Εισήγηση ψηφίσματος προς το Δημοτικό Συμβούλιο

Σας παραθέτουμε το ψήφισμα που εισηγείται ο κ. Κώστας Κουβόπουλος  προς υιοθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 28/3/2012, ζητώντας παράλληλα και λήψη απόφασης για επέκταση του ΜΕΤΡΟ στην πόλη μας.

(“15.     Λήψη απόφασης για την επέκταση του METRO στην πόλη μας και υιοθέτηση αναλόγου ψηφίσματος, κατόπιν αιτήσεως της Δημοτικής Παράταξης «Κώστας Κουβόπουλος – Αγία Παρασκευή – Νέα Εποχή Αδέσμευτη Νέα Πόλη». (εισηγητής: Αρχηγός Παράταξης κ. Κ. Κουβόπουλος)”)

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Με αφορμή :

α) Την προ μηνών εγκαινίαση του τέταρτου κατά σειράν σταθμού του ΜΕΤΡΟ , οι οποίοι ευρίσκονται εντός των Διοικητικών ορίων του Δήμου Χαλανδρίου και

β) Την Παραπλανητική και Απατηλή ονομασία που του δόθηκε από την εταιρεία «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» και που κατ’ ευφημισμό και κατ’ επίφαση , ονομάσθηκε , σταθμός «ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» , προφανώς κατόπιν συνεννοήσεως και με την σύμφωνη γνώμη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής , μετά από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων ,

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

1.- ΚΑΛΕΙ την εταιρεία «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» , όπως προβεί άμεσα , σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου , ο τέταρτος κατά σειρά σταθμός του ΜΕΤΡΟ που προκλητικά κατασκευάσθηκε , προκλητικά εγκαινιάσθηκε και προκλητικά και ψευδεπίγραφα ονομάσθηκε σταθμός «ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» και ευρίσκεται και αυτός εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Χαλανδρίου , ΑΜΕΣΑ να ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΘΕΙ και να του δοθεί οποιαδήποτε άλλη ονομασία , δεδομένου ότι η δοθείσα προσβάλει τουλάχιστον αν μη τι άλλο την νοημοσύνη όλων μας και αποτελεί εμπαιγμό στους σκληρά δοκιμαζομένους και επιβαρημένους κυκλοφοριακά συμπολίτες μας με αποτέλεσμα να έχει καταστήσει αφόρητη την ποιότητα ζωής των .

2.- ΑΝΑΚΑΛΕΙ την προτέραν , υπ’ αριθ. 47/2000 απόφασή του , με την οποίαν το τότε Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίας Παρασκευής , ΑΠΕΦΑΣΙΣΕ να ΕΚΔΙΩΞΕΙ και να ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ την δημιουργία σταθμού ΜΕΤΡΟ στην Κεντρική Πλατεία της Πόλης μας .

3.- ΣΥΣΤΗΝΕΙ διαπαραταξιακή πενταμελή Επιτροπή με επικεφαλής τον κ. Δήμαρχο, η οποία εξαντλώντας όλες τις νόμιμες ενέργειες , με κάθε νόμιμο μέσο , και με παντός είδους αγωνιστικές ενέργειες και εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις και με γενικό κάλεσμα όλων ανεξαιρέτως των συμπολιτών μας , να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ όλοι μαζί ενωμένοι, από τα συναρμόδια Υπουργεία , αλλά και από την Εταιρεία «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» , να δημιουργηθεί τουλάχιστον ένας σταθμός του ΜΕΤΡΟ, στην Κεντρική Πλατεία του Δήμου μας .

4.- ΘΕΩΡΟΥΜΕ αδιανόητο η Πόλη μας η οποία επιβαρύνεται , α) με το Αμερικανικό Κολέγιο , β) με το Γαλλικό Κολέγιο , γ) με την παρουσία στρατιωτικής βάσεως , δ) με το Υπουργείο Γεωργίας και ε) με δύο εισόδους και εξόδους της «ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΥ» και στ) την ύπαρξη του «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ» , έχοντας απολέσει χιλιάδες στρέμματα δάσους επιβαρύνοντας αφάνταστα αφ’ ενός μεν την υπερτοπική κυκλοφορία στην Πόλη μας , αφ’ ετέρου δε μολύνοντας ταυτόχρονα με καρκινογόνους ρύπους το περιβάλλον που ζούμε εμείς και τα παιδιά μας, γεγονός που όπως έχει αποδειχθεί έχει άμεση επίπτωση και επιβάρυνση της υγείας μας , να στερείται επιλεκτικά και προκλητικά ταυτόχρονο μόνον αυτή , σταθμού ΜΕΤΡΟ με αποτέλεσμα όλοι οι συμπολίτες μας να προστρέχουν σε όμορους Δήμους προκειμένου να εξυπερετηθούν.

5.- ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και δεν ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ , την ΑΜΕΣΗ έναρξη των συζητήσεων προκειμένου , εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος , η Πόλη μας να αποκτήσει επί τέλους , μέσα στα Διοικητικά της όρια , έστω και ένα σταθμό , προκειμένου το πολυπαθές αυτό πρώην καταπράσινο Προάστιο , το οποίο οι τότε κρατούντες με την ανοχή τους ή την αδυναμία τους επέτρεψαν να μετατραπεί σε κομβικό σημείο κέντρου κυκλοφοριακής εξυπηρετήσεως και όχι μόνον όλων σχεδόν των κατοίκων του Λεκανοπεδίου , με τα γνωστά επιβαρυντικά για την υγεία μας αποτελέσματα .

6.-ΚΑΛΟΥΜΕ όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μας σε αγωνιστική επαγρύπνηση και να είναι βέβαιοι ότι εμείς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου της Αγίας Παρασκευής , θα είμεθα μπροστάρηδες σε όσους και όποιους είδους αγώνων χρειασθεί να δώσουμε , προκειμένου να ευοδωθεί ο δίκαιος αυτός αγώνας μας .

7.- ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΨΗΦΙΣΜΑ να αποσταλεί : α) στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , β) στον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Κυβερνήσεως , γ) στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων , δ) στους βουλευτές όλων των κομμάτων της εκλογικής Περιφέρειας Αθηνών , ε) σε όλους τους αρχηγούς των Κομμάτων , στ) σε όλα τα συναρμόδια Υπουργεία , ζ) στην εταιρεία «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» η) σε όλους τους συλλόγους και σωματεία της Πόλης μας και θ) σε όλους όσους κατά τεκμήριο θα μπορέσουν θετικά να συνεπιφέρουν στην ευόδωση των αγώνων μας και στην δικαίωση των συμπολιτών μας και τέλος

8.- Το παρόν ψήφισμα μερίμνη του Προεδρείου και δαπάνες του Δήμου να δημοσιευθεί σε όλον τον Ημερήσιο και Τοπικό τύπο .

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ