν , δεν έτρωγαν δεν… . Εξύπνησαν μετά την κατάρρευση της και προσπαθούν να επιβάλουν τις αποφάσεις τους , έστω και αν είναι η απόλυτη μειοψηφία .

< ΟΥΑΙ  ΥΜΙΝ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ  ΚΑΙ  ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ >

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  Γ  ΚΟΥΒΟΠΟΥΛΟΣ

                    

Κοινοποίηση : κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

με την παράκληση όπως την αναγνώσει

στην συνεδρίαση του Σώματος .