Η παράταξη “Μαζί για την Αγία Παρασκευή” καταψήφισε τον νέο οργανισμό

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Στην καταψήφιση του νέου Οργανισμού του δήμου Αγίας Παρασκευής προχώρησε η δημοτική παράταξη «Μαζί για την Αγία Παρασκευή» στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 22 Φεβρουαρίου.

Η δημοτική παράταξη «Μαζί για την Αγία Παρασκευή» καταψήφισε το νέο Οργανισμό καθώς  δεν πραγματοποιήθηκε διάλογος με τις δημοτικές παρατάξεις αλλά και με το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Βασίλης Γιαννακόπουλος στην εισήγησή του κατά την διάρκεια συζήτησης του θέματος υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι ο νέος Οργανισμός πρέπει να διαθέτει τα εξής χαρακτηριστικά:

*Να είναι απόλυτα συγχρονισμένος με την σημερινή οικονομική και πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

*Να ιεραρχεί τις ανάγκες της κοινωνίας και να δίνει προτεραιότητα σε αυτές. Να λειτουργεί στη λογική της εξυπηρέτησης του πολίτη και όχι στη λογική περικοπών. Εδώ έφερε ως παράδειγμα το κλείσιμο του ΚΕΠ, σημειώνοντας ότι πρέπει «να ανοίγουμε γραφεία για το δημότη όχι να τα κλείνουμε». Σημείωσε, δε, ότι έπρεπε να προβλεφθεί στον Οργανισμό η  δημιουργία διεύθυνσης ΚΕΠ (το προβλέπει ο νόμος), υπογραμμίζοντας ότι ο πολίτης πρέπει να γλιτώνει «χρόνο και χρήμα».

*Να ενισχύει την κοινωνική συνοχή και να στηρίζει τις οικογένειες που σήμερα μαστίζονται οικονομικά.  Εδώ επισήμανε  ότι τα ΚΑΠΗ και τα δημοτικά ιατρεία έπρεπε να μπουν στο νομικό πρόσωπο του δήμου και όχι στην κοινωνική υπηρεσία και να δοθεί ιδιαίτερα βαρύτητα στο οργανόγραμμα με την ενίσχυση των υπηρεσιών αυτών με προσωπικό. Τόνισε ,δε, ότι τα δημοτικά ιατρεία δεν πρέπει να συρρικνωθούν αλλά αντιθέτως να ενισχυθούν και να πολλαπλασιαστούν. Υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρχει ισχυρή κοινωνική πολιτική στο δήμο, η οποία να λειτουργεί προς όφελος των δημοτών ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο που βιώνουν όλοι οι πολίτες. Μάλιστα ειδικότερες και αναλυτικότερες προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία της κοινωνικής πολιτικής στην Αγία Παρασκευή πραγματοποίησε ο δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος του συγκεκριμένου τομέα της παράταξης Μιχάλης Γαβράς.

*Να προβλέπει τη δημιουργία ξεχωριστής διεύθυνσης πολεοδομίας και όχι να εντάσσεται στο τμήμα της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου (την οποία χαρακτήρισε «ραχοκοκαλιά» του δήμου), εξηγώντας ότι ο συγκεκριμένος τομέας είναι επιφορτισμένος με πολλή δουλειά. Όπως σημείωσε η διεύθυνση πολεοδομίας για να είναι επαρκής και να λειτουργεί μεθοδικά και αποτελεσματικά πρέπει να την απαρτίζουν οπωσδήποτε 27 άτομα.  Επισήμανε ότι η διεύθυνση πολεοδομίας της Αγίας Παρασκευής θα εξυπηρετεί και τις γύρω περιοχές , προσθέτοντας ότι ήδη εκκρεμούν 700 πολεοδομικές άδειες.

*Να αξιοποιεί καλύτερα το προσωπικό του δήμου.

*Να μην δημιουργεί αδικίες και αντιθέσεις με «φωτογραφικές» διατάξεις.

*Να προηγούνται στην ιεραρχία για θέσεις διευθυντών –τμηματαρχών στο δήμο οι υπάλληλοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και ελλείψει αυτών των κατηγοριών υπαλλήλων να προωθούνται για τις παραπάνω θέσεις υπάλληλοι Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και έπειτα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.